De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

22 november 2015

"De algemeen directeur van VWN, Dorine Manson, staat overigens op de loonlijst voor een slordige 120.000 euro per jaar" .-----> Dat is het jaarsalaris van 4 asieladvocaten

Recent sprak ik een dame die al decennia lang vreemdelingenrechtadvocaat is en faam heeft als uitmuntend advocaat. Zij vertelde me dat tegenwoordig je als asieladvocaat op een houtje moet bijten en dat haar inkomen op Bijstandniveau ligt en ze zich niet kan heugen wanneer ze voor het laatst nieuwe kleren heeft gekocht die niet uit een tweedehands-winkel kwamen.

Een andere advocate had me al eerder verteld dat haar inkomen neerkomt op 8 euro schoon per uur.

In de groep over inburgering op Linkedin had iemand een al wat ouder artikel over Vluchtelingenwerk geplaatst dat zeer kritisch is over de wijze waarop Vluchtelingenwerk inburgeringslessen verleent met vrijwilligers en zelf de asielzoekers naar hun eigen cursussen doorsluist en zo volgens het artikel de marktwerking voor bedrijven die inburgeringslessen geven verstoort. http://nieuws.tpo.nl/2015/10/05/vluchtelingenwerk-nederland-sjoemelt-met-miljoenen-en-verstoort-marktwerking/

Ik heb me in het verleden wel eens afgevraagd waarom de Nederlandse Mededingingsautoriteit daar nooit op gesprongen is. Trouwens dat alle vrijwilligers bij Vluchtelingenwerk mensen zijn die niet werkzoekend zijn komt niet overeen met zoals ik de praktijk ken.

Maar los van het hoofdonderwerp van het artikel viel ik van mijn stoel van het salaris dat Dorine Manson binnenharkt. Ja een minister verdient meer (180.000) maar hier gaat het om een organisatie waar bijna iedereen voor niets werkt, die geld krijgt van kerken en liefdadigheidsinstellingen, die leeft van subsidies.

In een tijd waar andere mensen die voor dezelfde doelgroep werken het met bijstandsniveau moeten doen of 30.000 per jaar, binnen een organisatie waar andere mensen gratis komen werken, vind ik een salaris als dit wel erg hoog. Misschien eens herijken en een gebaar maken?Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

4 opmerkingen:

jan.velterop@home.nl zei

Het is duidelijk: sommigen krijgen veel meer geld (salaris, loon) te pakken dan ze verdienen. Terwijl tal van goedwerkende mensen véél minder krijgen dan ze - qua maatschappelijk nut en waarde - feitelijk verdienen.
We kunnen het begrip verdienen beter schrappen als het over geld voor arbeid gaat. Ik spreek principieel altijd van "te pakken krijgen". En gebruik verdienen voor sociaal-maatschappelijk nut, dienst aan "alle stake-holders" zogezegd.
Dat is ook de insteek van de fairtrade-beweging, waarbij ik vanaf 1969 actief ben. Wat asiel-advocaten betreft: mijn ervaringen zijn alleen: "hulde" en houd vol tegen de ontkenning van mensenrechten door politiek en het ind-complex. Enschede 25-11-2015, Jan H.C.Velterop

Renée zei

Tja, dit is één van de redenen dat wij als organisatie twee jaar geleden uit VluchtelingenWerk zijn gestapt en onze eigen stichting hebben opgericht. Er werd naar onze mening teveel geld uitgegeven aan directeuren, sollicitatieprocedures, vergaderlocaties en andere onzin en te weinig aan vluchtelingen en vrijwilligers. Nadeel voor ons is dat wij nu geen informatie meer krijgen van VluchtelingenWerk Nederland en daar ook geen toegang toe hebben. Dat creëert ongelijkheid voor vluchtelingen. Er valt niet over te praten met VluchtelingenWerk Nederland. Wij zijn bij lange na niet de enige gemeentelijke vluchtelingenclub die eruit gestapt zijn of nooit zijn toegetreden ten tijde van de fusies binnen vluchtelingenwerk in 2007/2008, dat voor veel ellende heeft gezorgd.
Door VluchtelingenWerk Nederland worden wij de "witte vlekken" genoemd. Mij baart de ongelijkheid voor vluchtelingen de meeste zorgen. Ook het feit dat VluchtelingenWerk Nederland alle donaties (o.a. postcodeloterij) int zonder te vermelden dat zij niet de enigen zijn die dit werk doen, maar wel de enigen die het geld ontvangen, vind ik niet oké. Creëert ook weer ongelijkheid voor vluchtelingen. Onze vluchtelingen kunnen bijvoorbeeld geen gebruik maken van het landelijke vluchtelingenfonds waaruit een gedeelte van de reis van gezinsherenigers betaald kan worden.

Let wel, op de AZC's doen zij goed werk en ook in de landelijke politiek. Ik heb het over de vluchtelingenwerkgroepen in gemeenten die statushouders begeleiden en het feit dat deze lang niet allemaal zijn aangesloten bij VluchtelingenWerk Nederland.

Renée van Baal
Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart

vreemdelingenrecht.com zei

Ik zal deze week dan eens de aandacht op jullie website richten hier in het blog. Ik wist ook niet dat er groepen als de jullie zijn uitgetreden en dus buiten de subsidiepot vallen. En ik werkte zelfs in de buurt bij Vluchtelingenwerk Leiden. Hopelijk krijgen jullie wel financiele steun van plaatselijke ondernemers.

John Walls zei

De verplichte bijdrage van de asieladvocaat aan VVN gaat weer omhoog

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator