Gezinsherenigingsverzoeken voor vluchtelingen gaan geregeld mis. Kan Vluchtelingenwerk het aan?

Uit zeer betrouwbare bron vernam ik dat de laatste tijd het geregeld misgaat met de aanvragen van erkende vluchtelingen die hun gezin willen laten overkomen. Deze aanvragen worden meestal voor vrijwilligers van Vluchtelingenwerk gedaan. Inmiddels komen er zo veel vluchtelingen en worden er zoveel nieuwe asielzoekerscentra gebouwd dat het te begrijpen is dat niet iedereen even goed getraind is maar toch. Immers als mensen niet binnen drie maanden na verlening van de verblijfsvergunning de aanvraag hebben ingediend moet zo iemand een baan met een vast contact hebben en kan het zomaar 10 jaar duren.
Ik heb zo twee mensen begeleid. Eentje moest 10 jaar wachten op haar zoon. De andere vertrok maar om zijn vrouw te gaan redden. Wat kan hier aan worden gedaan?

* Vluchtelingenwerk: neem niet als betaalde krachten allerlei agogen en zo aan maar huur ook echte ervaren vreemdelingenrechtjuristen in die dit proces kunnen begeleiden. Want er kunnen moeilijkheden zijn die wel getackeld kunnen worden door een kenner waarbij een vrijwilliger wellicht de moed op voorhand opgeeft. (Ik heb het in het verleden betaald bij Vluchtelingenwerk gedaan maar sommige mensen zijn niet doordrongen van het feit dat de juridische kant echt moeilijker is dan het lijkt).

* Dien ALTIJD een aanvraag in BINNEN 3 maanden: ook als iemand niet weet waar die kinderen zijn en of ze uberhaupt nog leven. Zet dat dan in een begeleidende brief. Dit stuit de 3-maanden termijn.

* Dien ATLIJD een aanvraag in BINNEN 3 maanden ook als je alle papierwerk nog niet rondhebt. De IND zal je op verzoek een hersteltermijn geven.

* Roep TIJDIG hulp in als je er niet uitkomt. Misschien wil de advocaat die de asielprocedure begeleidde wel bijspringen. Ik ken er die nu dat zelf onbetaald doen uit zorg.








Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven