De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

12 mei 2015

Fischer trekt zaak over opvang illegalen in

Het kabinet hoeft geen rekening meer te houden met de uitspraak van de Raad van State over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. De advocaat van de illegalen heeft de zaak ingetrokken.

(....)

3. Hoe belangrijk zou de uitspraak zijn voor de 'bed, bad en broodregeling' van het kabinet?

Nauwelijks, juridisch gezien. De uitspraak gaat niet over het akkoord van PvdA en VVD, benadrukte de bestuursrechter voorafgaand aan de zaak. De Raad van State zou dan ook niet oordelen over de vraag of het kabinet de basisopvang voor illegalen mag beperken tot de vijf grote steden en Ter Apel.
De vraag waarover de Raad van State zich zou buigen was namelijk niet of de gemeente, maar of de staatssecretaris de opvang mocht weigeren. In het 'bed, bad, en broodakkoord' biedt niet de staatssecretaris opvang, maar de gemeenten. 'De zaak gaat dus ook niet over de vraag of en, zo ja, in hoeverre gemeenten opvang mogen en moeten bieden aan uitgeprocedeerde vreemdelingen,' schrijft de Raad.

4. Hoe nu verder met de opvang voor illegalen?

Het is nu wachten op een zaak die loopt bij de Centrale Raad van Beroep, de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van sociale zekerheid. Die doet volgende maand nog uitspraak in een vergelijkbare zaak.
Daarnaast moet het kabinet nog afspraken maken met gemeenten over de opvang van illegalen. In een bestuursakkoord moet uiteindelijk duidelijkheid komen over de duur van de opvang en de exacte locaties.


Lees het hele artikel in Elsevier via deze link: http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/5/Raad-van-State-oordeelt-niet-meer-over-illegalen-waarom-1760547W/


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator