De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 mei 2015

Morgen cursus: Kinderen in het migratierecht (VERY LAST MINUTE)


Datum: 
21 mei 2015
De bijzondere positie van kinderen en het VN-Kinderverdrag (IVRK) krijgt steeds meer aandacht en dringt via het EU-recht, met name artikel 24 Handvest voor de Grondrechten, en het EVRM binnen in het Nederlandse vreemdelingenrecht. Het kan ook van groot nut zijn om over de grenzen van het vreemdelingenrecht een blik te werpen naar het familie- en jeugdrecht. Deze cursus biedt een (inter)nationaal rechtelijk kader en praktische handvatten.
Aan de orde komen onder meer:
- De noodzaak rekening te houden houden met de belangen van kinderen o.g.v. art 5 lid 5 en art. 17 Richtlijn Gezinshereniging 2003/86.
- Het beoordelingskader onder art. 8 EVRM in samenhang met art. 3 IVRK.
- Artt. 7 en 24 EU grondrechtenhandvest
- De bruikbaarheid in vreemdelingenzaken van General Comment nr. 14 van het VN Kinderrechtencommitee over het best interest beginsel in art. 3 IVRK.
- Waar moet op gelet worden bij het horen van kinderen?
- Relevante factoren voor het Zambrano criterium en artt. 20 en 21 VWEU.
- De toepassing van het Zambrano criterium door de CRvB in zaken waar het Koppelingsbeginsel wordt tegengeworpen alsmede de recente prejudiciele vragen van de CRvB Zambrano.
- Recente ontwikkelingen rond het Kinderpardon.
Docentenmr . G. Cardol, juridisch adviseur landelijk bureau Raad voor de Kinderbescherming Den Haag en
mr. T.P.A Weterings, advocaat te Amsterdam
Locatie en tijd
Cursus en Vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht
Routebeschrijving
12.30 tot 17.15 uur.
(12.00 uur inloop met lunch; 12.30 aanvang)
Punten

Niveau
Specialisatie.
Gemiddelde beoordeling8,2*
Doelgroep
De cursus richt zich op advocaten en professionals die zich in de praktijk bezig houden met het vreemdelingenrecht.
Kosten€ 365,- voor WRV leden bij Stichting Migratierecht Nederland, € 425,- voor niet-WRV leden (geen BTW), inclusief lunch en digitale reader.
* Gebaseerd op gemiddelde beoordeling cursus d.d. 14 november 2014.

 Zie: http://www.stichtingmigratierecht.nl/cursussen/kinderen-het-migratierechtInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator