De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

13 september 2015

Alleen de Somaliërs blijven achter in Hongarije

 Servaas door Servaas van der Laan
Een paar dagen voordat de grens met Servië definitief op slot gaat, is Hongarije druk bezig om zo veel mogelijk migranten het land uit te zetten. Toch zijn veel migranten wantrouwend en proberen ze registratie in Hongarije te voorkomen.
Een week geleden gingen de beelden uit het Hongaarse Bicske de wereld over. Politieagenten probeerden ongeveer duizend migranten uit de trein te zetten om in het opvangkamp van Bicske te plaatsen. De vreemdelingen wilden niet, want ze waren bang dat ze in Hongarije zouden moeten blijven.

Angst

Die angst was onterecht, is nu gebleken. Het kamp in Bicske is nu zo goed als leeg. Alle migranten uit landen als Syrië, Irak en Afghanistan zijn op de trein naar Oostenrijk gezet.
In het kamp hangen nog een paar jongens uit Somalië rond. 'Wij wachten hier onze asielaanvraag af,' zegt de negentienjarige Ammar. 'Ik heb geen zin om die hele reis te maken en vervolgens te worden teruggestuurd. De Syriërs stuurt Duitsland niet terug, maar voor ons is dat anders. Gisteren nog is een Somalische jongen uit Duitsland naar dit kamp teruggestuurd.'

 Lees verder in Elsevier: http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/9/Alleen-de-Somaliers-blijven-achter-in-Hongarije-2685412W/

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator