De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

26 mei 2015

Stageplek: Landelijk Bureau VluchtelingenWerk zoekt stagiair voor de eenheid Integratie


VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Wij zoeken een stagiair met juridische kennis die zich gaat inzetten voor integratie van vluchtelingen.
Welke universitaire studenten met kennis van het Nederlands recht (met name bestuursrecht en vreemdelingenrecht) willen de consulenten Integratie van de afdeling Expertise van het Landelijk Bureau van VluchtelingenWerk Nederland komen versterken als:
 • Stagiair (m/v), minimaal 16 uur per week

Wat zijn de hoofdtaken?

1. Jurisprudentie samenvatten

Je houdt je met name bezig met het samenvatten van jurisprudentie op het gebied van integratie en verblijf in Nederland (rechtspositie, gezinshereniging, reguliere vergunningen, inburgering, naturalisatie). Door gebruik te maken van onze online database VluchtWeb onderzoek je wat de jurisprudentielijn is en of de betreffende uitspraak nieuw dan wel belangrijk is. Daarnaast kun je gebruik maken van de bibliotheek van VluchtelingenWerk.

2. Uitzoeken vragen

Op verzoek van consulenten zoek je vragen uit op het gebied van rechtsbescherming en integratie. Ook dit gebeurt door gebruik te maken van VluchtWeb en de eigen bibliotheek van VluchtelingenWerk.

Wat vragen wij?

 • je volgt een universitaire opleiding Nederlands recht en je bent aan het eind van de bachelorfase of in de masterfase;
 • kennis van het bestuursrecht en het vreemdelingenrecht;
 • academisch denk- en werkniveau;
 • bereidheid om je voor ruim 100 werkdagen aan de eenheid te verbinden, voor minimaal 2 dagen in de week;
 • goed kunnen analyseren;
 • precies kunnen werken;
 • zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
 • sociaal vaardig, enthousiast, flexibel en stressbestendig;
 • goede beheersing Nederlandse, Engelse, en zo mogelijk andere talen (in woord en geschrift);
 • gemotiveerd om voor vluchtelingen te werken;
 • zorgvuldig kunnen omgaan met vertrouwelijk materiaal en zich kunnen houden aan de geheimhoudingsplicht;
 • bereid zijn tot het ontvangen van begeleiding en deelname aan scholing.

Wat bieden wij?

Boeiend en inhoudelijk werk en de mogelijkheid om je deskundigheid te vergroten op het gebied van het Nederlandse en internationale vreemdelingenrecht. Vanzelfsprekend zorgen we voor een degelijke inwerkperiode en deskundige werkbegeleiding.
Conform de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening ontvang je een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand. Als je geen OV-studentenkaart hebt ontvang je een reiskostenvergoeding.

Heb je belangstelling?

Neem voor meer informatie contact op met Barbara Bierhuizen (Consulent Integratie), via telefoonnummer (020) 346 72 00. Sollicitaties ontvangen we graag tot uiterlijk vrijdag 12 juni  via e-mailadres bbierhuizen@vluchtelingenwerk.nl.
VluchtelingenWerk Nederland streeft ernaar om meer vluchtelingen in dienst te nemen. Daarom worden vluchtelingen nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

 Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/stagiair-mv-voor-de-eenheid-integratieInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator