Negatieve beeldvorming over nieuwe arbeidsmigranten


Op 1 januari 2007 traden Bulgarije en Roemenië toe tot de EU. Vanaf  die datum konden Bulgaren en Roemenen zich dus ook vrij vestigen. Zij hadden echter nog wel een tewerkstellingsvergunning nodig. Die bepaling is per 1 januari 2014 afgeschaft. Daardoor kunnen Bulgaren en Roemenen dus net als de Polen in Nederland werken zonder een aparte vergunning. Er is weinig bekend over hoe de Nederlandse bevolking aankijkt tegen de komst en aanwezigheid van deze groepen Het weinige onderzoek over deze groepen richt zich immers voornamelijk op de positie van de recente migranten van Oost-Europeanen.

beeld/2013/09/arbeidsmigrant.jpg -
In het artikel ‘Beeldvorming over arbeidsmigranten uit Oost-Europa’ geven Jaco Dagevos en Mérove Gijsberts(In: Burgersperspectieven 2013/4; Sociaal en Cultureel Planbureau) een beeld van hoe Nederlanders aankijken tegen de komst van nieuwe arbeidsmigranten uit de Balkan, maar ook hoe deze nieuwe arbeidsmigranten zelf aankijken tegen hun verblijf in Nederland. Zij maken daarbij een vergelijking met de migratie van polen naar Nederland, enige jaren eerder.

Lees hier het lange artikel op Wereldjournalisten: http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2014/01/03/negatieve_beeldvorming_over_nieuwe_arbeidsmigrati/



In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

VACATURE: (junior) juridisch medewerker bij advocatenkantoor Everaert

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?