De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 november 2015

Zou Vluchtelingenwerk wel goed gelezen hebben? Tweet klinkt als onnodige sneer

Op Twitter staat het volgende bericht: "Gevlucht voor een oorlog, in Nederland de straat op gestuurd? = Humanitaire bodempunt en onze beschaving onwaardig. " met een link naar een krantenartikelhttp://nos.nl/artikel/2069919-kabinet-desnoods-vluchtelingen-op-straat-zetten.html Hieruit blijkt dat het Ministerie van VenI aan het nadenken was geslagen over een scenario dat er zoveel vluchtelingen zouden toestromen dat er niet genoeg opvang zou zijn. Als mogelijke oplossing werd dan gedacht aan die opvang dan aan vrouwen en kinderen/gezinnen te bieden en de alleenstaande mannen zakgeld te geven en zelf voor onderdak te laten zorgen.

Met je kop in het zand gaan zitten "goed" zijn kan knap stom zijn. Dit is doordenken over "wat als" - beste oplossing in het geval van het meest slechte scenario. Misschien had de medewerker van Vluchtelingenwerk niet goed gelezen maar ik vind de "humanitaire bodemput en onze beschaving onwaardig "- opmerking aan beschaving ontbreken. Iedereen die hier asiel vraagt wordt zo goed mogelijk gehopen. De Oost-Europese landen rennen naar een rechter om aan te vechten dat ze ook asielzoekers moeten opnemen, de Golf en de Saoedies doen helemaal niets en mijn Amerikaanse FB-vrienden rollen over elkaar heen omdat heel wat gouverneurs roepen dat ze geen Syrische vluchtelingen in hun staat willen. Dat is beschaving onwaardig. Dit is nadenken over een mogelijk rampscenario en hoe het er beste van te maken dan.

WR


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator