De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 september 2014

Op kantoorbezoek bij Björn van Dijk, vreemdelingenrechtadvocaat in Groningen (+ foto's)


De volgende in de serie kantoorbezoeken is helemaal in het Noorden van ons land. Vlak bij het mooie Centraal Station van de stad Groningen en het centrum is Advocatenkantoor Tiebout in een statig herenhuis aan de Praediniussingel gevestigd. Het kantoor bestaat tegenwoordig nog uit 6 advocaten waarvan eentje in Roden kantoor houdt op het terrein van Havesathe Mensinge het plaatselijke "kasteel" (rondleidingen zijn zeker aanraadbaar om een keer aan deel te nemen)

Björn is geen Groninger maar komt origineel uit Kampen in Overijssel maar kwam naar Groningen om daar rechten te studeren. Inmiddels is hij alweer 11 jaar advocaat. Hij doet zowel betalende als toevoegingszaken op het gebied van het reguliere vreemdelingenrecht, het sociale zekerheidsrecht en het arbeidsrecht. Om goed bij te blijven is hij lid van specialistenverenigingen.

Wat vind je nou zo leuk aan vreemdelingenrecht?
Het is een dynamisch rechtsgebied waar van alles bij kan komen kijken. Nou doe ik alleen reguliere zaken dus daar is dat wellicht wat minder het geval dan bij asielzaken die erg hectisch zijn.

Welke zaak is je het meeste bijgebleven?
Ik had een Indonesische jongen als cliënt die op 4-jarige leeftijd naar Nederland was gekomen met zijn vader en zijn oom. Zijn opa had als KNIL-militair voor de Nederlanders gevochten. Zijn vader was op een gegeven moment overleden en hij werd verder door zijn oom in Nederland opgevoed. Op een gegeven moment ging hij studiefinanciering aanvragen en toen bleek dat daar een verblijfsvergunning voor nodig was en hij die dus niet had. Hij had in de tussentijd ook een strafblad gekregen voor een misdrijf wat tegen hem werkte. Uiteindelijk raakte hij helemaal uitgeprocedeerd en moest hij na 20 jaar verblijf in Nederland terug naar een land waar hij de taal niet van sprak en niemand meer had. Het laatste wat ik hoorde was dat zijn oom dan maar overwoog om met hem terug te gaan naar Indonesië.
(...)
Maar ik heb nu ook een hoofdpijndossier met kinderen die in Nederland zijn opgegroeid.

Meer over Björn op de website van Tiebout advocaten: http://www.tiebout.nl/mensen/advocaten/bjorn-van-dijk/


Tiebout Roden
Mensingheweg 9
9301 KA RODEN
T + 31 (0)50 501 50 80
F + 31 (0)50 501 50 45
info.roden@tiebout.nl

Tiebout Groningen
Preadiniussingel 1
9711 AA GRONINGEN
T + 31 (0)50 366 37 37 (civiel/-strafrecht)
F + 31 (0)50 311 25 66
T + 31 (0)50 589 25 79 (sociaal zekerheid-/vreemdelingenrecht)
F + 31 (0)50 360 16 23
info.groningen@tiebout.nl

Wilt u ook eens Vreemdelingenrecht.com langs op uw advocatenkantoor of vertellen over uw werk als IND-er, medewerker van COA of de Dienst Terugkeer en Vertrek, uw cursus bijgewoond of uw taalschool laten zien mail dan naar webmaster@vreemdelingenrecht.com
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator