De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

31 december 2019

Kan je ook gebruik maken van de Burgerschapsrichtlijn 2004/38 als je buitenlandse EU partner hier in Nederland een WIA uitkering ontvangt?

Ik had de volgende vraag op verzoek van een vreemdeling uitgezet als Meedenkvraag:  "Kan je ook gebruik maken van de Burgerschapsrichtlijn 2004/38 als je buitenlandse EU partner hier in Nederland een WIA uitkering ontvangt en dus niet in loondienst is?"

Het beste antwoord kwam van advocaat Julien Luscuere die werkzaam is bij Inigo advocaten:
" Ik begrijp de vraag als volgt: behoudt een Unieburger in het gastland onder art. 7 van de richtlijn een verblijfsrecht, ook bij arbeidsongeschiktheid (ao), zoals bevestigd in een WIA-uitkering?  Het antwoord is ja, als de ao een tijdelijk karakter heeft, zie art. 7 lid 3, onder a, van de richtlijn. Dat zou het geval kunnen zijn bij een WIA-WGA uitkering, die gericht is op re-integratie. Het behoud van het werknemerschap onder de richtlijn maakt ook aanvullende bijstand mogelijk. Als een kleine WIA-uitkering wordt aangevuld vanuit de Toeslagenwet tot het sociaal minimum mag dat geen probleem zijn, al zijn de autoriteiten daar niet altijd goed van op de hoogte. Een WIA-IVA uitkering duidt op volledige ao en dan zou Unieburger zijn status als werknemer dus verliezen. Maar omdat de uitkering een werknemersverzekering is, behoudt hij zijn verblijfsrecht onder art. 7 lid 1, onder b, als economisch inactieve. In dat geval mag er in beginsel geen beroep worden gedaan op bijstand.  In beide gevallen mag een gezinslid, dus ook een derdelander, bij de Unieburger wonen. En voor de volledigheid: als de Unieburger hier al 5 jaar rechtmatig verblijft, heeft hij Duurzaam verblijf, dus een onvoorwaardelijk verblijfsrecht voor onbepaalde tijd"
 


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Dagelijks nieuwe ZZP opdrachten op freelancespecialisten.nl

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator