De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

18 september 2014

Is dit het einde van het fenomeen au pair? Teeven's au pair plan

Teeven houdt vast aan au pair-plan: 'Einde van fenomeen au pair'

Door: Ana van Es − 18/09/14, 06:00

© IO COORMAN. Sara Ferrer (Spanje) is au pair in de buurt van Doetinchem. Ze speelt in de tuin met de kinderen op w wie ze past. In totaal zal ze een jaar in Nederland blijven als au pair.
Staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie, VVD) houdt vast aan het inperken van de inzet van au pairs, ondanks kritiek van bemiddelingsorganisaties die vrezen voor het einde van het fenomeen 'au pair'. De circa duizend meisjes die jaarlijks als au pair naar Nederland komen, mogen straks nog maar halve dagen in hun gastgezin werken, in plaats van hele dagen nu.



















































WELK AU PAIR PLAN?????????????

Au pair hoeft voortaan minder te werken

Au pairs in een gastgezin mogen vanaf juli volgend jaar nog maximaal 20 uur per week werken en maximaal 4 uur per dag. Nu is dat nog maximaal 30 uur per week. Dat hebben staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) en minister Asscher (Sociale Zaken) besloten.
Uit onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) blijkt dat zowel au pairs als gastgezinnen overwegend positief zijn over hun ervaringen met het au pairschap. Maar de helft van de au pairs geeft aan meer dan de maximaal toegestane 30 uur per week kwijt te zijn aan taken binnen het gastgezin. Bovendien zegt de helft van de au pairs taken te verrichten die als zwaar zijn te kwalificeren.
Dat is niet de bedoeling van de regeling vinden de bewindslieden. Au pairs mogen niet als werknemer worden gezien of als fulltime oppas fungeren. In een brief aan de Tweede Kamer wijzen Teeven en Asscher erop dat het uitgangspunt van de au-pairregeling culturele uitwisseling is. In ruil voor zakgeld en verblijf bij een gastgezin mag de au pair licht huishoudelijk werk verrichten. Maar dat moet van bijkomende aard zijn.
Om de culturele uitwisseling steviger vorm te geven en oneigenlijk gebruik van de regeling tegen te gaan, zal het maximum aantal werkzame uren van au pairs naar beneden bijgesteld worden. Daarnaast wordt het volgen van een taalcursus Nederlands een verplicht onderdeel van het uitwisselingsprogramma zodat au pairs voldoende gelegenheid krijgen om Nederlands te leren. De kosten voor deze taalcursus komen voor rekening van het gastgezin.
Het WODC geeft in het rapport ‘Au pairs in Nederland’. Culturele uitwisseling of arbeidsmigratie?’ aan dat controle op het aantal uren en de aard van de werkzaamheden complex is omdat alles plaatsvindt in de privésfeer van het gastgezin. Daarom worden gastgezinnen die een au pair in huis nemen, vanaf volgend jaar verplicht een verklaring te ondertekenen waarin ze aangeven dat ze zich ervan bewust zijn dat toezichthouders kunnen komen controleren of ze zich aan de regels houden. De Inspectie SZW, Vreemdelingenpolitie en IND zullen de handen ineen slaan om de handhaving op goede naleving van de au-pairregeling te intensiveren.







In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator