De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 september 2014

De Nederlandse overheid moet bescherming bieden aan Afghaanse medewerkers die voor de buitenlandse troepen in Afghanistan hebben gewerkt.

De Nederlandse overheid moet bescherming bieden aan Afghaanse medewerkers die voor de buitenlandse troepen in Afghanistan hebben gewerkt. Dat stelt VluchtelingenWerk Nederland.

Verantwoordelijkheid nemen

'Deze mensen hebben zich voor de internationale troepen ingezet, waaronder ook de Nederlandse' , zegt adjunct-directeur Jasper Kuipers. 'Tolken en andere medewerkers lopen door hun inspanningen voor een buitenlandse overheid gevaar, dit blijkt ook uit het nieuwe ambtsbericht.  De overheid moet dan ook haar verantwoordelijkheid nemen en deze mensen bescherming bieden'. Uit het ambtsbericht van 17 september blijkt eveneens dat Afghanen die werkzaam zijn geweest voor buitenlandse NGO's of de Verenigde Naties een groot risico lopen om bedreigd, ontvoerd of vermoord te worden door onder meer de Taliban. Voor hen zou er extra aandacht in het beleid moeten komen.

Morele plicht

VluchtelingenWerk meent dat de Nederlandse overheid ook een morele plicht heeft de asielverzoeken te behandelen van Afghaanse vluchtelingen die eerder in ander Europees land zijn geweest, maar stellen dat ze voor de Nederlandse troepen gewerkt hebben.  'Het zou de staatssecretaris sieren in die gevallen te onderzoeken of de vluchteling daadwerkelijk voor de Nederlandse troepen werkzaam is geweest. Als dat het geval blijkt te zijn,  moet Nederland het asielverzoek zelf inhoudelijk beoordelen', aldus VluchtelingenWerk. Een van de personen voor wie dit zou moeten gelden, is de Afghaanse tolk Ahmadzai. Hij heeft in Nederland asiel aangevraagd, omdat hij in Afghanistan voor Nederlandse militairen als tolk zou hebben gewerkt. Nederland beoordeelt zijn asielverzoek echter niet inhoudelijk omdat hij eerder asiel aanvroeg in Noorwegen.

In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator