De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 januari 2014

De tien beste ideeën voor een humaan asielbeleid


 Europa schendt voortdurend mensenrechten bij het bewaken van haar grenzen. Dat kan anders. Tot besluit van onze drie maanden lange reis langs de randen van Fort Europa: de tien beste ideeën voor een humaan asielbeleid.


Lees hier het artikel in de Correspondent: https://decorrespondent.nl/597/de-tien-beste-ideen-voor-een-humaan-asielbeleid/16831221-11f54cd7Punt 1 (ambassadeasiel: Ik heb het altijd heel raar gevonden dat Nederland dat had afgeschaft. Je krijgt mensen die gaan reizen en beter thuis hadden kunnen blijven en mensen die onder erbarmelijke omstandigheden zich door criminelen moeten laten smokkelen die we toch bijna voetstoots asiel kunnen geven.
Punt 5: zeer wenselijk!
Punt 10: klinkt heel onsympathiek maar bedenk wel dat doordat alleen het Westen partij is en niet Noord-Afrika, (deels) Turkije er massale stromen richting Australië, Europa, Zuid-Afrika, Israel, De VS en Canada trekken. Wat veroorzaakt dat? Waarom gaat een Afghaan wel naar Australië maar niet naar Japan? Verdrag opzeggen lijkt me fout plan. Verdrag aanpassen? Andere landen bewegen ook partij te worden? In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

1 opmerking:

Anoniem zei

Super Artikel!
Wat mij vooral belangrijk schijnt (vooral in het geval van niet-vluchtelingen maar mensen die een beter leven zoeken) om in de betreffende landen, met name afrikaanse landen, realistische informatie over het leven in Europa te verspreiden, wat deze jonge met een reeks filmpjes en een website doet. http://www.youtube.com/watch?v=QvSOR_7oeC4

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator