VACATURE Sociaal raadsman - vrouw (24 uur per week)


Functieomschrijving

Wij zoeken een:

Sociaal raadsman/-vrouw (m/v)
 voor 24 uur per week

Team
Het team Sociaal Raadslieden is een onderdeel van de Geldcoach (Schulddienstverlening) en werkt voornamelijk op locatie aan het Bos en Lommerplein in Amsterdam-West en in de wijken West om de toegang voor de bewoners zo laagdrempelig te houden. De Geldcoach bestaat uit reguliere Schuldhulpverleners, Outreachend Werkers, Budgetadvies-consulenten en Sociaal raadslieden. Het is een enthousiast team, waarbinnen er hard gewerkt wordt, maar er zeker ook ruimte is voor ontspanning.

Functie
De Sociaal Raadsman of -vrouw vormt een schakel tussen de cliënt en (maatschappelijke) instanties. De sociaal raadsman of -vrouw richt zich in het (individuele) contact op vragen, tekorten en problemen van cliënten die samenhangen met wet- en regelgeving op de terreinen van sociale zekerheid, belastingen, arbeid, huisvesting, consumentenzaken, proces- en beslagrecht, bestuursrecht, vreemdelingenrecht, personen- en familierecht en onderwijs. Verder stimuleren zij de zelfredzaamheid, bevordert de maatschappelijke participatie en ondersteunt bij het versterken van de vaardigheden en sociale netwerken op de verschillende levensdomeinen. Voor onze cliënten willen wij de beste integrale dienstverlening leveren. Jij kan daarin het verschil maken!

Via jouw hulpverlening wordt de cliënt geïnformeerd over zijn of haar rechten en plichten m.b.t de voor hen geldende wet- en regelgeving, je helpt de cliënt optimaal gebruik te maken van de voorzieningen waarop zij recht hebben; je bevordert de zelfredzaamheid en het probleemoplossend vermogen in de omgang met instanties en de van daar ontvangen specifieke informatie.  Ook wordt er van je gevraagd te signaleren op knelpunten en onrechtvaardigheden in specifieke wet- en regelgeving, respectievelijk de uitvoering ervan en het bevorderen van de toegankelijkheid van en klantvriendelijke bejegening door specifieke instanties. Tevens streven we er naar dat de cliënt na de ondersteuning zich (weer) als zelfstandig persoon kan manifesteren in wisselwerking met de naaste omgeving en/of voorzieningen. 

Functie-eisen

Jouw kwaliteiten
Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding; bijvoorbeeld SJD of Rechten en hebt bij voorkeur twee of meer jaren werkervaring als Schuldhulpverlener of Sociaal raadsman of-vrouw. Je hebt kennis van maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek en hebt kennis van de sociale kaart van Amsterdam. Ook heb je kennis van de specifieke problematiek en mogelijkheden van de doelgroep en hebt zicht op mogelijke oorzaken van schulden. Je hebt voor de sociaal raadslieden relevante kennis van en inzicht op het gebied van financiën, belastingen, budgettering (beheer financieel huishouden), financieel- en administratieve procedures, sociaaljuridische wet- en regelgeving (w.o. familierecht, consumentenrecht en huurrecht).
Ook ben je stressbestendig, heb je improvisatievermogen en bezit je een goed analytisch vermogen voor het vertalen van de hulpvraag naar een hulpverleningsplan.
Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het verstrekken van informatie en het geven van instructies.


Wat bieden wij
De functie is ingedeeld in schaal 8 van de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
(minimaal € 2.627,- en maximaal € 3.742,- euro bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband
van 36 uur per week).
Verder is er een Individueel Keuzebudget (IKB, ongeveer 18% van het salaris) en een Individueel Loopbaanbudget (LBB, 1,5% van het salaris ). Het betreft een tijdelijk contract, maar bij gebleken geschiktheid, is er zicht op een vast dienstverband.

Interesse?
Herken je jezelf in deze functie? Dan willen we graag kennis met je maken! Wil je meer inhoudelijke informatie over de functie? Neem dan contact op met Ali Guney, telefoonnummer: 06-57597421 Solliciteren? Mail je motivatie met CV uiterlijk 18 december 2019 onder vermelding van vacaturenummer 44-2019 naar vacature@combiwel.nl.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 19 en 20 dec a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bedrijfsprofiel

Combiwel is een organisatie die zich als vangnet richt op de bewoners van Amsterdam West bij wie het tijdelijk even tegen zit. Dit doen wij door de talenten en vaardigheden van 'hulpvragers' centraal te zetten zodat de bewoners zelf zo veel mogelijk de regie over het eigen leven houden en waar nodig weer opbouwen. We doen dat collectief waar dat kan en individueel waar dat moet, zo veel mogelijk vraaggericht. Hierbij werken we nauw samen met onze partners in de wijk. Onze dienstverlening kenmerkt zich door: vakmanschap; betrokkenheid; betrouwbaarheid.

Combiwel spant zich in om de collectieve leefbaarheid in de stad te verbeteren. Dat doen wij in opdracht van de gemeente en in samenwerking met stadsdelen, buurtorganisaties, vrijwilligers, onderwijs, ketenpartners, ondernemers en vooral ook met de direct betrokkenen: de Amsterdammers. De diensten van Combiwel variëren van kinderopvang, sport en buurtontwikkeling tot en met brede talentontwikkeling, schuldhulpverlening, sociaal raadslieden en maatschappelijk werk.

Combiwel De Geldcoach en Maatschappelijke dienstverlening stimuleert de zelfredzaamheid, bevordert de maatschappelijke participatie en ondersteunt bij het versterken van de vaardigheden en sociale netwerken op de verschillende levensdomeinen. Voor onze cliënten willen wij de beste integrale dienstverlening leveren.

Bron: https://www.nationalevacaturebank.nl/vacature/33173799/vacature-sociaal-raadsman-vrouw-24-uur-per-week?utm_source=indeed&utm_medium=cpc&utm_campaign=campaign_type_3&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.indeed.nl%2F

 


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Dagelijks nieuwe ZZP opdrachten op freelancespecialisten.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Forums over gezinshereniging

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Vreemdelingenrecht advocaat "“Mijn accent zou Nederlandse cliënten met veel geld afschrikken.”