De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

18 mei 2015

Multiculti: Foto expo over 1e generatie Turkse migrantes


Vreemd Verweven foto-expo


Datum: 17 april 2015 11:00 - 16 augustus 2015 17:00


In de fototentoonstelling 'Vreemd Verweven' van Ruud Spaargaren (fotograaf) en Özkan Gölpinar (curator en lid Raad voor Cultuur) wordt getracht middels een galerij indringende portretfoto’s de 1’ste generatie Turkse Nederlanders en hun leefomgeving dicht bij elkaar te brengen. Doelstelling van Spaargaren en Gölpinar is de mens op de voorgrond te brengen. Deze soms onzichtbare generatie een puur gezicht te geven.

De komst van de Turkse migranten heeft onmiskenbaar invloed gehad op de steden in Twente. Spaargaren en Gölpinar willen een beeld schetsten van hoe deze ‘buitenlanders’ in de afgelopen 50 jaren ongemerkt verweven zijn geraakt met Nederland. ‘Vreemd verweven’ is een eerbetoon aan de heldinnen van de eerste generatie die huis en haard verliet om hier te gaan werken en een nieuw en vooral ander leven op te bouwen. De foto’s zijn gemaakt in Enschede op een zorgboerderij en een dagactiviteitencentrum. Met name de vrouwen, die voor fotograaf Spaargaren steeds onzichtbaar waren, wil hij met deze expositie in de schijnwerpers zetten. Hun ogen vertellen u genoeg!

De geportretteerde eerste generatie Turkse migranten zijn met hun eigen verwondering, hersenschimmen en verlangens, op zoek naar een plek in het hier en nu. Wat zijn de lasten en lusten van het leven met je hart in een land en met je lichaam in een ander land? We krijgen met deze expositie een inkijkje in hun levens en leren meer over de verwachtingen en dromen waarmee ze naar Nederland kwamen. Opening met film en discussie door Özkan Gölpinar

Op 16 april om 19.30 uur opent Özkan Gölpinar( lid Raad voor Cultuur) de fototentoonstelling. Aansluitend is er een programma van film en discussie. Aan de hand van fragmenten van documentaires gemaakt door Meral Uslu, Güsah Dogan en Gulay Orhan, Turkse vrouwen uit de 2e generatie. Özkan Gölpinar praat met deze filmmakers over hun werk en gaat in op hun visie op Turkije, Nederland, henzelf en hun rol in de wereld. Lees hier meer over deze opening en hoe u hierbij kunt zijn. 

 De foto-expositie is voor publiek te zien van 17 april t/m 16 augustus in museum TwentseWelle in Enschede. Deze foto-expositie maakt onderdeel uit van de activiteiten die georganiseerd worden rondom de expositie 'Kadinlar, Godinnen, Harem, Macht'.

 Bron: http://www.twentsewelle.nl/agenda-detail/eerste_generatie?direction=forward

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator