VACATURE: Docent Educatiemedewerker m/v 28 - 32 uur Lesgeven aan minderjarige vreemdelingen (Drenthe en Groningen)



Functiebeschrijving

Jade College
Jade College biedt onderwijs aan (alleenstaande) minderjarige vreemdelingen rond de 16, 17 jaar, die (nog) niet in het regulier onderwijs terecht kunnen of worden toegelaten. Veel van de jongeren die Jade College bezoeken spreken niet of nauwelijks Nederlands. Vaak hebben ze ook weinig of geen ervaring met onderwijs/school en sommige jongeren hebben nooit leren lezen en schrijven. Jade College stelt dan ook geen eisen aan de vooropleiding van de jongeren. De leerlingen van het Jade College krijgen een programma aangeboden dat zoveel mogelijk op henzelf is toegesneden. Het Jade College richt zich er op haar leerlingen kennis en praktische vaardigheden bij te brengen die ze overal kunnen gebruiken, waar ook ter wereld. Dit doen wij op basis van ons eigen onderwijs programma "Wijzer door de wereld." Met het lesprogramma leren leerlingen van het Jade College snel en goed Nederlands en/of Engels. Op ieder moment van het jaar kunnen nieuwe leerlingen instromen.

Doelgroep
De leerlingen van het Jade College zijn (alleenstaande) minderjarige vreemdelingen rond de 16, 17 jaar, van verscheidene afkomst, die (nog) niet op een andere school worden toegelaten. Jade College wil hen voorbereiden op hun toekomst, door hen sterker te maken in hun doe- en denkkracht. Leerlingen kunnen komen uit de opvang bij Jade Zorggroep(beschermd of regulier), anderen komen uit AZC’s of wonen op kamers. Jade College biedt onderwijs aan:
- Jongeren die nog maar zeer kort in Nederland zijn en nog niet weten of ze na hun 18e in Nederland kunnen blijven.
- Jongeren die al weten dat zij na hun 18e niet in Nederland mogen blijven.
- Jongeren die weten dat zij na hun 18e in Nederland mogen blijven.

Functieomschrijving
De docent geeft gedurende de gehele week les aan de leerlingen van het Jade College. De docent verzorgt en ontwikkelt zelfstandig het lesprogramma en geeft zelfstandig les aan wisselende groepen leerlingen qua niveau en grootte van de groep. De docent ondersteunt jeugdigen pedagogisch en didactisch ter voorbereiding op de aansluiting op regulier onderwijs, c.q. op de arbeidsmarkt.

De docent onderhoudt contacten met de begeleiding, ouders en/of wettelijke vertegenwoordigers van de jongeren en andere disciplines. Docenten van de het Jade College maken deel uit van een team en ontvangen leiding van de teamleider van het College. Zij geven zelf geen leiding aan anderen. De docent neemt deel aan vergaderingen, jaarlijkse BHV cursussen e.d. Tevens verzorgt de docent (recreatieve) activiteiten, zoals sport- en speldagen, excursies, kampen, e.d.

Functie-eisen

- Minimaal 5 jaar ervaring in het onderwijs, bij voorkeur ISK.
- In het bezit zijn van een onderwijsbevoegdheid.
- HBO werk- en denkniveau (onderwijs)
- Kennis van de ontwikkelingen binnen het onderwijs in het algemeen en op het
vakgebied (waarbinnen wordt onderwezen) in het bijzonder.
- Goede communicatieve vaardigheden met overtuigingskracht
- Mondeling en schriftelijk kunnen rapporteren
- Stelt zich op als cultuurdrager, zowel in- als extern.
- Probleemoplossend en willen pionieren, resultaatgericht.
- Affiniteit met alleenstaande minderjarige vreemdelingen

Nadere informatie

Wie zijn wij?
JADE Zorggroep is een zorgverlenende organisatie die zich inzet voor doelgerichte en professionele ondersteuning en begeleiding van (jong) volwassen mensen die zich zonder support moeilijk een "eigen" plaats en positie in de samenleving kunnen verwerven en/of deze weten te behouden. JADE Zorggroep begeleidt, activeert en ondersteunt mensen. Ze richt zich op meerdere doelgroepen.

Algemene informatie JADE College
Het Jade College maakt onderdeel uit van Jade Zorggroep en geeft onderwijs aan (Alleenstaande) minderjarige vreemdelingen. Het onderwijs wordt aangeboden in samenwerking met ROC/ VO Landstede. Het onderwijs wat wij aanbieden houdt rekening met onzekerheid over waar de jongere zijn of haar toekomst op zal bouwen. De nadruk ligt derhalve niet op de Nederlandse taal. Het Jade College kent meerdere locaties waaronder Assen, Deventer en Oude Pekela en verzorgt tevens basisonderwijs op locatie Geeuwenbrug.

Wat biedt het JADE College:
-
Een dienstverband tot 1 augustus 2015.
- Salarisindicatie: schaal 9 CAO Jeugdzorg.
-Een organisatie die in ontwikkeling is, waar initiatief en ambitie op prijs worden gesteld om te komen tot continue verbetering van het onderwijs.

Sollicitatie richten aan

De afdeling Personeelszaken
OVV "Educatiemedewerker JC"
Mailadres: sollicitaties@jadezorggroep.nl
Postadres: De Eikenhorst 1-5 7985 NP Geeuwenbrug

Voor meer informatie kunt u zich richten tot: sollicitaties@jadezorggroep.nl




In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?