De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 september 2014

project: Strategisch procederen over mensenrechten

StrategoFotozizouman.jpgHet Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) gaat zaken waarbij mensenrechten in Nederland in het geding zijn aanbrengen bij de rechter. Hiertoe roept ze een speciaal 'litigation' project in het leven. Eind dit jaar zal waarschijnlijk de eerste zaak dienen.

'Bij mensenrechten wijzen we in Nederland vaak naar het buitenland, maar hier is ook nog niet alles op orde', zegt advocaat Jelle Klaas. Hij is door het NJCM aangesteld als projectleider voor het Public Interest Litigation Project (PILP). 'We richten ons op strategisch procederen, waarbij we een oordeel van de rechter vragen. Zo’n juridische traject kan onderdeel zijn van een bredere lobby in de politiek en de media. In de Angelsaksische wereld is “strategic litigation” een bekend fenomeen. Denk aan de rechtszaken die in de Verenigde Staten zijn gevoerd voor de burgerrechten of tegen de gevangenis Guantánamo Bay.'
Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator