De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 januari 2014

Vandaag hoger beroep behandeld in zaak over lagere uitkering voor Turkse weduwen

De Centrale Raad van Beroep behandelt vrijdag 17 januari het hoger beroep tegen een rechterlijke uitspraak over de nabestaandenuitkering voor Turkse weduwen. De Sociale Verzekeringsbank heeft hun uitkeringen verlaagd op grond van de Wet woonlandbeginsel. Ten onrechte, oordeelde de Amsterdamse rechtbank in augustus vorig jaar.

Wet

Het woonlandbeginsel, ingevoerd in 2012, bepaalt dat de hoogte van de uitkering wordt aangepast aan de levensstandaard en het kostenniveau van het land waar de ontvanger woont. In verband daarmee heeft de Sociale Verzekeringsbank, die de Algemene Nabestaandenwet (ANW) uitvoert, de uitkering van Turkse weduwen vorig jaar vastgesteld op 60 procent van het oude bedrag.

Internationale afspraken

De Amsterdamse rechtbank oordeelde dat de nabestaandenuitkering van weduwen in Turkije niet mag worden verlaagd vanwege het feit dat zij daar wonen (ECLI:NL:RBAMS:2013:5315). Dat is volgens de rechtbank in strijd met afspraken tussen Turkije en de Europese Unie, het zogenoemde Associatierecht. De Sociale Verzekeringsbank bestrijdt dat en voert in hoger beroep ook aan dat de ANW een uitkering biedt op het niveau van het sociaal minimum; de weduwen hebben volgens SVB jarenlang een voordeel genoten, dat met ingang van 2013 is komen te vervallen.

Bron: Persbericht CRvB

Hier gevonden: http://www.rechtspraak.nl/Actualiteiten/Nieuws/Pages/Hoger-beroep-in-zaak-over-lagere-uitkering-voor-Turkse-weduwen.aspxIn verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator