De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 september 2014

TRAINING ACTUALITEITEN GEZINSMIGRATIE


Defence for Children verzorgt op 29 oktober in samenwerking met OSR Juridische Opleidingen de Training Actualiteiten Gezinsmigratie. De training gaat over het recht op gezinsleven binnen het vreemdelingenrecht, in het kader van Europese en nationale ontwikkelingen.

Het onderwerp gezinsmigratie wordt tegenwoordig voor een belangrijk deel bepaald door het Europees migratierecht. Daarom zal dit in de cursus ook prominent aan de orde komen. In de cursus zullen de verschillende Europese Richtlijnen en het Turks Associatiebesluit, alsmede de actuele jurisprudentie op dit gebied worden behandeld. De Europese regelgeving biedt in veel gevallen meer rechten. Een thema dat de laatste tijd sterk in ontwikkeling is, is het 'belang van het kind' bij gezinsleven, en de verblijfsrechten die het kind en de familieleden daaraan kunnen ontlenen. Zowel in de jurisprudentie van het EHRM als in het Unierecht speelt dit een grote rol. In de cursus zal worden ingegaan op de wijze waarop het 'belang van het kind' moet worden vastgesteld en welke gewicht aan dit belang toekomt in een verdere belangenafweging.

De training wordt gegeven door:
- dhr. mr. drs. S.M. Groen, advocaat bij Kroes Advocaten te Amsterdam en
- dhr. mr. J. Werner, jurist bij Defence for Children en gespecialiseerd in 'family life'.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor de Training Actualiteiten Gezinsmigratie d.d. 29 oktober 2014.
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator