Kwestbare oudjes: Dorothy (86) krijgt verblijfsvergunning maar Lilian (80+) mag niet eens hier haar bezwaar afwachten als het aan de IND ligt

Het volgende stuk staat vandaag in de Telegraaf:  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24458128/__Dorothy__86__mag_blijven__.html 

Een paar weken geleden stond er in het Reformatorisch een stuk over Lilian die in eenzelfde positie is. Haar familie kreeg zelfs bericht dat ze voor haar bezwaarperiode best terug kon. Zoek de verschillen!!!! 

Er wordt hier gepleit voor het laten blijven van illegale kinderen maar zouden we ook eens wat humaner met noodsitaties rond mantelzorg van ouders kunnen omspringen? Desnoods door die vergunning heel duur te maken om gaten in de ziektekosten op te vangen. Maar soms kunnen kinderen doordat ze bijvoorbeeld zelf ook kinderen hebben die hier onderwijs volgen en doordat ze een groot bedrijf hebben niet zomaar even aan de andere kant van de wereld gaan wonen voor een onoverzichtelijke periode omdat een ouder permanent hulp nodig heeft (en voor hoelang als iemand boven de 80 is geef je dan alles op?). Wat mij betreft mag dat best wat kosten omdat Nederland dan zo'n gezin tegemoet komt maar nu loop je vaak tegen een muur op behalve als het in het nieuws komt.

Dorothy is dolgelukkig met het pasje waarmee ze bij haar dochter Susan en Susans man Rob in Almere kan blijven wonen.   
Dorothy is dolgelukkig met het pasje waarmee ze bij haar dochter Susan en Susans man Rob in Almere kan blijven wonen.

Uitgewezen Amerikaanse hoeft niet weg bij dochter in Almere

Vreugdetranen: Dorothy (86) mag blijven


„Ik ben zo ontzettend blij en opgelucht”, jubelt Dorothy Murphy met vreugdetranen in haar ogen. Na een jaar van zenuwslopende onzekerheid kreeg de zorgbehoevende Amerikaanse deze week het verlossende bericht van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND): ze wordt het land niet uitgezet, maar mag bij haar dochter Susan in Almere blijven wonen.
Dochter Susan haalde haar moeder (86) bijna een jaar geleden naar Nederland, nadat ze de New Yorkse weken eerder ernstig vermagerd en psychisch verward had aangetroffen in haar zwaar vervuilde appartement. In ’the Big Apple’ was Dorothy compleet geïsoleerd geraakt en was er niemand om voor haar te zorgen.
Als laatste redmiddel besloten Susan en haar man Rob Verhoeven om Dorothy in huis te nemen, om haar zo de broodnodige liefdevolle mantelzorg te kunnen bieden. „Maar daar stak de IND een stokje voor”, blikt Rob terug op de emotionele periode. „De Dienst Uitzetting dreigde zelfs de fragiele Dorothy te komen halen en haar uit te zetten.”
Een mail aan onze columnist Rob Hoogland zorgde ervoor dat de hartverscheurende zaak landelijke publiciteit kreeg via De Telegraaf en talkshow Pauw, waarin Susan, Rob en Dorothy staatssecretaris Klaas Dijkhoff smeekten om gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid.

Fiat

Deze week ontving het Almeerse gezin de langverwachte brief van de IND. „In twaalf pagina’s werden al onze argumenten om Dorothy een verblijfsvergunning toe te kennen stuk voor stuk van tafel geveegd”, vertelt Rob. „Maar in de laatste drie zinnen lazen we de verlossende mededeling: de staatssecretaris had persoonlijk zijn fiat gegeven om Dorothy toch een verblijfsdocument voor vijf jaar te geven. Toen zijn er wel flink wat tranen van opluchting gevloeid, kan ik je verzekeren.”
Staatsssecretaris Dijkhoff bevestigde, in tegenstelling tot zijn voorganger Teeven, gebruik te hebben gemaakt van zijn bevoegdheid om uitzonderingen te maken op regelgeving voor schrijnende gevallen. De bewindsman wilde zijn besluit echter niet nader toelichten.
Gistermiddag haalde Dorothy, met haar ’redders’ Rob en Susan dicht aan haar zijde, de felbegeerde verblijfsvergunning op bij de IND in Amsterdam. „Zodra we thuiskomen gaat de Nederlandse vlag uit”, glunderde Susan dankbaar, toen ze samen naar buiten kwamen en trots het roze pasje toonden. „En daarna gaan we lekker uit eten om deze prachtige uitkomst te vieren”, besloot Rob dolgelukkig.


 En dit is het verhaal van Lilian:



Bejaarde Braziliaanse mag niet bij dochter in Nederland blijven voor mantelzorg

Bejaarde Braziliaanse mag niet bij dochter in Nederland blijven voor mantelzorg -  Patrick en Christina Burgers willen zorg bieden aan Christina’s 80-jarige moeder. Van de IND mag de bejaarde Braziliaanse zich echter niet in Nederland vestigen. beeld Sjaak Verboom
1 van 2  
Patrick en Christina Burgers willen zorg bieden aan Christina’s 80-jarige moeder. Van de IND mag de bejaarde Braziliaanse zich echter niet in Nederland vestigen. beeld Sjaak Verboom
Mantelzorg bieden aan hun (schoon)moeder. Dat is wat Patrick en Christina Burgers graag willen. Maar als het aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) ligt, komt er spoedig een eind aan het verblijf van de 80-jarige Braziliaanse Lilian Wilson bij haar dochter in Rotterdam.

 Bron: http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/bejaarde_braziliaanse_mag_niet_bij_dochter_in_nederland_blijven_voor_mantelzorg_1_924244







Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Iraaks restaurant "Arbil" in Den Haag geopend

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

VACATURE: Regiomanager Friesland Vluchtelingenwerk Noord-Nederland

Zambrano en Dereci-arresten geven alleen verblijfsrecht als EU-onderdaan gedwongen moet vertrekken (uitspraak)

Salarisvereisten en de verblijfsvergunning op basis van de ICT-richtlijn

drs King na faillissement weer aan de slag

VACATURE: Advocaat-stagiaire (Strafrecht/Vreemdelingenrecht) bij Dobosz Advocatuur in Zoetermeer

Het Nederlands - Amerikaans Vriendschapsverdrag mag dan verdwenen zijn in de Vc maar het geldt natuurlijk nog steeds.