De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

18 mei 2015

Kadinlar expo: over machtige vrouwen in wat we nu Turkije noemen


Kadınlar Turkije-expo


Datum: 15 maart 2015 11:00 - 16 augustus 2015 17:00

15 maart 2015 - 16 augustus 2015

Kadınlar: godinnen – harem – macht 

In deze expositie maakt u een reis door de Turkse regio aan de hand van tien inspirerende vrouwen uit de geschiedenis van Anatolië. Een expositie vol rijkdom van een fascinerende cultuur. Kadınlar (Turks voor vrouwen) toont verrassende topstukken die niet eerder in Nederland te zien zijn geweest: gebruiksvoorwerpen, muziekinstrumenten, iconen, schilderijen, miniaturen, textielvoorwerpen, sieraden en juwelen uit 3.000 jaar Turkse en Anatolische geschiedenis. De expositie telt 130 bruiklenen van elf Turkse musea, waaronder Topkapi Palace Museum, Museum van Turkse en Islamitische Kunst, Pera Museum en Museum van Anatolische Beschavingen. Ook zijn er 50 objecten te zien in bruikleen van andere Europese musea (o.a. Berlijn, Athene, Venetië en Wenen).

Culturele rijkdom
Tien inspirerende vrouwen wekken het rijke Turkse verleden tot leven. De expositie herbergt een grote variëteit aan religie, cultuur, taal en kunstzinnigheid door de eeuwen heen: het Phrygische en Lydische koninkrijk ten tijde van de klassieke oudheid, het Byzantijnse Rijk, het Seltjoekse Rijk, het Ottomaanse Rijk en de Turkse republiek. 


Vrouwen van toen
De tien vrouwen zijn: Cybele (moedergodin), Artemis (vruchtbaarheidsgodin), Maria (Moeder Gods), Theodora (prostituee die keizerin werd), Malike Mama Hatun (stamleidster), Mihri Hatun (dichteres), Kösem Sultan (moeder van de regerende sultan en hoofd van de harem), Dilhayat Kalfa (componiste), Halide Edib Adıvar (schrijfster) en Halet Çambel (archeologe). Zij worden vertegenwoordigd door de Oermoeder, een eigentijds beeld van bijna vier meter hoog dat een plaats krijgt op het plein vóór het museum.

Vrouwen en kunst van nu
In de expositie in Museum TwentseWelle wordt ook aandacht geschonken aan  inspirerende Turkse vrouwen van nu, uit de wereld van sport, cultuur, zakenleven en wetenschap. In gefilmde portretten vertellen ze over hun leven, hun werk en hun inspiratiebronnen. Andere kunst- en cultuurinstellingen in Enschede sluiten met eigen activiteiten aan op de expositie. TETEM kunstruimte presenteert een eigentijdse en interactieve interpretatie van Kadınlar. Concordia haakt in met een tentoonstelling van hedendaagse Turkse kunst. Ook worden films van Turkse regisseurs vertoond en presenteert de Nederandse Reisopera in samenwerking met Sonnevanck een kleine familieopera.


 Bron: http://www.twentsewelle.nl/agenda-detail/kadinlar?direction=forward

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator