De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

08 oktober 2009

Hirsch Ballin opent symposium grenstoezicht
Minister Hirsch Ballin onderstreepte op 7 oktober in Den Haag het belang van effectief en efficiënt grenstoezicht in zijn openingstoespraak tijdens het symposium ‘Grenstoezicht; veiligheid en mobiliteit in Balans’.

Het symposium was georganiseerd door TNO Defensie en de Koninklijke Marechaussee. Centraal thema: het realiseren van efficiënte grensbewaking die de veiligheid vergroot, maar die het goederen- en personenverkeer niet belemmert.

Zoeken naar balans tussen veiligheid en mobiliteit

Bij grenstoezicht gaat het volgens minister Hirsch Ballin nog steeds om het voorkomen van illegale grenspassage van personen en goederen. Grensbewaking is echter tevens onderdeel van de bestrijding van terrorisme en grensoverschrijdende criminaliteit. Ook spelen er volgens de minister economische belangen. “We zijn gebaat bij een vlotte en klantgerichte afhandeling van personen en goederenstromen. Het is dus een kwestie van balans tussen veiligheid en mobiliteit”, aldus Hirsch Ballin.

Effectief en efficiënt grenstoezicht

Het kabinet wil de komende jaren een effectief en efficiënt grenstoezicht creëren. Hirsch Ballin: “Dat is grenstoezicht dat én ten goede komt aan de mobiliteit van bonafide reizigers, én illegale migratie tegengaat én maximaal bijdraagt aan de veiligheid van Nederland”.

FLUX-convenant

Er zijn al diverse maatregelen genomen om het grenstoezicht te verbeteren. Zo heeft minister Hirsch Ballin in april het zogeheten FLUX-convenant getekend. Dit is een samenwerkingsverband tussen Nederland en de Verenigde Staten dat reizen tussen beide landen vereenvoudigt. Na een uitgebreide screening kunnen reizigers dankzij FLUX sneller langs de paspoortcontrole op vliegvelden in de Verenigde Staten.

Deze samenwerking verloopt voorspoedig. Sinds de invoering is het aantal reizigers dat hieraan deelneemt opgelopen tot ruim 2800. Inmiddels zijn twintig vliegvelden in de VS aangesloten op FLUX.

Bron: http://www.justitie.nl/actueel/nieuwsberichten/archief-2009/91007hirsch-ballin-opent-symposium-grenstoezicht.aspx?cp=34&cs=578

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator