De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 mei 2015

België-route: wat is het wachtregister? Uitleg van Marnix Visscher

Iemand vertelde op de Linkedingroep Vreemdelingenrecht dat hij bij zijn verhuizing naar België daar werd ingeschreven in het Wachtregister. Maar daar werden ook asielzoekers in geregistreerd dus hij vroeg zich af of dit allemaal wel goed was gegaan. Marnix Visscher kwam met een zo goede uitleg dat ik gevraag heb of ik die hier met u mocht delen.


Ik heb even navraag gedaan bij een Belgische relatie. Van hen kreeg ik het volgende antwoord:
Niet alleen asielzoekers zijn in het wachtregister inschreven. Ook EU-burgers, die zich als zelfstandige willen inschrijven in de burgerlijke gemeente ergens in België, zijn in het wachtregister ingeschreven vanaf het moment dat de aanvraag is ingediend bij de burgerlijke gemeente tot het moment dat de aanvraag is erkend. Als de aanvraag wordt aanvaard, ga je van het wachtregister over naar het vreemdelingenregister en ontvang je een E kaart.
Dus ze zien je niet als een asielzoekers, maar ze zien je als EU-burger die een aanvraag heeft ingediend om in België te verblijven omdat je zelfstandige bent.
Kijk op de volgende linken voor meer informatie:
http://www.kruispuntmi.be/thema/vreemdelingenrecht-internationaal-privaatrecht/verblijfsrecht-uitwijzing-reizen/unieburger/eu-zelfstandige
Echter, het is wel heel belangrijk om zo snel mogelijk te zijn ingeschreven als zelfstandige: Je moet het bewijs van je inschrijving in de Kruispuntbank voor ondernemingen, met ondernemingsnummer!
Je moet deze inschrijving bij de Kruispuntbank binnen 3 maanden na je inschrijving bij de gemeente kunnen binnenbrengen op het gemeentehuis, anders wordt er een procedure gestart dat je het grondgebied moet verlaten, waar je overigens tegen in beroep kunt gaan. Kort gezegd: Als je op tijd bent, voorkom je een heel gedoe met eindeloze procedures.
http://www.kruispuntmi.be/thema/verblijfsrecht-uitwijzing-reizen/unieburger/eu-zelfstandige/hoe-verloopt-de-verblijfsprocedure-voor-een-eu-zelfstandigehttp://www.kruispuntmi.be/thema/verblijfsrecht-uitwijzing-reizen/unieburger/eu-zelfstandige/welke-documenten-heb-je-nodig-als-eu-zelfstandige
Veel succes.
Voor vragen kun je hier terecht: http://www.kruispuntmi.be/juridische-helpdesk
Overigens kunnen alleen EU-burgers als zelfstandige worden ingeschreven. Mensen van andere nationaliteit kunnen dit niet.

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator