De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

26 september 2014

Van harte welkom aanstaande di 30/9 Academiegebouw @SGGroningen #film en debat Refugees

 Van harte welkom aanstaande di 30/9 Academiegebouw en debat Refugees

Refugees. Who needs them?


Van Ethiopië naar Amsterdam, van Libië naar Amersfoort, van Bhutan naar Venlo en van China naar Urk...

Haring en HEMA

Vormen vluchtelingen echt een bedreiging voor Europa, voor Nederland? Of hebben we ze eigenlijk misschien wel nodig? We volgen een jaar lang vluchtelingen in deze aanstekelijke, aangrijpende en vaak geestige documentaire. De vluchtelingen strijden niet alleen tegen de dictatoriale regimes van hun thuislanden. Zij worden ook geconfronteerd met Hollandse bureaucratie, haring, HEMA en een land dat ze liever weer terugstuurt.
Maak kennis met...

  • Fathi, strijdend tegen het regime van Libische leider Khadaffi, beleeft een knallende Koninginnedag.
  • Fasil, een journalist uit Ethiopië, door zijn overheid beschuldigd van terrorisme, loopt mee met de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet.
  • Li Zhu, een boeddhist die zijn geloofsovertuiging niet mag beoefenen in het communistisch China, wordt de buurman van zeer vrome christenen.
  • Renuka en Jigme, broer en zus uit Bhutan en van kinds af al weggestopt in een vluchtelingenkamp gaan de dialoog aan met een PVV-stemmer.
  • Een homoseksuele moslim uit christelijk Uganda, zijn leven daar onzeker, aanschouwt de flamboyante gay parade.

Verhard Nederlands klimaat

Gedreven en enthousiast proberen deze bevlogen mensen in het verharde Nederlandse klimaat in te burgeren. 'Learn Dutch!' roept de minister van Immigratie, maar het is lastig Nederlands leren als je terecht komt in Friesland of Limburg. Coming Soon: Refugees. Who needs them? toont aan wat de aanwinst van deze mensen betekent voor Nederland, Europa en hun vaderland.

Hervestiging van vluchtelingen

De Nederlandse overheid nodigt jaarlijks 500 vluchtelingen uit om een nieuw leven op te bouwen in Nederland. Het gaat om mensen die in levensgevaar verkeren of al jaren uitzichtloos in grote opvangkampen doorbrengen. De uitgenodigde vluchtelingen in de film worden door het UAF gesteund bij hun integratie in Nederland. Zie de pagina Hervestiging voor meer informatie.In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator