De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 september 2015

Actualiteitencollege over de vluchtelingencrisis- Leiden 16 september 11.00-13.00


Woensdag 16 september | Actualiteitencollege over de vluchtelingencrisis
Europese vluchtelingencrisis
Na de eurocrisis domineert nu de vluchtelingencrisis het nieuws en de politieke agenda. Dagelijks worden we geconfronteerd met beelden van met name Syrische vluchtelingen op drift naar en door Europa. Misschien nog wel meer dan bij de Eurocrisis roept deze crisis vragen op die raken aan het hart van de Europese samenwerking en de normen en waarden waar de Unie voor staat.
Net als bij de Eurocrisis, spelen er naast grote politieke vragen ook tal van juridische kwesties. De Faculteit der Rechtsgeleerdheid organiseert hier een actualiteitencollege over. Welke regels gelden er voor de opvang en behandeling van asielzoekers? Wat betekent de huidige crisis voor het gemeenschappelijk Europees asielsysteem? Tegelijkertijd is het goed om ons af te vragen in hoeverre deze crisis uniek is en hoe de Nederlandse samenleving en de Universiteit hierop dienen te reageren.
De bijeenkomst wordt voorgezeten door Prof. Rick Lawson, en gaat van start met een aantal korte inleidingen vanuit verschillende invalshoeken (elk max. 10 minuten):
  • Prof. Peter Rodrigues: de internationaalrechtelijke dimensie
  • Prof. Marlou Schrover: de historische dimensie
  • Dr. Jorrit Rijpma: de Europeesrechtelijke dimensie
Daarna zal er gelegenheid zijn voor vragen en discussie.
De bijeenkomst staat uiteraard open voor alle medewerkers, studenten en andere geïnteresseerden.
cid:image001.jpg@01D029CC.7EBF5540Actualiteitencollege over de vluchtelingencrisis - woensdag 16 september: 11.00-13:00 uur- Grotius zaal - Kamerlingh Onnes Gebouw


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator