Ik had de volgende vraag op verzoek van een vreemdeling uitgezet als Meedenkvraag: "Kan je ook gebruik maken van de Burgerschapsrichtlijn 2004/38 als je buitenlandse EU partner hier in Nederland een WIA uitkering ontvangt en dus niet in loondienst is?"
Het beste antwoord kwam van advocaat Julien Luscuere die werkzaam is bij Inigo advocaten:
" Ik begrijp de vraag als volgt: behoudt een Unieburger in het gastland onder art. 7 van de richtlijn een verblijfsrecht, ook bij arbeidsongeschiktheid (ao), zoals bevestigd in een WIA-uitkering?
Het antwoord is ja, als de ao een tijdelijk karakter heeft, zie art. 7 lid 3, onder a, van de richtlijn. Dat zou het geval kunnen zijn bij een WIA-WGA uitkering, die gericht is op re-integratie. Het behoud van het werknemerschap onder de richtlijn maakt ook aanvullende bijstand mogelijk. Als een kleine WIA-uitkering wordt aangevuld vanuit de Toeslagenwet tot het sociaal minimum mag dat geen probleem zijn, al zijn de autoriteiten daar niet altijd goed van op de hoogte.
Een WIA-IVA uitkering duidt op volledige ao en dan zou Unieburger zijn status als werknemer dus verliezen. Maar omdat de uitkering een werknemersverzekering is, behoudt hij zijn verblijfsrecht onder art. 7 lid 1, onder b, als economisch inactieve. In dat geval mag er in beginsel geen beroep worden gedaan op bijstand.
In beide gevallen mag een gezinslid, dus ook een derdelander, bij de Unieburger wonen.
En voor de volledigheid: als de Unieburger hier al 5 jaar rechtmatig verblijft, heeft hij Duurzaam verblijf, dus een onvoorwaardelijk verblijfsrecht voor onbepaalde tijd"
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Informatie over het Nederlandse vreemdelingenrecht en nationaliteitsrecht, inburgering, diversiteit, expats, vluchtelingen en gezinshereniging enz. Maar ook vacatures voor juristen die bezig willen houden in een internationale setting of zich in het vreemdelingenrecht willen verdiepen.
- immigration law blog on Dutch visa, residence permits, citizenship, nationality etc. -
Redactie mevr. mr M.W.W. Raspe (berichten uit de media zijn niet altijd ook haar mening)
31 december 2019
VACATURE: Teamleider Juridisch bij Vluchtelingenwerk
Eindhoven
Parttime
€3.742 per maand
Wil
jij een positieve bijdrage leveren aan de integratie van vluchtelingen
en vreemdelingen? Je kwaliteiten inzetten om onze vrijwilligers optimaal
te
kunnen laten functioneren? VluchtelingenWerk Zuid-Nederland biedt jou nu de kans om als teamleider de positie van vluchtelingen en vreemdelingen in
de samenleving te versterken én hun levenskwaliteit te verbeteren!
kunnen laten functioneren? VluchtelingenWerk Zuid-Nederland biedt jou nu de kans om als teamleider de positie van vluchtelingen en vreemdelingen in
de samenleving te versterken én hun levenskwaliteit te verbeteren!
Onze organisatie:
VluchtelingenWerk Nederland telt vele duizenden enthousiaste en gedreven vrijwilligers. Elke dag weer zetten zij zich belangeloos in om vluchtelingen en asielzoekers te helpen bij het opbouwen van een nieuwe toekomst in ons land. De vrijwilligers zijn de ambassadeurs van onze organisatie en worden ondersteund door een team van betaalde krachten. Zij leiden de organisatie in goede banen en behartigen de belangen van vluchtelingen. VluchtelingenWerk Nederland helpt vluchtelingen van aankomst tot toekomst. We zijn dan ook op zeer uiteenlopende terreinen actief: juridisch (begeleiding tijdens de asielprocedure en gezinshereniging), maatschappelijk (integratie - het wegwijs maken in onze samenleving), taalcoaching,
inburgering en arbeidsparticipatie.
Wat ga je doen?
Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en coaching van onze vrijwilligers en stagiaires. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het coördineren van het Vreemdelingen Informatie Punt (VIP) in Eindhoven. Dit is een onafhankelijk informatie- en adviespunt dat vreemdelingen van binnen en buiten de Europese Unie gratis informatie en advies geeft op het gebied van regulier én Europees verblijfsrecht. Het VIP geeft actuele en doelgerichte informatie over zaken als inburgering, naturalisatie, vreemdelingenrecht en Europees recht in brede zin. Het VIP is een unieke afdeling binnen Vluchtelingenwerk die op het gebied van regulier én Europees verblijfsrecht gespecialiseerd is. Tijdens afspraken en via telefoon/mail help je vreemdelingen bij uiteenlopende juridische vragen. Je hebt hiervoor contact met diverse partijen zoals het Juridisch Loket, de Vreemdelingenpolitie en advocaten.
Daarnaast organiseer je informatiebijeenkomsten over verschillende thema's m.b.t. het verblijfsrecht. Je coördineert deze werkzaamheden, bewaakt de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening en bent een klankbord voor de vrijwilligers. Je werft, selecteert en leidt nieuwe vrijwilligers op, waarbij je hun behoeften inventariseert en optimaal gebruik maakt van hun talenten. Ook lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van het lokale beleid (Gemeente Eindhoven). Hiervoor signaleer je relevante maatschappelijke ontwikkelingen en breng je de wensen, behoeften en problemen van de vreemdelingen in kaart. Dit communiceer je met de regiomanager. En, ‘last but not least’, je behartigt natuurlijk de belangen van vreemdelingen! Zowel bij overheden, instellingen als maatschappelijke organisaties ben jij het aanspreekpunt.
Wie ben jij?
Je bent een daadkrachtige persoonlijkheid en coachend leidinggevende die in staat is om onze vrijwilligers en stagiaires te inspireren, motiveren en op te leiden. Je kunt je dan ook goed mondeling en schriftelijk uitdrukken. Daarnaast haal je energie uit de dienstverlening aan vreemdelingen en het uitzoeken van uiteenlopende juridische vragen. Je vindt het fijn om vrijheid te hebben in je functie, kunt snel schakelen en ook feedback geven gaat je goed af. Je hebt een positieve instelling en reflecterend vermogen. Je beschikt over een afgeronde juridische opleiding minimaal op HBO niveau. Daarnaast heb je minimaal 2 jaar relevante werkervaring en aantoonbare ervaring m.b.t. de dienstverlening aan vreemdelingen. Je bent bekend met het vreemdelingenrecht en kunt werken met diverse systemen.
Wat bieden wij jou?
De functie is voor 32 uur per week voor de duur van een jaar en de startdatum is per februari 2020. De werkdagen zijn in overleg. Als teamleider leg je verantwoording af aan de regiomanager. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk. Inschaling voor deze functie vindt plaats in schaal 8
(maximaal € 3.742-, bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
Interesse?
Ben jij de ideale kandidaat voor deze vacature? Stuur dan je cv en motivatie (in pdf) naar vacature-zuid@vluchtelingenwerk.nl, o.v.v. vacaturenummer 19-21. De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. Voor vragen over de
inhoud van de functie, kun je contact op nemen Kaveh M. Pour (regiomanager) via 06-46767890 / kpour@vluchtelingenwerk.nl. De sluitingsdatum is 8 januari 2020 en de gesprekken vinden plaats in week 3 van 2020. Wij nodigen uitsluitend kandidaten uit die voldoen aan het hierboven gestelde profiel.
Meer informatie over VluchtelingenWerk Zuid-Nederland kun je vinden op de website www.vluchtelingenwerk.nl/zuidnederland.
VluchtelingenWerk Nederland telt vele duizenden enthousiaste en gedreven vrijwilligers. Elke dag weer zetten zij zich belangeloos in om vluchtelingen en asielzoekers te helpen bij het opbouwen van een nieuwe toekomst in ons land. De vrijwilligers zijn de ambassadeurs van onze organisatie en worden ondersteund door een team van betaalde krachten. Zij leiden de organisatie in goede banen en behartigen de belangen van vluchtelingen. VluchtelingenWerk Nederland helpt vluchtelingen van aankomst tot toekomst. We zijn dan ook op zeer uiteenlopende terreinen actief: juridisch (begeleiding tijdens de asielprocedure en gezinshereniging), maatschappelijk (integratie - het wegwijs maken in onze samenleving), taalcoaching,
inburgering en arbeidsparticipatie.
Wat ga je doen?
Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en coaching van onze vrijwilligers en stagiaires. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het coördineren van het Vreemdelingen Informatie Punt (VIP) in Eindhoven. Dit is een onafhankelijk informatie- en adviespunt dat vreemdelingen van binnen en buiten de Europese Unie gratis informatie en advies geeft op het gebied van regulier én Europees verblijfsrecht. Het VIP geeft actuele en doelgerichte informatie over zaken als inburgering, naturalisatie, vreemdelingenrecht en Europees recht in brede zin. Het VIP is een unieke afdeling binnen Vluchtelingenwerk die op het gebied van regulier én Europees verblijfsrecht gespecialiseerd is. Tijdens afspraken en via telefoon/mail help je vreemdelingen bij uiteenlopende juridische vragen. Je hebt hiervoor contact met diverse partijen zoals het Juridisch Loket, de Vreemdelingenpolitie en advocaten.
Daarnaast organiseer je informatiebijeenkomsten over verschillende thema's m.b.t. het verblijfsrecht. Je coördineert deze werkzaamheden, bewaakt de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening en bent een klankbord voor de vrijwilligers. Je werft, selecteert en leidt nieuwe vrijwilligers op, waarbij je hun behoeften inventariseert en optimaal gebruik maakt van hun talenten. Ook lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van het lokale beleid (Gemeente Eindhoven). Hiervoor signaleer je relevante maatschappelijke ontwikkelingen en breng je de wensen, behoeften en problemen van de vreemdelingen in kaart. Dit communiceer je met de regiomanager. En, ‘last but not least’, je behartigt natuurlijk de belangen van vreemdelingen! Zowel bij overheden, instellingen als maatschappelijke organisaties ben jij het aanspreekpunt.
Wie ben jij?
Je bent een daadkrachtige persoonlijkheid en coachend leidinggevende die in staat is om onze vrijwilligers en stagiaires te inspireren, motiveren en op te leiden. Je kunt je dan ook goed mondeling en schriftelijk uitdrukken. Daarnaast haal je energie uit de dienstverlening aan vreemdelingen en het uitzoeken van uiteenlopende juridische vragen. Je vindt het fijn om vrijheid te hebben in je functie, kunt snel schakelen en ook feedback geven gaat je goed af. Je hebt een positieve instelling en reflecterend vermogen. Je beschikt over een afgeronde juridische opleiding minimaal op HBO niveau. Daarnaast heb je minimaal 2 jaar relevante werkervaring en aantoonbare ervaring m.b.t. de dienstverlening aan vreemdelingen. Je bent bekend met het vreemdelingenrecht en kunt werken met diverse systemen.
Wat bieden wij jou?
De functie is voor 32 uur per week voor de duur van een jaar en de startdatum is per februari 2020. De werkdagen zijn in overleg. Als teamleider leg je verantwoording af aan de regiomanager. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk. Inschaling voor deze functie vindt plaats in schaal 8
(maximaal € 3.742-, bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
Interesse?
Ben jij de ideale kandidaat voor deze vacature? Stuur dan je cv en motivatie (in pdf) naar vacature-zuid@vluchtelingenwerk.nl, o.v.v. vacaturenummer 19-21. De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. Voor vragen over de
inhoud van de functie, kun je contact op nemen Kaveh M. Pour (regiomanager) via 06-46767890 / kpour@vluchtelingenwerk.nl. De sluitingsdatum is 8 januari 2020 en de gesprekken vinden plaats in week 3 van 2020. Wij nodigen uitsluitend kandidaten uit die voldoen aan het hierboven gestelde profiel.
Meer informatie over VluchtelingenWerk Zuid-Nederland kun je vinden op de website www.vluchtelingenwerk.nl/zuidnederland.
Bron: https://www.vluchtelingenwerk.nl/zuidnederland/vacatures/teamleider-juridisch-32-uur-pw-eindhoven
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
VACATURE: Advocaat medewerker Vreemdelingenrecht Advocatenkantoor El Joghrafi - Rotterdam Hoogvliet (met een beetje vreemde slagzin in de vacaturetekst)
Rotterdam Hoogvliet
Fulltime, Parttime, Bepaalde tijd, Freelance/ZZP
€4.000 per maand
Bedrijfsomschrijving
Advocatenkantoor El Joghrafi bevlogen sociale kantoor
Vacatureomschrijving
Wij zijn op zoek naar een advocaat-medewerker gespecialiseerd in het vreemdelingenrecht. Werkervaring bij de IND is een leuke aanvulling maar geen pre. (Ik neem aan dat ze "geen voorwaarde" bedoelen en hier een Anglicisme is binnengeslopen - prerequisite).
Het aantal vragen op dit rechtsgebied is groeiende.
Iemand die zelfstandig een praktijk kan voeren en wellicht op korte termijn een advocaat-stagiaire kan begeleiden.
De werkzaamheden worden gedaan in een kantoor waarin nog twee advocaten werken.
Het salaris en voorwaarden zijn bespreekbaar.
Reageren per mail is gewenst.
Branche: Consulting en zakelijke dienstverlening
Soort dienstverband: Fulltime, Parttime, Bepaalde tijd, Freelance/ZZP
Salaris: €4.000,00 per maand
https://www.indeed.nl/company/Advocatenkantoor-El-Joghrafi/jobs/Advocaat-Medewerker-Vreemdelingenrecht-c83edb31e74bdf7d?fccid=31227f104d5a4c18&vjs=3
Advocatenkantoor El Joghrafi bevlogen sociale kantoor
Vacatureomschrijving
Wij zijn op zoek naar een advocaat-medewerker gespecialiseerd in het vreemdelingenrecht. Werkervaring bij de IND is een leuke aanvulling maar geen pre. (Ik neem aan dat ze "geen voorwaarde" bedoelen en hier een Anglicisme is binnengeslopen - prerequisite).
Het aantal vragen op dit rechtsgebied is groeiende.
Iemand die zelfstandig een praktijk kan voeren en wellicht op korte termijn een advocaat-stagiaire kan begeleiden.
De werkzaamheden worden gedaan in een kantoor waarin nog twee advocaten werken.
Het salaris en voorwaarden zijn bespreekbaar.
Reageren per mail is gewenst.
Branche: Consulting en zakelijke dienstverlening
Soort dienstverband: Fulltime, Parttime, Bepaalde tijd, Freelance/ZZP
Salaris: €4.000,00 per maand
https://www.indeed.nl/company/Advocatenkantoor-El-Joghrafi/jobs/Advocaat-Medewerker-Vreemdelingenrecht-c83edb31e74bdf7d?fccid=31227f104d5a4c18&vjs=3
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
16 december 2019
UITSPRAAK: wanneer is iemand refugié sur place? (uitspraak + annotatie)
ECLI:NL:RBDHA:2019:13216
- Instantie Rechtbank Den Haag
- Datum uitspraak 27-11-2019
- Datum publicatie 16-12-2019
- Zaaknummer NL19.26454
- Rechtsgebieden Vreemdelingenrecht
- Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - enkelvoudig
- Inhoudsindicatie Asiel - Egypte - moslimbroederschap - artikel 3.37b VV - refugié sur place - onvoldoende onderzoek - ondeugdelijke motivering - gegrond
- Vindplaatsen Rechtspraak.nl
6.4. Ten aanzien van het betoog dat verweerder ten onrechte voorbij is gegaan aan de omstandigheid dat de Egyptische autoriteiten op de hoogte zijn geraakt van de politieke activiteiten van eiser in het buitenland, overweegt de rechtbank als volgt.
6.5. Ingevolge artikel 3.37b, tweede lid, van het Voorschrift Vreemdelingen 2000 (VV) kan een gegronde vrees voor vervolging in de zin van het Vluchtelingenverdrag of een reëel risico op ernstige schade gegrond zijn op activiteiten van de vreemdeling sedert hij het land van herkomst heeft verlaten, met name wanneer wordt vastgesteld dat de betrokken activiteiten de uitdrukking en de voortzetting vormen van overtuigingen of strekkingen die de betrokkene in het land van herkomst aanhing.
- deze activiteiten leveren een gegronde vrees voor vervolging op in de zin van artikel 1A van het Vluchtelingenverdrag.
Volgens paragraaf C2/3.2 van de Vreemdelingencirculaire 2000 (Vc) verleent de IND de vreemdeling die voldoet aan artikel 3.37b van het VV een verblijfsvergunning asiel voor bepaalde tijd. Deze vreemdeling wordt aangeduid als ‘refugié sur place’. Ook indien de activiteiten van de vreemdeling, die de vreemdeling heeft ondernomen na zijn vertrek uit het land van herkomst, niet volgen op activiteiten die de vreemdeling al in het land van herkomst heeft ondernomen vóór zijn vertrek kan de IND een vreemdeling aanmerken als ‘refugié sur place’. Hiervan kan sprake zijn indien de vreemdeling voldoet aan de volgende voorwaarden:
- de autoriteiten in het land van herkomst zijn bekend met of de vreemdeling heeft aannemelijk gemaakt dat de autoriteiten in het land van herkomst op de hoogte zullen raken van deze activiteiten van de vreemdeling; en- deze activiteiten leveren een gegronde vrees voor vervolging op in de zin van artikel 1A van het Vluchtelingenverdrag.
6.6. Verweerder heeft zich in zijn besluitvorming op het standpunt gesteld dat ten aanzien van de berichten die eiser op Facebook heeft geplaatst en de televisie-uitzendingen waarin eiser is verschenen, niet is gebleken dat de Egyptische autoriteiten op de hoogte zijn van voornoemde activiteiten, omdat niet is gebleken dat eiser door zijn berichtgeving op Facebook problemen heeft ondervonden. Voorts heeft verweerder zich op het standpunt gesteld dat gevolgd wordt dat eiser te zien was op Egyptische televisiezenders in Turkije, maar dat niet is gebleken dat de Egyptische autoriteiten op de hoogte zijn van deze activiteiten. Aan de verklaring van 26 september 2019 van ERC waarin wordt betoogd dat eiser bij terugkeer in Egypte zal worden opgepakt en aan marteling zal worden onderworpen, heeft verweerder niet de waarde gehecht die eiser er kennelijk aan gehecht wenst te zien, omdat onduidelijk is door wie deze verklaring is opgesteld en het voorts geen origineel betreft. Verweerder heeft geconcludeerd dat het op de weg van eiser ligt om met verklaringen dan wel objectief verifieerbare bronnen aannemelijk te maken dat de autoriteiten op de hoogte zijn geraakt van zijn activiteiten in Turkije en zijn deelname aan televisieprogramma’s. Verweerder heeft tot slot de verklaring van eiser dat zijn vader na de uitzending van 29 juli 2017 is geadviseerd om eiser niet in de media te laten komen eveneens onvoldoende geacht om eiser te volgen in zijn standpunt dat hij in de negatieve belangstelling van de Egyptische autoriteiten staat.
6.7. Eiser heeft in beroep gesteld dat hij in Soedan en Turkije politieke activiteiten heeft uitgevoerd in de vorm van een demonstratie voor de Egyptische ambassade in Soedan, door deelname aan diverse televisie-uitzendingen in Turkije op Egyptische kanalen en als woordvoerder van de Egyptische Revolutionaire Raad. Volgens eiser gaat verweerder in het bestreden besluit voorbij aan het feit dat de televisie-uitzendingen in Turkije ook in Egypte worden bekeken. Ook zijn de beelden van de uitzendingen verspreid via sociale media. Eiser heeft gemotiveerd gesteld dat de Egyptische autoriteiten diaspora monitoren in het buitenland en ook toegang hebben tot de uitzendingen van Al Jazeera en Al Mekameleen, waardoor geen reden is te veronderstellen dat de Egyptische autoriteiten niet op de hoogte zouden zijn van deze activiteiten en van het feit dat eiser sympathiseert met de moslimbroederschap. Het feit dat de vader van eiser bovendien gewaarschuwd werd, geeft volgens eiser ook aan dat hij in de negatieve belangstelling van de Egyptische autoriteiten staat. In geval van terugkeer naar Egypte stelt eiser dan ook groot gevaar te lopen. Eiser was bovendien ten tijde van bovenstaande activiteiten in het buitenland, waardoor de Egyptische autoriteiten hem op dat moment niet konden arresteren of anderszins acties jegens eiser konden ondernemen. Voorts zou verweerder hebben nagelaten de politieke activiteiten van eiser in Egypte en in het buitenland in onderling verband te beschouwen. Eiser heeft tot slot in aanvulling op de beroepsgronden de uitspraak van deze rechtbank, nevenzittingsplaats Utrecht, van 1 juli 2019 (ECLI:NL:RBMNE:2019:4018) overgelegd en gesteld dat dit een soortgelijke zaak is waarin uiteindelijk een verblijfsvergunning asiel is verleend.
6.8. Ter zitting heeft verweerder zich op het standpunt gesteld dat de voornoemde uitspraak van deze rechtbank, nevenzittingsplaats Utrecht, van 1 juli 2019 geen soortgelijke zaak betrof, omdat daar meer omstandigheden een rol speelden dan enkel activiteiten en televisie-uitzendingen. Ook zouden de activiteiten omvangrijker zijn. Daarnaast zou het om andere televisiekanalen gaan en heeft eiser in onderhavige zaak niet aangetoond dat de uitzendingen waarin hij te zien is daadwerkelijk in Egypte zijn uitgezonden. Tot slot zou eiser zich tijdens de uitzendingen niet per se kritisch hebben uitgelaten en hebben deze uitzendingen ook niet tot problemen voor eiser geleid.
6.9. Naar het oordeel van de rechtbank overtuigt verweerders standpunt niet. Hoewel de situaties van beide vreemdelingen niet identiek zijn, heeft eiser wel verklaard dat hij in uitzendingen op de televisiekanalen Al Jazeera (Mobashir) en Al Mekameleen is verschenen. Deze televisiekanalen, tezamen met enkele andere, zijn ook aangevoerd in de voornoemde uitspraak. Bovendien blijkt uit het onderhavige bestreden besluit ook dat verweerder de beoordeling heeft beperkt tot de vraag of eiser bij de Egyptische autoriteiten in de negatieve belangstelling stond ten tijde van zijn vertrek uit Egypte, dan wel (thans) in de negatieve belangstelling staat naar aanleiding van zijn activiteiten buiten Egypte. Uit het bestreden besluit blijkt niet of verweerder de geloofwaardig geachte activiteiten ook in samenhang heeft beoordeeld en hoe verweerder heeft beoordeeld of de Egyptische autoriteiten op de hoogte zijn of zullen raken van eisers politieke activiteiten in het buitenland en welke factoren van belang zijn voor de vraag of die bekendheid vervolgens betekent dat eiser een risico loopt van de zijde van de Egyptische autoriteiten. Dat de Egyptische autoriteiten wel de (sociale) media in het buitenland monitoren kan worden afgeleid uit de door eiser overgelegde informatie van VWN. Verweerder heeft dan ook onvoldoende onderzocht en beoordeeld welke gevolgen dit voor eiser kan hebben bij (gedwongen) terugkeer naar zijn land van herkomst.
6.10. De rechtbank komt tot de slotsom dat verweerder onvoldoende onderzoek heeft verricht in het kader van de beoordeling van eisers activiteiten na zijn vertrek uit Egypte en dat verweerder ondeugdelijk heeft gemotiveerd waarom niet aannemelijk zou zijn geworden dat eiser door deze activiteiten in de negatieve belangstelling van de Egyptische autoriteiten staat dan wel zal komen te staan. De beroepsgrond slaagt. 7. Het beroep is gegrond wegens strijd met de artikelen 3:2 en 3:46 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3.37b van het VV. De rechtbank vernietigt het bestreden besluit. De rechtbank ziet, gelet op de aard van het gebrek, geen mogelijkheid om het geschil finaal te beslechten. Verweerder zal daarom een nieuw besluit moeten nemen met inachtneming van deze uitspraak. De rechtbank stelt hiervoor een termijn van zes weken.
8. De rechtbank veroordeelt verweerder in de door eiser gemaakte proceskosten. Deze kosten stelt de rechtbank op grond van het Besluit proceskosten bestuursrecht voor de door een derde beroepsmatig verleende rechtsbijstand vast op € 1.024,– (1 punt voor het indienen van het beroepschrift en 1 punt voor het verschijnen ter zitting, met een waarde van € 512,– per punt en een wegingsfactor 1).
Hier staat de hele uitspraak: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBDHA:2019:13216
Annotatie:
Een beroep op refugié sur place komt zeer zelden voor. Om te voorkomen dat mensen gevaar bewust gaan opzoeken door bijvoorbeeld met een bord voor de ambassade te gaan staan en zo asiel noodzakelijk te maken was altijd de regel: Of wat je nu doet is een voortzetting van wat je in je land doet OF in je land is wat veranderd sinds je hier bent. Denk bijvoorbeeld aan mijn Chinese huisgenoot in ons studentenhuis en de studentenprotesten op het Plein van de Hemelse Vrede en het neerslaan daarvan of de mensen die op vakantie waren uit Koeweit en zich hier opeens met een inval van Saddam Hoessein zagen geconfronteerd.
Nou doe ik al in geen jaren meer zelf asielzaken en dat gecombineerd met de zeldzaamheid van dit onderwerp maakte dat ik me afvroeg hoe de rechter tot bovengenoemde uitspraak had kunnen komen.
Het blijkt echter dat onder invloed van de Definitierichtlijn de leer rond refugié sur place is veranderd. En al in 2010!
9. Met betrekking tot de stelling van eiser dat hij ingevolge artikel 5 van de Definitierichtlijn als refugié sur place dient te worden beschouwd, waartoe eiser zich beroept op de eerdergenoemde uitspraak van de Afdeling van 13 januari 2010, overweegt de rechtbank allereerst dat dit beroep niet tardief is zoals verweerder stelt, nu het reeds in de beroepsgronden is opgenomen.
Verder wordt overwogen dat uit deze uitspraak kan worden afgeleid dat het in het beleid van verweerder neergelegde continuïteitsvereiste - de eis volgens hoofdstuk C2 onderdeel 2.6 van de Vc 2000, dat bij de vreemdeling, om te worden aangemerkt als refugié sur place, sprake dient te zijn van voorzetting van activiteiten die hij in het land van herkomst heeft ontplooid of een overtuiging die reeds in het land van herkomst bestond - zich niet verdraagt met artikel 5 van de Definitierichtlijn. Dit levert voor eiser evenwel geen relevante wijziging van het recht op. Eiser heeft immers niet aannemelijk gemaakt dat hij enkel vanwege zijn geloof heeft te vrezen voor vervolging in de zin van het Vluchtelingenverdrag.
22/4/2010 http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBSGR:2010:BM2017
En dit is de uitspraak van de Raad van State van 13 januari 2010 waarnaar verwezen wordt http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RVS:2010:BL0267
Verder wordt overwogen dat uit deze uitspraak kan worden afgeleid dat het in het beleid van verweerder neergelegde continuïteitsvereiste - de eis volgens hoofdstuk C2 onderdeel 2.6 van de Vc 2000, dat bij de vreemdeling, om te worden aangemerkt als refugié sur place, sprake dient te zijn van voorzetting van activiteiten die hij in het land van herkomst heeft ontplooid of een overtuiging die reeds in het land van herkomst bestond - zich niet verdraagt met artikel 5 van de Definitierichtlijn. Dit levert voor eiser evenwel geen relevante wijziging van het recht op. Eiser heeft immers niet aannemelijk gemaakt dat hij enkel vanwege zijn geloof heeft te vrezen voor vervolging in de zin van het Vluchtelingenverdrag.
RECHTBANK 's-GRAVENHAGE
Sector bestuursrecht
Nevenzittingsplaats Middelburg
AWB nummer: 09/46570Sector bestuursrecht
Nevenzittingsplaats Middelburg
22/4/2010 http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBSGR:2010:BM2017
En dit is de uitspraak van de Raad van State van 13 januari 2010 waarnaar verwezen wordt http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RVS:2010:BL0267
2.1.3. Artikel 5 van de richtlijn luidt:
Ter plaatse ontstane behoefte aan internationale bescherming
1. Een gegronde vrees voor vervolging of een reëel risico op het lijden van ernstige schade kan gegrond zijn op gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden nadat de verzoeker het land van herkomst heeft verlaten.
2. Een gegronde vrees voor vervolging of een reëel risico op het lijden van ernstige schade kan gegrond zijn op activiteiten van de verzoeker sedert hij het land van herkomst heeft verlaten, met name wanneer wordt vastgesteld dat de betrokken activiteiten de uitdrukking en de voortzetting vormen van overtuigingen of strekkingen die de betrokkene in het land van herkomst aanhing.
3. (…).
Volgens artikel 38, eerste lid, eerste volzin, van de richtlijn doen de lidstaten de nodige wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen in werking treden om uiterlijk 10 oktober 2006 aan de richtlijn te voldoen.Ter plaatse ontstane behoefte aan internationale bescherming
1. Een gegronde vrees voor vervolging of een reëel risico op het lijden van ernstige schade kan gegrond zijn op gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden nadat de verzoeker het land van herkomst heeft verlaten.
2. Een gegronde vrees voor vervolging of een reëel risico op het lijden van ernstige schade kan gegrond zijn op activiteiten van de verzoeker sedert hij het land van herkomst heeft verlaten, met name wanneer wordt vastgesteld dat de betrokken activiteiten de uitdrukking en de voortzetting vormen van overtuigingen of strekkingen die de betrokkene in het land van herkomst aanhing.
3. (…).
2.1.4. Bij besluit van 10 november 2008, nr. 2008/27, is onderdeel C2/2.6 van de Vc 2000 gewijzigd. Volgens de toelichting bij dit besluit zijn de formuleringen in dit onderdeel van de Vc 2000 aangepast aan het nieuwe artikel 3.37b van het Voorschrift Vreemdelingen 2000 (hierna: het VV 2000), dat overeenkomt met artikel 5, eerste en tweede lid, van de richtlijn.
Artikel 3.37b van het VV 2000, dat op 25 mei 2008 in werking is getreden, luidt:
1. Een gegronde vrees voor vervolging in de zin van het Vluchtelingenverdrag of een reëel risico op folteringen, onmenselijke of vernederende behandelingen of bestraffingen als bedoeld in artikel 29, eerste lid, onder b, van de Vreemdelingenwet 2000 (hierna: de Vw 2000) kan gegrond zijn op gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden nadat de desbetreffende vreemdeling het land van herkomst heeft verlaten.
2. Een gegronde vrees voor vervolging in de zin van het Vluchtelingenverdrag of een reëel risico op folteringen, onmenselijke of vernederende behandelingen of bestraffingen als bedoeld in artikel 29, eerste lid, onder b, van de Vw 2000 kan gegrond zijn op activiteiten van de desbetreffende vreemdeling sedert hij het land van herkomst heeft verlaten, met name wanneer wordt vastgesteld dat de betrokken activiteiten de uitdrukking en de voortzetting vormen van overtuigingen of strekkingen die de betrokkene in het land van herkomst aanhing.
1. Een gegronde vrees voor vervolging in de zin van het Vluchtelingenverdrag of een reëel risico op folteringen, onmenselijke of vernederende behandelingen of bestraffingen als bedoeld in artikel 29, eerste lid, onder b, van de Vreemdelingenwet 2000 (hierna: de Vw 2000) kan gegrond zijn op gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden nadat de desbetreffende vreemdeling het land van herkomst heeft verlaten.
2. Een gegronde vrees voor vervolging in de zin van het Vluchtelingenverdrag of een reëel risico op folteringen, onmenselijke of vernederende behandelingen of bestraffingen als bedoeld in artikel 29, eerste lid, onder b, van de Vw 2000 kan gegrond zijn op activiteiten van de desbetreffende vreemdeling sedert hij het land van herkomst heeft verlaten, met name wanneer wordt vastgesteld dat de betrokken activiteiten de uitdrukking en de voortzetting vormen van overtuigingen of strekkingen die de betrokkene in het land van herkomst aanhing.
Volgens onderdeel C2/2.6 van de Vc 2000, zoals dit nu luidt, kan een persoon een refugié sur place worden, ten eerste doordat tijdens zijn verblijf buiten het land van herkomst de omstandigheden in zijn land van herkomst zich zodanig wijzigen, bijvoorbeeld door een machtswisseling, dat hij bij terugkeer gegronde redenen heeft te vrezen voor vervolging in de zin van het Vluchtelingenverdrag (zie artikel 3.37b, eerste lid, van het VV 2000). Indien de politieke overtuiging pas wordt verkondigd na vertrek uit het land van herkomst, kan de desbetreffende vreemdeling refugié sur place worden met name indien hij aannemelijk maakt dat de overtuiging reeds bestond in het land van herkomst. In ieder geval is vereist dat de autoriteiten in het land van herkomst van deze overtuiging op de hoogte zijn of kunnen geraken en dat het bekend zijn van deze overtuiging een gegronde vrees voor vervolging in de zin van het Vluchtelingenverdrag oplevert.
Ten tweede is het volgens dit onderdeel van de Vc 2000 mogelijk dat iemand ten gevolge van zijn eigen activiteiten buiten het land van herkomst gegronde reden heeft te vrezen voor vervolging als hij naar dat land zou terugkeren. Deze activiteiten kunnen met name aanleiding zijn voor statusverlening als het gaat om voortzetting van gedrag dat in het land van herkomst aanleiding had kunnen geven tot moeilijkheden, dus een voortzetting van activiteiten die de asielzoeker in het land van herkomst heeft ontplooid (zie artikel 3.37b, tweede lid, van het VV 2000).
Ten tweede is het volgens dit onderdeel van de Vc 2000 mogelijk dat iemand ten gevolge van zijn eigen activiteiten buiten het land van herkomst gegronde reden heeft te vrezen voor vervolging als hij naar dat land zou terugkeren. Deze activiteiten kunnen met name aanleiding zijn voor statusverlening als het gaat om voortzetting van gedrag dat in het land van herkomst aanleiding had kunnen geven tot moeilijkheden, dus een voortzetting van activiteiten die de asielzoeker in het land van herkomst heeft ontplooid (zie artikel 3.37b, tweede lid, van het VV 2000).
2.1.5. Artikel 5 van de richtlijn eist niet dat, om te worden aangemerkt als refugié sur place, sprake is van voortzetting van activiteiten die een vreemdeling in het land van herkomst heeft ontplooid dan wel van een overtuiging die reeds bestond in het land van herkomst.
Onderdeel C2/2.6 van de Vc 2000, zoals dit ten tijde van belang luidde, was derhalve in zoverre niet in overeenstemming met artikel 5 van de richtlijn, terwijl de implementatietermijn daarvan reeds was verstreken.
Een beroep op het destijds gevoerde beleid, dat nadien met het oog op artikel 5 van de richtlijn is aangepast, kan de staatssecretaris dan ook niet baten. Hieruit volgt dat de grieven 1 en 2 falen.
Recentere uitspraken tonen een beeld dat waar de link met het verleden bijdraagt aan de geloofwaardigheid. Zoals dit lid van de oppositie die tijdens een conferentie in Nederland wordt gefilmd. http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBDHA:2018:13859
De nadruk komt te liggen op het aannemelijk maken dat het regime weet heeft van de activiteiten in Nederland zoals bij deze Soedanees die meedeed aan een demonstratie http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBDHA:2016:13212
Ik kan me echter zo voorstellen dat wanneer het er op lijkt dat iemand puur heisa maakte om dan te kunnen roepen dat hij nu opeens wel gevaar loopt dat toch onbewust of bewust nog steeds tegen je zal werken.
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email Onderdeel C2/2.6 van de Vc 2000, zoals dit ten tijde van belang luidde, was derhalve in zoverre niet in overeenstemming met artikel 5 van de richtlijn, terwijl de implementatietermijn daarvan reeds was verstreken.
Een beroep op het destijds gevoerde beleid, dat nadien met het oog op artikel 5 van de richtlijn is aangepast, kan de staatssecretaris dan ook niet baten. Hieruit volgt dat de grieven 1 en 2 falen.
Recentere uitspraken tonen een beeld dat waar de link met het verleden bijdraagt aan de geloofwaardigheid. Zoals dit lid van de oppositie die tijdens een conferentie in Nederland wordt gefilmd. http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBDHA:2018:13859
De nadruk komt te liggen op het aannemelijk maken dat het regime weet heeft van de activiteiten in Nederland zoals bij deze Soedanees die meedeed aan een demonstratie http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBDHA:2016:13212
Ik kan me echter zo voorstellen dat wanneer het er op lijkt dat iemand puur heisa maakte om dan te kunnen roepen dat hij nu opeens wel gevaar loopt dat toch onbewust of bewust nog steeds tegen je zal werken.
Wat kan er worden geleerd van de zelfmoord van een Afghaanse statushouder?
De Afghaanse Abdullah krijgt na
lang wachten omdat zijn relaas niet werd geloofd toch een
verblijfsvergunning van een oplettende IND-er. Maar toen hij eenmaal
zijn leven als statushouder kon gaan opbouwen kregen zijn psychiatrische
problemen de overhand en pleegde hij zelfmoord. Welke lessen en
aanbevelingen kunnen er uit dit tragische verhaal worden geleerd?
#vreemdelingenrecht #Afghaans #psychische
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Rechtbank moet opnieuw oordelen over asiel voor Surinaamse transgender
De
rechtbank moet opnieuw een oordeel vellen over het asielverzoek van een
Surinaamse transgender. Dat is het gevolg van een uitspraak van de
Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag (11
december 2019).
De vrouw, een in Suriname bekende
LHBTI-activiste, kreeg in maart 2018 geen asielvergunning van de
staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. Zij had om de
verblijfsvergunning in Nederland gevraagd omdat zij naar eigen zeggen
door haar transseksualiteit gevaar loopt in Suriname. Een eerder beroep
bij de rechtbank in Arnhem tegen de afwijzing van de vergunning mocht
niet baten, waarna de vrouw in hoger beroep is gegaan bij de Afdeling
bestuursrechtspraak.
Vrees voor vervolging in Suriname
De vrouw heeft in Suriname verschillende ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt. Zo is zij bedreigd, onder meer door de politie, en is zij meermaals slachtoffer geworden van seksueel geweld door zowel overheidsfunctionarissen als burgers. De rechtbank heeft niet getoetst of dit 'daden van vervolging' zijn, zoals het internationale vluchtelingenrecht dat omschrijft. De rechtbank heeft ten onrechte niet bekeken of deze verschillende inbreuken op de rechten van de vrouw samen voldoende zijn om haar vrees voor vervolging bij terugkeer naar Suriname reëel te achten en of zij naar Suriname kan terugkeren. Dat had de rechtbank wel moeten doen. Die gebeurtenissen kunnen namelijk reden zijn haar in Nederland bescherming te verlenen.Hoe nu verder?
Omdat de rechtbank de zaak van de vrouw niet op de juiste manier heeft beoordeeld, krijgt de vrouw in hoger beroep gelijk. De Afdeling bestuursrechtspraak verwijst de zaak terug naar de rechtbank. Die moet zich opnieuw inhoudelijk over de zaak buigen en in de beoordeling deze uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak meenemen.Bron: https://www.raadvanstate.nl/actueel/nieuws/@119019/asiel-voor-surinaamse-transgender/
Hier staat de hele uitspraak: https://www.raadvanstate.nl/actueel/nieuws/@118967/201900219-1-v2/
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
IND in het nieuws (Positief danwel negatief)
#IND geeft #Turkse asielzoekers een status nadat een Turkse advocaat die voor de ambassade onderzoek deed (individuele #ambtsberichten) door de Turkse overheid was gearresteerd en zo mogelijk informatie bij Ankara was terechtgekomen.
Zie: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/12/15/ind-dossiers-mogelijk-in-handen-turkije-a3983880
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Zie: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/12/15/ind-dossiers-mogelijk-in-handen-turkije-a3983880
Al-Showaikh werd vorig jaar nadat hij was uitgezet meteen aangehouden. In mei van dit jaar meldde Amnesty dat hij is veroordeeld tot levenslang wegens ‘terroristische activiteiten’.
De dag voor zijn uitzetting diende Al-Showaikhs advocaat nog een Arabisch document in, waaruit zou blijken dat hij door de autoriteiten in Bahrein in verband werd gebracht met terroristische activiteiten. De IND nam het document niet meer mee in de afweging, omdat het onvertaald was en kort voor de uitzetting werd overlegd.
De Inspectie keek in het onderzoek alleen of de procedure correct was gevolgd, niet of Al-Showaikh misschien toch recht had op asiel. Ze concludeert ook dat Al-Showaikhs advocaat niet alle mogelijkheden in de procedure heeft benut.
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
VACANCY: IOM the Netherlands is looking for a Project Assistant (AVRR Return of migrants with health concerns)
Established in 1951, IOM is a Related Organization of the United Nations, and as the leading UN agency in the field of migration, works closely with governmental, intergovernmental and non-governmental partners. IOM is dedicated to promoting humane and orderly migration for the benefit of all. It does so by providing services and advice to governments and migrants.
IOM is committed to a diverse and inclusive environment. Internal and external candidates are eligible to apply to this vacancy. For the purpose of the vacancy, internal candidates are considered first-tier candidates. |
Context: Under the overall supervision of the Chief of Mission and under the direct supervision of the Project Coordinator, also in close coordination with relevant units at the Mission, the Project Assistant (Assisted Voluntary Return and Reintegration – AVRR- Voluntary Return of migrants with health concerns) is responsible for the return of vulnerable migrants and the coordination of reintegration activities .
Core Functions / Responsibilities:
- Coordinate the voluntary return of migrants with health concerns pre-departure, during travel and post-arrival, including the provision of a grant for medical purposes;
- Support the reintegration process in close cooperation with the project assistants in the field as well as receiving IOM missions worldwide;
- Coordinate the delivery of reintegration, medical assistance post-arrival to vulnerable returnees with health concerns, in accordance with IOM policies and donor specifications and in close coordination with the receiving IOM mission;
- Actively approach stakeholders involved with migrants with health concerns to improve cooperation and promote the work of IOM regarding assistance to migrants with health concerns;
- Register relevant data concerning the progress of the work and collect relevant documents, in accordance with procedures, and report the results, developments and possible bottlenecks;
- Contribute to the image of the IOM as an organisation that facilitates humane and well-organised repatriation;
- Support timely implementation and achievement of project activities. Participate in evaluations of project effectiveness, impact, and sustainability;
- Monitor the proper administration and use of project resources, in coordination with the project coordinator;
- Perform such other duties as may be assigned.
Required Qualifications and Experience:
Education- Bachelor’s or higher degree from an accredited academic institution in, Political Sciences, Law, International relations, Social Studies or any other related field, with a minimum 3 years of relevant experience, preferably in similar roles;
- Completed High School degree from an accredited institution with 5 years of relevant experience; preferably in similar roles;
- experience working with migrants and national migration;
- experience in working with governments and civil society;
- experience with or affinity with medical profession;
- familiarity with donor procedures;
- experience with client-tracking systems;
- knowledge of MS Office preferably holding a driving license B
Fluency in English, fluency in Dutch is required and other language(s) relevant to the position – spoken by AVRR target group is advantageous.
Required Competencies
Values- Inclusion and respect for diversity: respects and promotes individual and cultural differences; encourages diversity and inclusion wherever possible.
- Integrity and transparency: maintains high ethical standards and acts in a manner consistent with organizational principles/rules and standards of conduct.
- Professionalism: demonstrates the ability to work in a composed, competent and committed manner and exercises careful judgment in meeting day-to-day challenges.
- Teamwork: develops and promotes effective collaboration within and across units to achieve shared goals and optimize results.
- Delivering results: produces and delivers quality results in a service-oriented and timely manner; is action-oriented and committed to achieving agreed outcomes.
- Managing and sharing knowledge continuously seeks to learn, share knowledge and innovate.
- Accountability: takes ownership for achieving the Organization’s priorities and assumes responsibility for own action and delegated work.
- Communication: encourages and contributes to clear and open communication; explains complex matters in an informative, inspiring and motivational way.
Other
Any offer made to the candidate in relation to this vacancy notice is subject to funding confirmation.Appointment will be subject to certification that the candidate is medically fit for appointment and verification of residency, visa and authorizations by the concerned Government, where applicable.
Only candidates residing in either the country of the duty station or from a location in a neighbouring country that is within commuting distance of the duty station will be considered. In all cases, a prerequisite for taking up the position is legal residency in the country of the duty station, or in the neighbouring country located within commuting distance, and work permit, as applicable.
How to apply:
Interested candidates are invited to submit their applications (IOM Personal History Form (PHF)and motivation letter) via e-mail, iomnlrecruitment@iom.int by (midnight) 22 December 2019 at the latest, referring to this advertisement, quoting SVN-NL10-2019-08 – Project Assistant (AVRR return of migrants with health concerns) in the subject line.For an application to be considered valid, IOM only accepts duly completed PHF signed and scanned.
Only shortlisted candidates will be contacted.
Reference: | SVN-NL10-2019-08 |
Position: | Project Assistant (AVRR Return of migrants with health concerns) |
Duty Station: | IOM The Hague, the Netherlands |
Classification: | General Service Staff, Grade G5 |
Type of Appointment: | Special Short Term (SST graded) (9 months on full-time basis, possibility of extension) |
Estimated Start Date: | As soon as possible |
Closing Date: | 22 december 2019 |
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
15 december 2019
Zijn de servicekosten van VFS niet gewoon verkapte extra visum leges? En kunnen we VFS aanpakken op verkeerde service?
Tot mijn verbazing zag ik dat iemand die een visum aanvraagt niet alleen leges moet betalen maar ook nog apart VFS mag spekken voor het aannemen van de aanvraag. Zijn leges niet bedoeld als een vergoeding voor de service? En moet u zien hoe de kosten dankzij die verplichte "dienstverlener" omhoog klappen! Mag VFS zomaar zoveel extra kosten gaan rekenen terwijl ze een monopolie hebben? En wat als er weer eens een medewerker bepaalde essentiele stukken mee terug naar huis heeft meegegeven kunnen we ze dan op wanprestatie aanspreken?
Toeristen uit landen waarvoor een visumplicht geldt zoals China, Rusland en India gaan volgend jaar flink meer betalen om Nederland of andere Schengenlanden te bezoeken. De Europese commissie heeft besloten dat op 2 februari 2020 de prijs voor een Schengenvisum voor een volwassene fors omhoog gaat.
Dat geldt ook voor het tarief van de externe dienstverlener waar een visum voor de Schengenlanden aangevraagd moet worden aldus kennisbank schengenvisum.info. Was een visumplichtige volwassen buitenlander dit jaar nog maximaal € 90,- kwijt (€ 60,- aan legeskosten voor een aanvraag van een Schengenvisum en € 30,- servicekosten). Vanaf februari volgend wordt dit € 160,- per persoon (€ 80,- voor de aanvraag van een visum en € 80,- voor de externe dienstverlener). Visumaanvragers moeten vanaf februari ook in vrijwel alle gevallen verplicht gebruik maken van een externe dienstverlener (VFS Global). Wordt een visum afgewezen dan is de aanvrager alle betaalde kosten kwijt. Er volgt geen restitutie.
Een reden om een visum voor Nederland aan te vragen kan heel divers zijn maar meestal gaat het om een toeristisch verblijf, bezoek aan familie, verblijf bij partner of een zakelijk bezoek.
Bron: https://puuropreis.nl/nieuws/14931-visum-voor-nederland-wordt-duurder-en-wat-heb-je-als-nederlander-voor-andere-landen-nodig
All Schengen Visa applicants lodging an application file from February 2020 and on, will be subject to the new Schengen Visa Code, which among others foresees an increase in visa fees by 33.3%.
The updated Visa Code was adopted by the EU Council in June 2019, and it applies to all European Union Member States and associate countries that participate in the Schengen Agreement.
The new code also foresees the extension of the available application period from three to six months prior to the trip and a harmonized approach to the issuing of multiple entry visas to regular travelers with a positive visa history for a period, which increases gradually from 1 to 5 years.
In an exchange of emails, officials of several EU countries implementing the Schengen Acquis confirmed to Schengen Visa Info that the reformed Visa Code binds all Schengen member countries in starting its implementation in the same period.
“Since Regulation (EU) 2019/1155 of the European Parliament and of the Council of 20 June 2019 amending Regulation (EC) No 810/2009 establishing a Community Code on Visas (Visa Code) is binding in its entirety and is directly applicable in all EU Member States in accordance with the Treaties, all Schengen countries, including Lithuania, will apply it from 2 February 2020,” an official from the Information Monitoring and Media Division of Lithuania explained for SchengenVisaInfo.com.
A German Federal Foreign Office spokesperson also confirmed that the German mission will apply the reformed Schengen Visa Code from February 2, 2020, as well as officials from the Visa Unit of the Ministry for Foreign Affairs of Finland, the Press Office Foreign Affairs of Belgium, and the Foreign Ministry of Denmark.
“According to Article 3 of the EU Regulation 2019/1155 of the European Parliament and of the Council of 20 June 2019: This regulation shall enter into force on the twentieth day following that of its publication in the Official Journal of the European Union. It shall apply from 2 February 2020,” a specialist from the Consular Department of the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Estonia further highlighted for SchengenVisaInfo.com.
This means that as of Monday, February 2, 2020, Schengen visa applicants will need to pay a fee of €80 instead of €60 per application as it has been so far.
At the same time, applicants will be able to file an application 6 months in advance of their intended trip to the Schengen area, unlike now, when this period is three months in advance. The latest that an application can be submitted, however, is two weeks.
The new visa code obliges Schengen member countries to outsource visa admission to another Schengen member country, or a visa processing service center in those countries they do not have representation so that visa applicants no longer need to travel to another country juts to file an application.
The new code also introduces a mechanism that assesses whether the visa fees should change or remain the same, for every three years. Another mechanism that will use visa processing as leverage will also be introduced, in a bid to improve cooperation with third countries on readmission.
Bron: https://www.schengenvisainfo.com/news/new-visa-code-to-be-implemented-as-of-february-fees-increase-to-80/
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Toeristen uit landen waarvoor een visumplicht geldt zoals China, Rusland en India gaan volgend jaar flink meer betalen om Nederland of andere Schengenlanden te bezoeken. De Europese commissie heeft besloten dat op 2 februari 2020 de prijs voor een Schengenvisum voor een volwassene fors omhoog gaat.
Dat geldt ook voor het tarief van de externe dienstverlener waar een visum voor de Schengenlanden aangevraagd moet worden aldus kennisbank schengenvisum.info. Was een visumplichtige volwassen buitenlander dit jaar nog maximaal € 90,- kwijt (€ 60,- aan legeskosten voor een aanvraag van een Schengenvisum en € 30,- servicekosten). Vanaf februari volgend wordt dit € 160,- per persoon (€ 80,- voor de aanvraag van een visum en € 80,- voor de externe dienstverlener). Visumaanvragers moeten vanaf februari ook in vrijwel alle gevallen verplicht gebruik maken van een externe dienstverlener (VFS Global). Wordt een visum afgewezen dan is de aanvrager alle betaalde kosten kwijt. Er volgt geen restitutie.
Een reden om een visum voor Nederland aan te vragen kan heel divers zijn maar meestal gaat het om een toeristisch verblijf, bezoek aan familie, verblijf bij partner of een zakelijk bezoek.
Bron: https://puuropreis.nl/nieuws/14931-visum-voor-nederland-wordt-duurder-en-wat-heb-je-als-nederlander-voor-andere-landen-nodig
Schengen Countries Confirm: New Visa Code to Be Implemented as of February – Visa Fees Increase to €80
All Schengen Visa applicants lodging an application file from February 2020 and on, will be subject to the new Schengen Visa Code, which among others foresees an increase in visa fees by 33.3%.
The updated Visa Code was adopted by the EU Council in June 2019, and it applies to all European Union Member States and associate countries that participate in the Schengen Agreement.
The new code also foresees the extension of the available application period from three to six months prior to the trip and a harmonized approach to the issuing of multiple entry visas to regular travelers with a positive visa history for a period, which increases gradually from 1 to 5 years.
In an exchange of emails, officials of several EU countries implementing the Schengen Acquis confirmed to Schengen Visa Info that the reformed Visa Code binds all Schengen member countries in starting its implementation in the same period.
“Since Regulation (EU) 2019/1155 of the European Parliament and of the Council of 20 June 2019 amending Regulation (EC) No 810/2009 establishing a Community Code on Visas (Visa Code) is binding in its entirety and is directly applicable in all EU Member States in accordance with the Treaties, all Schengen countries, including Lithuania, will apply it from 2 February 2020,” an official from the Information Monitoring and Media Division of Lithuania explained for SchengenVisaInfo.com.
A German Federal Foreign Office spokesperson also confirmed that the German mission will apply the reformed Schengen Visa Code from February 2, 2020, as well as officials from the Visa Unit of the Ministry for Foreign Affairs of Finland, the Press Office Foreign Affairs of Belgium, and the Foreign Ministry of Denmark.
“According to Article 3 of the EU Regulation 2019/1155 of the European Parliament and of the Council of 20 June 2019: This regulation shall enter into force on the twentieth day following that of its publication in the Official Journal of the European Union. It shall apply from 2 February 2020,” a specialist from the Consular Department of the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Estonia further highlighted for SchengenVisaInfo.com.
This means that as of Monday, February 2, 2020, Schengen visa applicants will need to pay a fee of €80 instead of €60 per application as it has been so far.
At the same time, applicants will be able to file an application 6 months in advance of their intended trip to the Schengen area, unlike now, when this period is three months in advance. The latest that an application can be submitted, however, is two weeks.
The new visa code obliges Schengen member countries to outsource visa admission to another Schengen member country, or a visa processing service center in those countries they do not have representation so that visa applicants no longer need to travel to another country juts to file an application.
The new code also introduces a mechanism that assesses whether the visa fees should change or remain the same, for every three years. Another mechanism that will use visa processing as leverage will also be introduced, in a bid to improve cooperation with third countries on readmission.
Bron: https://www.schengenvisainfo.com/news/new-visa-code-to-be-implemented-as-of-february-fees-increase-to-80/
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Germany wants to import workers from outside of the EU
Merkel warns German labor shortage could spark business exodus
Germany is hoping to recruit qualified workers from
outside the EU to prevent companies from moving their business abroad.
Berlin is looking to countries such as Mexico, Vietnam and India to fill
the gaps.
Continue your reading here: https://www.dw.com/en/merkel-warns-german-labor-shortage-could-spark-business-exodus/a-51676100
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
13 december 2019
Europees Hof beantwoordt vragen over openbare orde (strafbare feiten)
Vandaag (12 december 2019) heeft het Hof van
Justitie in Luxemburg prejudiciële vragen beantwoord over de
Schengengrenscode en over de Gezinsherenigingsrichtlijn. De Afdeling
bestuursrechtspraak wilde in drie vreemdelingenzaken van het Hof van
Justitie weten hoe bepalingen over de openbare orde in die richtlijnen
moeten worden uitgelegd.
Achtergrond
De Afdeling bestuursrechtspraak stelde de vragen in juni 2018 in drie verschillende zaken. De eerste zaak (201607668/1) gaat over een vreemdeling die van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid de Europese Unie moest verlaten. Volgens de staatssecretaris zou de man een gevaar voor de openbare orde zijn en daarom niet langer rechtmatig in de Europese Unie mogen verblijven. De tweede zaak (201705770/1) draait om een vreemdeling die tijdens een eerder verblijf in Nederland is veroordeeld voor misdrijven en is uitgeleverd aan de Armeense overheid wegens drugsdelicten. De echtgenote van de vreemdeling vraagt nu voor haar man een verblijfsvergunning aan voor gezinshereniging. Volgens de staatssecretaris vormt de man een gevaar voor de openbare orde en heeft daarom de aanvraag afgewezen. De derde zaak (201701883/1) gaat over een vreemdeling die een verblijfsvergunning had om bij zijn partner in Nederland te verblijven. De vreemdeling is in het buitenland veroordeeld wegens drugsdelicten. De staatssecretaris vindt de man daarom een bedreiging voor de openbare orde en heeft zijn verblijfsvergunning ingetrokken.Prejudiciële vragen en antwoorden Hof van Justitie
De vragen die de Afdeling bestuursrechtspraak in deze juridische procedures aan het Hof van Justitie stelde gaan allemaal over de onderbouwing die de staatssecretaris moet geven als hij vindt dat een vreemdeling een gevaar vormt voor de openbare orde. Welke eisen stellen de Schengengrenscode en de Gezinsherenigingsrichtlijn aan die onderbouwing? De antwoorden van het Hof geven aanwijzingen over hoe de Afdeling bestuursrechtspraak de zaken nu verder moet afhandelen.Voortzetting behandeling
Het Hof van Justitie heeft de vragen van de Afdeling bestuursrechtspraak in twee afzonderlijke arresten beantwoord. Daarmee is nog geen einde gekomen aan deze procedures bij de Afdeling bestuursrechtspraak. Zij heeft de behandeling van de zaken geschorst in afwachting van de antwoorden van het Hof in Luxemburg. Nu het Hof van Justitie de prejudiciële vragen heeft beantwoord, zal de Afdeling bestuursrechtspraak de behandeling van de zaken voortzetten en daarna definitief uitspraak doen.
Lees hier de arresten van het Hof van Justitie over de Schengengrenscode en over de Gezinsherenigingsrichtlijn.
- Het Hof (Eerste kamer) verklaart voor recht:Artikel 6, lid 1, onder e), van verordening (EU) 2016/399 van het Europees Parlement en de Raad van 9 maart 2016 betreffende een Uniecode voor de overschrijding van de grenzen door personen (Schengengrenscode) moet aldus worden uitgelegd dat het zich niet verzet tegen een nationale praktijk volgens welke de bevoegde autoriteiten een terugkeerbesluit kunnen nemen tegen een niet-visumplichtige onderdaan van een derde land die zich voor een kort verblijf op het grondgebied van de lidstaten bevindt, op grond van het feit dat hij wordt beschouwd als een bedreiging van de openbare orde omdat hij wordt verdacht van het plegen van een strafbaar feit, voor zover deze praktijk enkel wordt toegepast indien, ten eerste, dit strafbare feit in het licht van de aard ervan en de strafmaat voldoende ernstig is om te rechtvaardigen dat het verblijf van deze onderdaan op het grondgebied van de lidstaten onmiddellijk wordt beëindigd en, ten tweede, deze autoriteiten beschikken over concordante, objectieve en nauwkeurige elementen om hun verdenkingen te staven, hetgeen aan de verwijzende rechter staat om na te gaan.
Het Hof (Eerste kamer) verklaart voor recht:
1) Het
Hof is uit hoofde van artikel 267 VWEU bevoegd om artikel 6 van
richtlijn 2003/86/EG van de Raad van 22 september 2003 inzake het recht
op gezinshereniging uit te leggen in een situatie waarin een rechter
zich dient uit te spreken over een verzoek om toegang en verblijf van
een onderdaan van een derde land die gezinslid is van een Unieburger die
geen gebruik heeft gemaakt van zijn recht van vrij verkeer, wanneer
deze bepaling door het nationale recht rechtstreeks en onvoorwaardelijk
van toepassing is verklaard op een dergelijke situatie.
2) Artikel 6,
leden 1 en 2, van richtlijn 2003/86 moet aldus worden uitgelegd dat het
niet in de weg staat aan een nationale praktijk volgens welke de
bevoegde autoriteiten om redenen van openbare orde, ten eerste, een op
deze richtlijn gebaseerd verzoek om toegang en verblijf kunnen afwijzen
op grond van een strafrechtelijke veroordeling die is uitgesproken
tijdens een eerder verblijf op het grondgebied van de desbetreffende
lidstaat en, ten tweede, een op deze richtlijn gebaseerde verblijfstitel
kunnen intrekken of de verlenging ervan kunnen weigeren wanneer de
aanvrager een voldoende zware straf is opgelegd ten opzichte van de duur
van het verblijf, voor zover deze praktijk alleen van toepassing is
indien de inbreuk die de betrokken strafrechtelijke veroordeling
rechtvaardigt voldoende ernstig van aard is om vast te stellen dat het
noodzakelijk is het verblijf van deze aanvrager uit te sluiten en deze
autoriteiten de in artikel 17 van dezelfde richtlijn bedoelde
individuele beoordeling uitvoeren, hetgeen aan de verwijzende rechter
staat om na te gaan.
Bron: https://www.raadvanstate.nl/actueel/nieuws/@119060/europees-hof-openbare-orde/
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
10 december 2019
Goed nieuws: inburgeringszaken betalen slechts 47 euro griffiegeld
Mijn Proefballonnetje is met de zaak inzake de boeten voor te laat inburgeren naar de griffie gegaan om zijn beroep aanhangig te maken. Dat kon voor het lage bedrag aan griffiegeld namelijk 47 euro.
Als een verzoek om matiging van de boete is afgewezen of een boete zou in uw optiek helemaal niet opgelegd hebben mogen worden dan zou u dus zelf voor dat geld beroep kunnen aantekenen. Maar wellicht komt u ook in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dan zit u in totaal al wel op 200 euro kosten.
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Als een verzoek om matiging van de boete is afgewezen of een boete zou in uw optiek helemaal niet opgelegd hebben mogen worden dan zou u dus zelf voor dat geld beroep kunnen aantekenen. Maar wellicht komt u ook in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dan zit u in totaal al wel op 200 euro kosten.
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
09 december 2019
When you do not qualify for family reunification other options might be possible
Suppose your wife is studying in a European country and you would like to accompany her but she does not have the income to sponsor you for a spousal visa.
Let me give you some ideas.
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Let me give you some ideas.
1)
Why not start a study yourself if you have money in the bank?
Here in The Netherlands that gives you a residents permit as a student. Other EU countries might have a similar system. Moreover a foreign degree looks quite good on one's resume.
2) Have your heard of the Blue Card system? EU blue card holder | Immigration and Naturalisation Service (IND).
It comes down to employers hiring personnel that will get a very high salary because they cannot find suitable employees within the EU.
In The Netherlands we also have the Knowledgemigrant permit (kennismigranten). Salary requirements are lower.
3) Then there is researcher? Researcher | Immigration and Naturalisation Service (IND)
Also for researchers there are good opportunities within the EU and the position comes with a residence permit. Did you know that a .Phd position is a paid job in The Netherlands?
4) If you are an American you can apply for a residence permit as an American under the Dutch American
friendship Treaty. It means you will have to start a business however
small.Your loved one might not live and study in The Netherlands but flight time is a lot shorter than when you have to go all the way to the USA to see each other.
If
that all is not possible you will have to leave the Schengen area for 3
months on and off. The UK is not Schengen. Do you need a visa for the UK? Then
your loved one might come and visit a bit easier.
There you can think about what to do next or keep applying for jobs.
Bottom line: there are other residence permits apart from family and one might suit you just fine.
(of course when your wife has a EU nationality is makes things a lot easier and you maybe can do the Europe-route)
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Artikel: Wonen in een land waar je alle straten kent - Aanraadbaar leesvoer over Afghaanse asielzoeker Mirwais
De journalist volgt jarenlang een Afghaanse asielzoeker. Het brengt het dagelijkse bestaan van een vluchteling in de procedure heel dichtbij.
Voor dit artikel sprak de auteur gedurende tweeënhalf jaar zo’n twintig keer met Mirwais. Ook had hij inzage in zijn dossier en sprak hij met vrienden van Mirwais, zijn juridisch adviseur en de IND. Om veiligheids- en privacyredenen worden alleen de voornamen genoemd. Alle volledige namen zijn bekend bij de redactie.
„Een vlieg”, zeg ik. „In Nederland zeggen we: ik heb nog geen vlieg kwaad gedaan.”
„Een vlieg?”
Met mijn vinger trek ik een willekeurige lijn door de lucht, tussen ons in, en maak een bzzz-geluid. Hij begrijpt het. Hij herhaalt mijn woorden.
„Geen vlieg kwaad gedaan.”
Hij is 23 en komt uit Kabul, Afghanistan. Het is februari 2017, een jaar en drie maanden is hij nu in Nederland. Dat zijn 458 dagen. Hij weet nog steeds niet of hij mag blijven.
Als hij mij erover vertelt, wordt zijn gemoed niet zwaar. Ik zie hem niet verdrietig worden. Hij gaat niet zachter praten. Hij zegt: „Soms vragen mensen waarom ik niet huil. Dan zeg ik: mijn hart is van steen geworden.” Hij tikt met zijn wijsvinger tegen zijn borstkas. Hij draagt een rood-zwart geblokt overhemd.
Toen hij zes of zeven was, vielen de Talibaan zijn school binnen. Ze namen zijn hele klas mee naar een voetbalstadion, om toe te kijken hoe er handen werden afgehakt van mensen die iets gestolen hadden. Hij zag hoe kelen werden doorgesneden. In Afghanistan, zegt hij, zijn ongeveer twintig terroristische groeperingen, waaronder de Talibaan, Al-Qaeda en IS. Hij heeft veel zelfmoordaanslagen gezien.
Vijf dagen voor zijn vlucht werd Mirwais beschoten. Hij rende voor zijn leven. Zijn broer werd ontvoerd.
En nu is hij hier.
De medewerker van de IND had gevraagd of hij getrouwd was. Nee, antwoordde hij. Kinderen dan? Mirwais giechelt als hij het navertelt. Zo’n malle vraag. Hoe kun je nou niet getrouwd zijn en wel kinderen hebben?
De kamer in het azc in Utrecht, van drie bij twee, deelt hij met een andere jongen. In de hoek staat een klein tafeltje, daar eten ze. Het is zijn zesde azc binnen een jaar.
Hij wil fotograaf worden. Hij heeft al een camera, gekregen van een Nederlandse vrouw die hoopt dat hij hier slaagt.
Zijn docent Nederlands had tegen hem gezegd: ik mag je religie niet, die is agressief. Hij zegt: „I haven’t hurt an ant. Dus je kunt dat niet zeggen over mij.”
Laatst was hij naar een wedstrijd van AZ, in Alkmaar. Dat was georganiseerd voor hem en andere vluchtelingen. Ik vraag hem of dat de eerste keer was dat hij in een voetbalstadion was.
Domme, domme, ongevoelige vraag.
Wel om voetbal te kijken, zegt hij.
Lees hier verder in het NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/12/04/wonen-in-een-land-waar-je-alle-straten-kent-a3981530
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Voor dit artikel sprak de auteur gedurende tweeënhalf jaar zo’n twintig keer met Mirwais. Ook had hij inzage in zijn dossier en sprak hij met vrienden van Mirwais, zijn juridisch adviseur en de IND. Om veiligheids- en privacyredenen worden alleen de voornamen genoemd. Alle volledige namen zijn bekend bij de redactie.
Wonen in een land waar je alle straten kent
Asielprocedure De Afghaanse vluchteling Mirwais weet vier jaar lang niet of hij in Nederland mag blijven. Op dag 668 zegt hij: alles komt goed. Op dag 859 slikt hij antidepressiva. Op dag 1041 zegt hij: ik geloof in mensen. En op dag 1383 probeert hij het nog één keer.
+ 458
Mirwais zegt: „I haven’t hurt an ant.” Zijn Engels is redelijk, maar om te verduidelijken wat hij bedoelt, drukt hij zijn duim op de vloer.„Een vlieg”, zeg ik. „In Nederland zeggen we: ik heb nog geen vlieg kwaad gedaan.”
„Een vlieg?”
„Geen vlieg kwaad gedaan.”
Hij is 23 en komt uit Kabul, Afghanistan. Het is februari 2017, een jaar en drie maanden is hij nu in Nederland. Dat zijn 458 dagen. Hij weet nog steeds niet of hij mag blijven.
Als hij mij erover vertelt, wordt zijn gemoed niet zwaar. Ik zie hem niet verdrietig worden. Hij gaat niet zachter praten. Hij zegt: „Soms vragen mensen waarom ik niet huil. Dan zeg ik: mijn hart is van steen geworden.” Hij tikt met zijn wijsvinger tegen zijn borstkas. Hij draagt een rood-zwart geblokt overhemd.
Toen hij zes of zeven was, vielen de Talibaan zijn school binnen. Ze namen zijn hele klas mee naar een voetbalstadion, om toe te kijken hoe er handen werden afgehakt van mensen die iets gestolen hadden. Hij zag hoe kelen werden doorgesneden. In Afghanistan, zegt hij, zijn ongeveer twintig terroristische groeperingen, waaronder de Talibaan, Al-Qaeda en IS. Hij heeft veel zelfmoordaanslagen gezien.
Vijf dagen voor zijn vlucht werd Mirwais beschoten. Hij rende voor zijn leven. Zijn broer werd ontvoerd.
En nu is hij hier.
De medewerker van de IND had gevraagd of hij getrouwd was. Nee, antwoordde hij. Kinderen dan? Mirwais giechelt als hij het navertelt. Zo’n malle vraag. Hoe kun je nou niet getrouwd zijn en wel kinderen hebben?
De kamer in het azc in Utrecht, van drie bij twee, deelt hij met een andere jongen. In de hoek staat een klein tafeltje, daar eten ze. Het is zijn zesde azc binnen een jaar.
Hij wil fotograaf worden. Hij heeft al een camera, gekregen van een Nederlandse vrouw die hoopt dat hij hier slaagt.
Zijn docent Nederlands had tegen hem gezegd: ik mag je religie niet, die is agressief. Hij zegt: „I haven’t hurt an ant. Dus je kunt dat niet zeggen over mij.”
Laatst was hij naar een wedstrijd van AZ, in Alkmaar. Dat was georganiseerd voor hem en andere vluchtelingen. Ik vraag hem of dat de eerste keer was dat hij in een voetbalstadion was.
Domme, domme, ongevoelige vraag.
Wel om voetbal te kijken, zegt hij.
Hij weet niet in welk land hij uit het busje stapt. Ze hebben zich de hele rit verborgen moeten houden. Het is koud, het lijkt net te hebben geregend. De smokkelaar wijst naar een gebouw en zegt: ga daar maar zeggen dat je asylum seeker bent.
Lees hier verder in het NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/12/04/wonen-in-een-land-waar-je-alle-straten-kent-a3981530
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Even wat uitleg over het modereren op dit weblog
Als een bericht nieuw is en niet ouder dan een dag dan kunt u gelijk reageren. Bij oudere berichten zal ik die modereren. Dat wil zeker niet zeggen dat uw bericht niet wordt geplaatst maar pas als ik op publiceren klik. Helaas bestaan er spammers en mensen die links willen sparen naar hun eigen websites en die gaan dan reclame onder oudere berichten zetten. En we zitten er niet op te wachten om te lezen hoe swami Bloeblabla kan zorgen dat je huwelijk toch gered wordt en dat soort ongein nietwaar?
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Abonneren op:
Posts (Atom)
Aanbevolen post
Wytzia Raspe over vluchtelingen, AZC’s, cruiseschepen en mensensmokkelaars
Mr. van de week is Wytzia Raspe. Zij is 25 jaar jurist vreemdelingenrecht in allerlei verschillende rollen. Sinds 2005 schrijft en blogt z...
-
Amice Advocaten Vacatures Vacatures Amice Advocaten te Utrecht Vacature m/v jurist migratierecht bij Amice Advocaten Utrecht Amice Advocat...
-
RECHTBANK DEN HAAG Zittingsplaats Amsterdam Bestuursrecht zaaknummer: NL...
-
Op zoek naar interessante jurisprudentie voor op mijn blog moet ik me eerst door lijsten vol uitspraken heen worstelen waar de minister veel...
-
Asiel, Syrië, beleid teruggekeerde Syriërs, onvoldoende blijk van zorgvuldige beoordeling omstandigheden, geslaagd beroep op gelijkheidsbe...
-
Iemand vertelde op de Linkedingroep Vreemdelingenrecht dat hij bij zijn verhuizing naar België daar werd ingeschreven in het Wachtregister. ...
-
Wilt u naturaliseren of een verblijfsvergunning? Dit vraagt u aan bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) . Hebt u voor uw aa...
-
Professor Rodrigues heeft me gevraagd de volgende studiemiddag onder uw aandacht te brengen: Datum 14 juni 2017 Tijd 14:00 - 17:00 ...
-
Leraar Saad in het zonnetje gezet door Maassluise wethouders: 'Voorbeeld voor anderen' Saad Alkassoum uit Maassluis is geëerd vanweg...
-
Een van mijn eerste visa clienten werd tot in bezwaar geweigerd want hij zou natuurlijk niet terugkeren naar #Pakistan en omdat hij de mogel...
-
DIT BELEID IS AFGESCHAFT. Tegenwoordig probeer ik het voor klanten op basis van artikel 8 EVRM of op basis van Richtlijn 2004/28 (in de vol...