De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

05 januari 2014

Negatieve beeldvorming over nieuwe arbeidsmigranten


Op 1 januari 2007 traden Bulgarije en Roemenië toe tot de EU. Vanaf  die datum konden Bulgaren en Roemenen zich dus ook vrij vestigen. Zij hadden echter nog wel een tewerkstellingsvergunning nodig. Die bepaling is per 1 januari 2014 afgeschaft. Daardoor kunnen Bulgaren en Roemenen dus net als de Polen in Nederland werken zonder een aparte vergunning. Er is weinig bekend over hoe de Nederlandse bevolking aankijkt tegen de komst en aanwezigheid van deze groepen Het weinige onderzoek over deze groepen richt zich immers voornamelijk op de positie van de recente migranten van Oost-Europeanen.

beeld/2013/09/arbeidsmigrant.jpg -
In het artikel ‘Beeldvorming over arbeidsmigranten uit Oost-Europa’ geven Jaco Dagevos en Mérove Gijsberts(In: Burgersperspectieven 2013/4; Sociaal en Cultureel Planbureau) een beeld van hoe Nederlanders aankijken tegen de komst van nieuwe arbeidsmigranten uit de Balkan, maar ook hoe deze nieuwe arbeidsmigranten zelf aankijken tegen hun verblijf in Nederland. Zij maken daarbij een vergelijking met de migratie van polen naar Nederland, enige jaren eerder.

Lees hier het lange artikel op Wereldjournalisten: http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2014/01/03/negatieve_beeldvorming_over_nieuwe_arbeidsmigrati/In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator