De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

06 november 2015

UITSPRAAK: Uitzendbureau mag arbeidsmigranten kosten voor huisvesting in rekening brengen

Zutphen , 5-11-2015
FNV en een uitzendbureau hebben samen een zaak aanhangig gemaakt bij de kantonrechter in de rechtbank Gelderland.
Centraal in deze zaak staat de vraag hoe artikel 55 CAO Bouwnijverheid moet worden uitgelegd en dus of het uitzendbureau de werknemers voor de huisvesting kosten in rekening mag brengen.
De kantonrechter heeft geoordeeld dat dit toegestaan is.
Het uitzendbureau werft werknemers in het buitenland, voornamelijk in Polen en Duitsland, ook wel arbeidsmigranten genoemd. Het uitzendbureau stelt huisvesting voor deze werknemers ter beschikking in de buurt van de plaats waar ze werken.
Verder is in deze zaak geoordeeld dat het uitzendbureau de kosten mag laten voldoen met toepassing van de ET-regeling en dat zij geen voedingstoelage aan de werknemers hoeft te verstrekken.
De ET-regeling is een regeling die is opgenomen in de cao voor uitzendkrachten. Deze regeling maakt het mogelijk dat werknemers een deel van het brutoloon uitruilen voor bijvoorbeeld dubbele huisvestingskosten.
De volledige uitspraak van de kantonrechter is via onderstaand ECLI-nummer te lezen.



Vindplaats: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie/Rechtbanken/Gelderland/Nieuws/Pages/Uitzendbureau-mag-arbeidsmigranten-kosten-voor-huisvesting-in-rekening-brengen.aspx

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator