De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

25 januari 2014

Asielzoeker Dennis (8) mag blijven (viel buiten het Kinderpardon)Dennis
Dennis ANP
De 8-jarige asielzoeker Dennis uit Utrecht en zijn moeder uit Kenia mogen in Nederland blijven. Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft gebruikgemaakt van zijn discretionaire bevoegdheid. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft opnieuw naar de zaak gekeken en vindt dat voor de jongen "individuele bijzondere omstandigheden" gelden.
Dennis valt niet onder het kinderpardon, dat vorig jaar is ingegaan, omdat hij niet zijn hele leven onafgebroken onder Rijkstoezicht heeft gestaan.
Zijn moeder komt uit Kenia en is al jaren illegaal in Nederland. Ook zij moest eigenlijk het land verlaten.

Petitie

De jongen is in een asielzoekerscentrum in Nederland geboren en gaat naar school in Utrecht. Een petitie om Dennis in Nederland te houden, leverde 35.000 handtekeningen op. De zaak kreeg door de actie landelijke bekendheid.
Dennis kreeg in november te horen dat hij waarschijnlijk zou worden uitgezet. Dat was een week voordat hij zou afzwemmen voor zijn B-diploma.

 Lees hier het originele artikel op de NOS site: http://nos.nl/artikel/601648-asielzoeker-dennis-8-mag-blijven.html

In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator