De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 januari 2014

Teeven schikt met moeder asielzoeker Dolmatov die zelfmoord pleegde nadat zijn asiel was afgewezen


De moeder van de Russische asielzoeker Aleksandr Dolmatov krijgt een schadevergoeding van de Nederlandse Staat. Er is een mondelinge overeenkomst gesloten, die volgens het ministerie van Justitie nog schriftelijk bevestigd moet worden.
Dolmatov pleegde vorig jaar zelfmoord in een cel in Nederland. Hij had politiek asiel aangevraagd, maar dat was afgewezen. Uit onderzoek bleek later dat de overheid onzorgvuldig was omgegaan met de asielaanvraag. De Rus bleek ten onrechte in vreemdelingendetentie te zitten.

Namens de moeder van Dolmatov was een team onder leiding van de Russische journaliste Oksana Tsjelysjeva in Den Haag voor overleg. Zij heeft tegen de NOS gezegd dat de moeder een schadevergoeding krijgt. De hoogte van het bedrag is niet bekendgemaakt, op verzoek van de moeder. Het zou om honderdduizenden euro's gaan.
Tsjelysjeva zei ook dat staatssecretaris Fred Teeven persoonlijk naar Moskou gaat om de overeenkomst te sluiten, maar het ministerie spreekt dat tegen.


 Lees hier het NOS artikel: http://nos.nl/artikel/598173-schikking-met-moeder-dolmatov.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuwsbinnenland+%28NOS+Nieuws+-+Binnenland%29In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator