De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 september 2015

'Duizenden asielzoekers fraudeerden voor generaal pardon'


Duizenden mensen die na het generaal pardon van 2007 een verblijfsvergunning in Nederland kregen, hebben gelogen over hun identiteit. Dat zeggen bronnen tegen de researchredactie van RTL Nieuws. Het nieuws wordt vandaag onthuld in het nieuwe programma Z Today op RTL Z.
Het generaal pardon betekende voor 28.000 mensen, die illegaal in Nederland verbleven, dat ze toch mochten blijven. Maar een aanzienlijk deel van hen loog daarvoor over zijn identiteit, blijkt nu. Vaak was dat handiger voor de procedure, bijvoorbeeld omdat alleen mensen in een bepaalde leeftijdscategorie onder het pardon vielen.
Liegen nu probleem
Maar voor sommige 'generaal pardonners' vormt die valse identiteit inmiddels een probleem. Zij willen bijvoorbeeld hun familie over laten komen, maar de naam en geboortedatum die ze in Nederland hebben, past niet bij de paspoorten van hun vrouw en kinderen. Deze mensen proberen nu hun juiste identiteit alsnog geregistreerd te krijgen. Ook naturalisatie is een probleem, omdat de daarvoor benodigde geboorteakte in het land van herkomst niet klopt met de hier opgegeven identiteit.
Uit dossiers die RTL Nieuws inzag, blijkt dat er gemeenten zijn die daaraan meewerken. Er zijn ook mensen die naar de rechter stappen om alsnog hun gegevens te laten wijzigen. In alle zaken die RTL Nieuws zag, wees de rechter zo'n verzoek af.
'Veel liegende Chinezen'
Advocaat Sett heeft veel klanten uit de Chinese gemeenschap die acht jaar geleden generaal pardon kregen. "Ik schat dat 80, misschien wel 90 procent van de Chinezen niet is wie hij zegt dat hij is.", zegt Sett tegen RTL Nieuws.
Volgens Sett zijn de meeste mensen in deze groep niet om politieke redenen in Nederland. "Ze willen gewoon hier blijven, linksom of rechtsom, en dat is gewoon om economische redenen." In totaal kregen 1800 Chinezen destijds een generaal pardon.
'Meederheid loog'
Een IND-bron zegt tegen RTL Nieuws dat hij per week tientallen fraudezaken langs ziet komen. Een overheidsjuriste meldt ons dat een meerderheid van de generaal pardonners een geheel of gedeeltelijk valse identiteit heeft opgegeven.
Het ministerie van Veiligheid en Justite laat in een reactie aan RTL Nieuws weten dat er sinds 2012 een fraudemeldpunt bestaat voor dit soort gevallen. Sindsdien zijn er 32 mensen die onder het generaal pardon vielen onderzocht. In geen enkel geval is de verblijfsvergunning ingetrokken.
Verder meldt het ministerie dat er in 2014 van vijftig mensen die onder het generaal pardon vielen, de verblijfsvergunning is ingetrokken. In vier gevallen ging het om mensen die met hun identiteit hebben gefraudeerd.
Het programma Z Today is om 18.00 uur te zien op RTL Z.


Vindplaats: RTL Nieuws http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/duizenden-asielzoekers-fraudeerden-voor-generaal-pardon en vanavond op tv.

 HET argument om naturalisatie zonder papieren niet toe te staan.Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator