De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 september 2014

VluchtelingenWerk hoopt op coulance voor de naar schatting enkele duizenden Irakezen die in ons land verblijven.

De organisatie reageert vrijdag op een ambtsbericht van Buitenlandse Zaken waaruit blijkt dat de veiligheidssituatie in Irak fors is verslechterd. Sinds juni is het geweld door de opkomst van ISIS sterk toegenomen. Ook in de hoofdstad Bagdad, die niet in handen is van de terreurorganisatie, vallen vele doden.

Zie het artikel in de Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/binnenland/23104570/__Coulance_voor_Irakezen_gevraagd__.html

En dit op de eigen website:


Volgens een nieuw ambtsbericht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is de veiligheidssituatie in Irak fors verslechterd. Sinds juni 2014 is het geweld door de opkomst van de Islamitische Staat (IS) sterk toegenomen. "Deze nieuwe informatie toont aan dat mensen uit de gevaarlijke gebieden bescherming zouden moeten krijgen. Je kunt iemand niet terugsturen naar door IS bezet gebied." aldus Dorine Manson, directeur van VluchtelingenWerk Nederland.

Zeer onveilig

Nederland heeft Irak in 2008 veilig verklaard. Dat betekent dat Nederland Iraakse asielzoekers wil terugsturen. VluchtelingenWerk was het daar al langer mee oneens, en nu de Islamitische Staat steeds verder uitbreidt kan de Staatssecretaris dit gevaar niet langer negeren. Terugkeer naar de zeven gebieden Bagdad, Nineveh, Salah-Al-Din, Diyala, Kirkuk, Babel en Al-Anbar is volgens VluchtelingenWerk onverantwoord. Hoewel Bagdad op dit moment niet in handen van de Islamitische Staat is, vallen ook daar vele doden. Gisteren nog kwamen zeker 30 mensen om door aanslagen in deze stad.

Nieuwe beslissing

In afwachting van de informatie uit dit nieuwe ambtsbericht is sinds eind juli niet meer beslist in asielprocedures van Irakezen uit door IS veroverde gebieden. De Immigratie- en Naturalisatiedienst baseert beslissingen in asielprocedures op deze informatie. Op dit moment verblijven naar schatting enkele duizenden Irakezen in Nederland. Veel daarvan kunnen niet terug, maar mogen ook niet blijven. Zij belanden vaak op straat. VluchtelingenWerk hoopt dat de IND voor Irakezen uit genoemde gebieden op basis van deze informatie anders zal beslissen.

Bron: https://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/nieuws/veiligheidssituatie-irak-fors-verslechterd-bescherming-irakezen-nodig


In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator