De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

25 januari 2014

From Bosnian refugee to beneficent radio host

 
Sunni, recently after joining WPGC-FM in 2011. Photo courtesy TheFabEmpire.com
Sunni, recently after joining WPGC-FM in 2011. Photo courtesy TheFabEmpire.com

When the Puric family touched down in Detroit 17 years ago Saturday, it was not the land of milk, honey and palm trees that the kids had seen on TV. Instead, riding in a van from the airport through the streets of Hamtramck, MI, reality set in: this quiet, blue-collar town was the America they’d be calling home.
A then 12-year-old Vildana Puric spoke no English, nor did her siblings. But they’d spent the past three years on the run, after being uprooted from their home in Donji Purici, Bosnia, from the war and ethnic cleansing that tore apart the old Republic of Yugoslavia. Now, a star of middays at WPGC-FM, she goes by “Sunni” and her popularity across the DMV is well-established.


read the rest of the long article about her past in Bosnia as a refugee directly in The Washington Post: http://www.washingtonpost.com/blogs/local/wp/2014/01/24/from-bosnian-refugee-to-beneficent-radio-host/

Toen ik als studentje voor Vluchtelingenwerk op OC Leiden ging werken in de jaren '90 werd dat asielzoekerscentrum overstroomd door vluchtelingen uit Joegoslavië. Daarom vond ik het leuk om nu zo veel jaar later eens te lezen over een kind dat toen moest vluchten en wat er nou van haar is terechtgekomen.In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator