De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 januari 2014

Dublinclaims: Returning of Refugees to Bulgaria Worries U.N. (UPDATED)GENEVA — European countries should stop returning asylum seekers to Bulgaria, because they could face “inhuman and degrading treatment” in Bulgaria’s reception centers, which have been stretched thin by a rising number of arrivals, the United Nations refugee agency said Friday.
World Twitter Logo.

Connect With Us on Twitter

Follow@nytimesworldfor international breaking news and headlines.
Standards in Bulgaria’s reception centers have improved in recent weeks, the Office of the United Nations High Commissioner for Refugees said, but are still “deplorable.” It said it would review the situation in April.

Lees de rest van het artikel hier: http://www.nytimes.com/2014/01/04/world/europe/returning-of-refugees-to-bulgaria-worries-un.html?_r=0

VN: stop terugsturen asielzoekers naar Bulgarije

Gepubliceerd: 3 jan 2014 14:34 Laatste update:  3 jan 2014 14:34 Algemeen

De Europese Unie moet asielzoekers die via Bulgarije de EU-zone zijn binnengekomen voorlopig niet naar dat land terugsturen. Dat vindt de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. De opvang is in Bulgarije zo gebrekkig dat asielzoekers moeten vrezen dat hun er een onmenselijke of vernederende behandeling wacht, zei de UNHCR vrijdag.

De zogeheten Dublin-Conventie van de EU schrijft voor dat een vluchteling asiel moet aanvragen in de lidstaat van aankomst. Het is bedoeld om immigranten op een billijke manier over de unie te verdelen, maar pakt soms averechts uit. Bulgarije, dat aan de oostgrens van de EU ligt en de eerste halte is van veel vluchtelingen uit onder meer Syrië, dreigt inmiddels kopje onder te gaan in de vloed immigranten die het land overspoelt.
De UNHCR riep de EU-lidstaten vrijdag op 'Dublin' tot nader order in de ijskast te zetten. Het ontbreekt asielzoekers in Bulgarije vaak niet alleen aan voedsel en gezondheidszorg, maar ook hun rechten zijn niet gewaarborgd. De asielprocedure duurt soms eindeloos lang en zo nu en dan worden immigranten naar willekeur uitgewezen, zegt de VN-vluchtelingenorganisatie. Bulgarije zou nieuwe vluchtelingen bovendien al bij de grens tegenhouden.
Afgelopen jaar arriveerden een kleine tienduizend asielzoekers in Bulgarije. Dat is dubbel zoveel als het aan de Europese zuidoostgrens gelegen Balkanland aankan, vindt de regering in Sofia.
Door: Novum
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator