De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

25 september 2015

Burgemeester neemt het op voor asielzoeker Ismael uit Lage Zwaluwe

  • In november 2013 dook Ismael Jalloh, onder nadat zijn foto als 'dader' van een mishandeling op Facebook was geplaatst.
    In november 2013 dook Ismael Jalloh, onder nadat zijn foto als 'dader' van een mishandeling op Facebook was geplaatst.
LAGE ZWALUWE - Burgemeester Gert de Kok van Drimmelen gaat er dwars voorliggen als asielzoeker Ismael Jalloh uit Lage Zwaluwe het land wordt uitgezet. "Dan schrijf ik een brief aan staatssecretaris Dijkhoff", zegt de burgervader op grond van de vele steunbetuigingen die hij van inwoners van Lage Zwaluwe heeft ontvangen.
Hij doet dat ook 'omdat Ismael nergens anders op de wereld welkom is.'
De laatste hoop van de vriendenkring die zich rond Ismael, afkomstig uit Sierra Leone, heeft gevormd is één procedure waarin nog een uitspraak moet worden gedaan. De Kok: "De vraag moet worden beantwoord of in de asielprocedure voldoende is meegewogen dat Ismael psychisch veel heeft meegemaakt."
Ismael woont sinds 2012 in Lage Zwaluwe. Eind 2013 publiceerde deze krant artikelen over Ismael, die was ondergedoken na een heksenjacht op Facebook. Hij zou een meisje hebben lastiggevallen op een fietspad in Wagenberg. Na een telefoontje van het meisje naar haar vriend werd hij in Wagenberg mishandeld. In de tussentijd zette de vader van het meisje Ismael's foto op Facebook.
Na een getuigenoproep hield de politie twee mannen aan. De rechter veroordeelde de twee voor openlijk geweld op de asielzoeker.
Ismael keerde terug naar 'zijn' dorp Lage Zwaluwe. Daar was hij al in de gemeenschap opgenomen door een grote vriendengroep. Onder hen leden van voetbalclub VV Zwaluwe. Zij nemen hem mee naar evenementen in het dorp en stoppen Ismael, die sinds een jaar geen geld meer krijgt, af en toe wat geld toe.
Darnaast zijn er mensen die hem sponsoren door elke maand een bedrag over te maken.
Burgemeester De Kok: "Dit is een trieste zaak. Het dubbele is dat Ismael niet kan worden uitgezet omdat Sierra Leone niemand wil opnemen. Hij kan nergens naar toe. Laat hem dan maar blijven in de plaats waar hij ondersteund wordt door anderen en waar hij zelf het liefst wil blijven. "Bron: BN/De Stem: http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/burgemeester-neemt-het-op-voor-asielzoeker-ismael-uit-lage-zwaluwe-1.5272852


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator