VACATURE: Educatiemedewerker / docent voor kinderen van vreemdelingen bij Stichting Jade Zorggroep - Assen

 Arbeidsduur: 24 uur per week
Dienstverband: bepaalde tijd met kans op verlenging
Salaris: conform CAO Jeugdzorg, schaal 9
Algemene informatie Stichting JADE College
Stichting JADE College biedt onderwijs aan kinderen van vreemdelingen en Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV) vanaf 13 tot 18 jaar, die (nog) niet in het regulier onderwijs terecht kunnen of worden toegelaten. Veel van de jongeren die Stichting JADE College bezoeken spreken niet of nauwelijks Nederlands. Vaak hebben ze ook weinig of geen ervaring met onderwijs/school en sommige jongeren hebben nooit leren lezen en schrijven. Stichting JADE College stelt dan ook geen eisen aan de vooropleiding van de jongeren.
De leerlingen van het Stichting JADE College krijgen een programma aangeboden dat zoveel mogelijk op henzelf is toegesneden. Stichting JADE College richt zich er op haar leerlingen kennis en praktische vaardigheden bij te brengen die ze overal kunnen gebruiken, waar ook ter wereld. Dit doen wij op basis van ons eigen onderwijs programma “Wijzer door de wereld.” Met het lesprogramma leren leerlingen snel en goed Nederlands en/of Engels. Op ieder moment van het jaar kunnen nieuwe leerlingen instromen.
Functieomschrijving
De educatiemedewerker geeft gedurende de gehele week les aan de leerlingen van Stichting JADE College. De educatiemedewerker verzorgt en ontwikkelt zelfstandig het lesprogramma en geeft zelfstandig les aan wisselende groepen leerlingen qua niveau en grootte van de groep. De educatiemedewerker ondersteunt jeugdigen pedagogisch en didactisch ter voorbereiding op de aansluiting op regulier onderwijs, c.q. op de arbeidsmarkt.
De educatiemedewerker onderhoudt contacten met de begeleiding, ouders en/of wettelijke vertegenwoordigers van de jongeren en andere disciplines.
Educatiemedewerkers van Stichting JADE College maken deel uit van een team en ontvangen leiding van de schoolleider van het betreffende College. Zij geven zelf geen leiding aan anderen. De educatiemedewerker neemt deel aan vergaderingen, jaarlijkse BHV cursussen e.d.
Tevens verzorgt de educatiemedewerker (recreatieve) activiteiten, zoals sport- en speldagen, excursies, kampen, en dergelijke.
Functie -eisen:
  • Minimaal 2 jaar ervaring in het onderwijs, bij voorkeur ISK
  • Bevoegd zijn voor het geven van Engels is een pre
  • NT2 aantekening is een pre
  • Kennis van de ontwikkelingen binnen het onderwijs in het algemeen en op het vakgebied (waarbinnen wordt onderwezen) in het bijzonder
  • Goede communicatieve vaardigheden met overtuigingskracht
  • Mondeling en schriftelijk kunnen rapporteren
  • Stelt zich op als cultuurdrager, zowel in- als extern
  • Probleemoplossend en willen pionieren, resultaatgericht
  • Affiniteit met kinderen van vreemdelingen en Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen
Een TSI-gedragsanalyse maakt deel uit van de procedure
Vereiste ervaring:
  • als docent: 2 jaar





Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt