De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 januari 2014

Teeven tevreden over samenwerking migratie met Burundi

De in 2008 gestarte samenwerking op het gebied van migratie met Burundi wordt voortgezet. Dit bevestigde staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Teeven vandaag tijdens zijn gesprekken met zijn Burundese ambtgenoten. Teeven en zijn Burundese collega's zijn tevreden over de huidige samenwerking tussen de Nederlandse en Burundese migratiediensten.
In 2008 is een Memorandum of Understanding (MoU) gesloten waarin afspraken tussen Nederland en Burundi op het gebied van migratie en capaciteitsopbouw zijn vastgelegd. Gedwongen terugkeer van migranten maakt deel uit van het MoU. De huidige samenwerking wordt uitgebreid door cursussen aan te bieden aan 45 officiers van de Police de l’Air, des Frontieres et des Etrangers (PAFE)  en daarnaast ook technische hulpmiddelen waarmee de echtheidskenmerken van reisdocumenten kunnen worden gecontroleerd. Om het werk van de PAFE met eigen ogen te zien, bezocht Teeven een grensovergang tussen Rwanda en Burundi. Voorafgaand aan het bezoek sprak Teeven over de vluchtelingen problematiek in Burundi met UNHCR.
De Nederlandse ambassade financiert in Burundi het Security Sector Devolpment programma ter ontwikkeling van de veiligheidssector. Zo is de kwaliteit van de dienstverlening van de Burundese nationale politie een van de prioriteiten van de ambassade. In het kader daarvan bezocht Teeven enkele politieposten op het platteland. Tijdens zijn tweedaags bezoek aan Burundi sprak staatssecretaris Teeven met de Burundese minister van Justitie Pascal Barandagiye en de minister van Publieke Veiligheid Gabriel Nizigama over de ontwikkelingen op het gebied van justitie, veiligheid, de voortgang van het programma en migratie. Daarnaast sprak Teeven met vertegenwoordigers van mensenrechten NGO’s, het openbaar ministerie en internationale organisaties.
Net als in het buurland Rwanda heeft de Burundese politie sterke behoefte aan technische recherche ondersteuning. De kwaliteit van bewijsmateriaal en recherchewerk  van de politie bepaalt in grote mate het succes van de justitieketen. Het Nederlandse Forensisch Instituut (NFI) zal daarom voor zowel Burundi als Rwanda een zogenaamde behoefteanalyse uitvoeren. Om de hervormingen in de veiligheidssector te ondersteunen zal ook een Nederlandse adviseur worden geplaatst bij het Burundese Ministerie van Publieke Veiligheid.
Quote: Ik ben erg tevreden met de goede samenwerking die beide immigratiediensten hebben opgebouwd de afgelopen jaren.
Quote: Samenwerking met de Burundese autoriteiten helpt een gevoelig thema als terugkeer op de agenda te houden.


 Bron: http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/01/10/teeven-tevreden-over-samenwerking-migratie-met-burundi.html?ns_campaign=nieuwsberichten-ministerie-van-veiligheid-en-justitie&ns_channel=att

In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator