VACATURES: werken met asielzoekers: Baan bij het COA (SPH, SPW, MWD) Leersum, Deventer, Wageningen, Goes


Woonbegeleiders

Functieomschrijving

In deze functie bent u verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van de opvang voor en het begeleiden van vreemdelingen.

Functie-eisen

Voor de functie is een afgeronde relevante opleiding op MBO+/HBO niveau vereist. Zoals SPH, SPW, MWD of een vergelijkbare voor de functie relevante opleiding, eventueel aangevuld met specifieke trainingen. Daarnaast heeft u werkervaring opgedaan in het begeleiden van doelgroepen. Mocht u niet voldoen aan de eisen, verzoeken wij u vriendelijk om niet te reageren.

Bedrijfsprofiel

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers. Het COA zorgt voor onderdak gedurende de asielprocedure en bereidt asielzoekers voor op terugkeer naar het land van herkomst, door migratie of een verblijf in Nederland. Wij zoeken in de gehele regio op diverse locaties regelmatig woonbegeleiders.

Aanbod

Werken bij het COA is werken in een bijzondere doelgroep waarin je jezelf veel kunt ontwikkelen. Naast goede arbeidsvoorwaarden is het een goede aanvulling op je werkervaring. Let op! Het COA werkt met vertrouwelijke gegevens. Daarom maakt de Verklaring omtrent het gedrag (VOG) deel uit van de sollicitatieprocedure. Indien de VOG niet kan worden afgegeven, wordt de sollicitatieprocedure beëindigd.


http://www.nationalevacaturebank.nl/vacature/7542101/Woonbegeleiders


Woonbegeleider al


Beschrijving
Als medewerker AMV opvang ben je verantwoordelijk voor de opvang en het begeleiden van alleenstaande minderjarige vreemdelingen tussen de 13 en 18 jaar. Deze jongeren zullen zoveel mogelijk zelfstandig leven; zelf hun eten verzorgen, verantwoordelijk voor inkopen en schoonmaak.
- Dagelijkse begeleiding van alleenstaande minderjarige vreemdelingen
- Veilige opvang
- Interveniëren bij problemen, optredende spanningen en crisissituaties en dit registreren
- Omgaan grensoverschrijdend gedrag
- Waarborgen rechten
- Scholingsaanbod
- Aansluiten & ondersteunen ontwikkeling
- Motiveren om opleiding te volgen
- Begeleiding
- Bijhouden van een persoonlijk dossier
- Opstellen verblijfsplan
- Competentielijst
- Signaleringslijst
- Contact onderhouden met ketenpartners, voogdij instellingen en relevante onderwijsinstellingen
- Informeren en adviseren over de uitvoeringsregelingen
- Gesprekken voeren over terugkeer, doorverwijzen, controleren en afstemmen met ketenpartners
- Creëren van een evenwichtige leefomgeving
Functie-eisen
Om voor deze functie in aanmerking te komen beschik je over minimaal één van de volgende afgeronde opleiding: MBO of HBO richting SPH/ MWD of vergelijkbaar aangevuld met minimaal 3 jaar werkervaring met minderjarigen. Daarnaast ben je per direct beschikbaar, beschik je over eigen vervoer en ben je bereid dag-, middag-, nacht- en weekenddiensten te werken. Als persoon ben je communicatief sterk, beschik je over overtuigingskracht en sta je stevig in jouw schoenen.
Kandidaten woonachtig in de directe omgeving van Leersum genieten de absolute voorkeur.
Wat wij bieden
Het betreft een tijdelijke functie voor 32 of 36 uur per week tot 1 januari 2016. Salaris ? 16,12 bruto per uur.
Originele titel: Vacature woonbegeleider alleenstaande minderjarige vreemdelingen

Solliciteren?

Kijk hier: http://fulltimeplek.nl/Vacature/Uitzendplaats/Woonbegeleider+al+Leersum



Woonbegeleider

Functieomschrijving

Als woonbegeleider ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de basisprocessen. Dit betekent dat je bewoners informeert, instrueert, faciliteert en begeleidt bij onderhouds- en andere activiteiten en de leefbaarheid op de locatie bevordert. In deze functie heb je te maken met het complete logistieke proces op de locatie: de in- door- en uitplaatsing van vreemdelingen op de locatie. De volgende werkzaamheden kunnen tot jouw takenpakket behoren:
  • Het voeren van individuele gesprekken met betrekking tot procedures binnen de locatie
  • Het bemensen van de informatiebalie
  • Het bijhouden van dossiers voor bepaalde processen
  • Het toewijzen en gereedmaken van kamers
  • Het signaleren van spanningen, het aanspreken van bewoners op ongewenst gedrag en het ondernemen van nodige interventie

Functie-eisen

Om voor deze functie in aanmerking te komen beschik je over minimaal één van de volgende afgeronde opleidingen: HBO richting SPH / SPW / MWD. Daarnaast heb je relevante werkervaring als woonbegeleider en ervaring met de doelgroep vreemdelingen. Je woont in de regio Wageningen, bent per direct beschikbaar, beschikt over eigen vervoer en bent bereid om in wisseldiensten, nachtdiensten en weekenddiensten te werken. Tenslotte is het een pré wanneer je beschikt over een geldige opleiding BHV. Als persoon ben je communicatief vaardig en sta je stevig in jouw schoenen om een groep te kunnen aansturen.

Bedrijfsprofiel

Deze organisatie is een opvangorganisatie in de vreemdelingenketen die zorgt voor opvang, begeleiding en uitstroom van asielzoekers. Dit doen zij met veilige huisvesting, verstrekking van middelen van bestaan en met gerichte programma's.

Aanbod

Het betreft een tijdelijke functie voor 32 of 36 uur per week tot 1 januari 2016. Het bruto uurloon bedraagt € 14,91. Heb je interesse en herken je jezelf in het profiel? Dan zien we graag jouw CV en motivatiebrief tegemoet! 
 



Woonbegeleider

Functieomschrijving

Vanwege de grote toestroom van vluchtelingen zijn wij voor Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) proactief op zoek naar woonbegeleiders voor de regio Zeeland. In deze veelzijdige functie behoren de volgende werkzaamheden tot het takenpakket;
  • Je werkt in de opvang van asielzoekers op één van onze locaties
  • Je signaleert spanningen, spreekt bewoners aan op ongewenst gedrag en intervenieert, faciliteert en begeleidt dagelijks asielzoekers in hun woonomgeving
  • Je draagt bij aan een veilig en leefbaar klimaat voor asielzoekers
  • Je stimuleert de zelfredzaamheid van asielzoekers
  • Je coördineert, organiseert en geeft uitvoering aan de uit te voeren programma's
  • Je voert het sanctie- en stimuleringsbeleid uit
  • Je bemenst de informatiebalie
  • Je bevordert de actieve deelname van asielzoekers aan activiteiten (sport, cursussen, dagelijkse routine) op het centrum
  • Je werkt actief samen met collega's op het centrum en professionals van andere organisaties die met vreemdelingen werken voor afstemming en uitwisseling van informatie.

Functie-eisen

  • Opleidingsniveau: MBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een diploma van een sociaal agogische of maatschappelijke opleiding (niveau 3 of 4).
  • In staat zijn om spanningen te signaleren en lastige gesprekken te voeren
  • Affiniteit met de doelgroep, houden van aanpakken en een flexibele instelling
  • Goede kennis van de Engelse taal, de Franse taal en ervaring met multiculturele communicatie zijn een pré
  • Een professional met agogische vaardigheden en methodische gespreksvoering
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, o.a. registreren en rapporteren (digitaal)
  • Flexibel ingesteld qua uren en bereidheid tot onregelmatig werken en/of werken in weekenden
  • In staat zijn om spanningen te signaleren en lastige gesprekken te voeren
  • Flexibel inzetbaar m.b.t. avonden en weekenden
  • Je bent woonachtig in of de directe omgeving van Zeeland

Bedrijfsprofiel

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is de organisatie in Nederland voor de opvang en begeleiding van asielzoekers. Door de huidige hoge instroom van mensen die op dit moment in ons land asiel aanvragen, wordt het aantal opvanglocaties tijdelijk uitgebreid. Het COA is een unieke organisatie met een bijzondere doelgroep. De opvang en begeleiding van de ‘bewoners' staan bij iedere functie centraal. De aard van het werk vraagt om een betrokken en flexibele houding die uitgaat van aanpakken en doen wat nodig is om de huisvesting en begeleiding goed te regelen. De inbreng van medewerkers op hun vakgebied maakt het verschil voor de toekomst van iedere asielzoeker in Nederland.

Aanbod

  • Een uitdagende functie met marktconform salaris (minimaal € 14,91 bruto per uur).
  • Een goede werksfeer waarbij respect, vertrouwen en collegialiteit centraal staan
  • Een tegemoetkoming in de reiskosten
  • De duur van de functie is per locatie verschillend

Bron: http://fulltimeplek.nl/Vacature/Uitzendplaats/Woonbegeleider+al+Leersum

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt