De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

25 januari 2014

Loongrens kennismigrant nu op maandbasis


24 januari 2014 - Sinds 1 januari 2014 worden de nieuwe looncriteria voor kennismigranten uitgedrukt in een bruto maandsalaris in plaats van een bruto jaarsalaris. U moet dit loon bovendien overmaken en de buitenlandse hoogopgeleide werknemer moet ook iedere maand hetzelfde salaris ontvangen.
Buitenlandse werknemers die in Nederland willen komen werken, moeten een bepaald brutoloon ontvangen om als kennismigrant te worden aangemerkt. Kennismigranten mogen in Nederland werken zonder dat uw onderneming een tewerkstellingsvergunning van UWV nodig heeft. Met ingang van 1 januari 2014 wordt de bruto jaarsalariseis vervangen door een bruto maandsalariseis.

Hogere loongrens voor houders Europese Blauwe Kaart

Voor kennismigranten en houders van de Europese Blauwe Kaart gelden in 2014 de volgende bruto maandlonen (inclusief 8% vakantiebijslag):
  • Kennismigranten vanaf 30 jaar: € 4.371,84
  • Kennismigranten jonger dan 30 jaar: € 3.205,44
  • Instroom na zoekjaar afgestudeerden of de regeling hoogopgeleiden: € 2.297,16
  • Houders van de Europese Blauwe Kaart: € 5.122,44 

Loon moet verband houden met de gebruikelijke arbeidsduur

Met ingang van dit jaar geldt verder dat het loon giraal moet worden betaald via een bankrekening die op naam van de buitenlandse werknemer staat. Ook moet u iedere maand hetzelfde bedrag aan loon uitbetalen. Het loon moet bovendien verband houden met de gebruikelijke arbeidsduur per week voor de functie.
Behalve het salaris tellen voor de genoemde inkomenseisen de volgende looncomponenten mee:
  • onkostenvergoedingen, als deze gegarandeerd zijn en elke maand worden uitbetaald;
  • vakantiebijslag (hoeft niet maandelijks te worden uitbetaald);
  • een eventuele eindejaarsuitkering.
Loon in natura kunt u niet meetellen om aan de inkomenseis te voldoen.


 Lees meer hier: http://www.rendement.nl/salaris/nieuws/id12271-loongrens-kennismigrant-per-2014-op-maandbasis.html


In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator