De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

01 mei 2015

Dijkhoff vertrouwt op bereidheid van gemeenten - Bedbadbrood wat kwam er nu uit?


Uiteindelijk zal er volgens hem bereidheid zijn bij gemeenten om tot een oplossing te komen voor de opvang van illegalen.
1 reactie
Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) heeft er vertrouwen in dat hij met de gemeenten een nieuw akkoord kan sluiten over de opvang van illegalen. 'De soep is nu heel heet. Hij stond negen dagen op een pannetje en er kwam veel stoom vanaf', zei hij donderdag tijdens een debat over het coalitieakkoord over de kwestie.
Eigen punt maken
Maar uiteindelijk zal er volgens hem bereidheid zijn bij gemeenten om tot een oplossing te komen. Zelf had hij als gemeenteraadslid ook altijd de neiging om bij besluiten vanuit Den Haag eerst het eigen punt te willen maken.

Afspraken met gemeenten
Het kabinet kan nu aan de slag om het coalitieakkoord over de opvang van illegalen verder uit te werken. In het overleg met gemeenten moeten afspraken worden gemaakt over het aantal locaties, het aantal weken dat de opvang van een illegaal mag duren en over eventuele boetes die gemeenten kunnen krijgen als ze dwarsliggen. De oppositie is negatief over het akkoord en probeerde donderdag tijdens een debat vergeefs duidelijkheid te krijgen op deze punten. Maar premier Mark Rutte liet zich er niet toe verleiden, ondanks alle felle kritiek. Hij snapt dat gemeenten het moeilijk vinden dat ze het anders moeten gaan doen, maar er is een half jaar uitgetrokken om te komen tot een nieuw bestuursakkoord.

Verder lezen in Binnenlads Bestuurs zelf aub: http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/dijkhoff-vertrouwt-op-bereidheid-van-gemeenten.9472991.lynkx
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator