De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

10 september 2014

Waarom wil de Gemeente Den Haag dat asielzoekers hun asielrelaas aan de gemeente laten lezen bij inschrijving?

 publiekszaken@denhaag.nl

Geachte heer, mevrouw,

Iemand maakte mij attent op de volgende pagina op uw website waarop is aangegeven dat mensen met een asielachtergrond voor inschrijving bij uw gemeente hun Eerste en Nader Gehoor moeten meenemen: http://www.denhaag.nl/en/residents/services/Vestiging-van-asielzoekers.htm Ik vroeg mij af waarom.

- Blijkt niet uit hun w-document of verblijfsvergunning voldoende over hun identiteit en nationaliteit?
- Hoe verhoudt zich het moeten laten zien van hun asielrelaas aan derden met de vertrouwelijkheid van de asielprocedure?
- Hoe moet ik dit zien in verhouding met het Vluchtelingenverdrag wat toch voorschrijft dat erkende vluchtelingen dezelfde behandeling dienen te krijgen als de overige inwoners van een land? (Immers ik heb nooit bij het GBA hoeven uitleggen waar mijn familie woont, welke politieke voorkeur ik had en voor welke groeperingen ik vrees).

Ik ben dan ook erg benieuwd naar de reden die ongetwijfeld achter het verzoek om al die documentatie mee te  nemen steekt.

In afwachting van uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Wytzia Raspe
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

1 opmerking:

Inge zei

Ben ook zeer benieuwd naar de reactie van de gemeente. Horen we vast nog.

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator