De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

25 november 2015

Opinie - Wat kost een asielzoeker echt?

  • Opvang van vluchtelingen in een sporthal. Hoeveel geld is met de opvang gemoeid?
    Opvang van vluchtelingen in een sporthal. Hoeveel geld is met de opvang gemoeid?
MENING - Auteur Alphons Antonisen uit Eindhoven is accountant.  
 
Voorpaginanieuws in het ED van 20 november 2015: 'Opvang asielzoekers kost 100 euro per persoon per dag'. Verder geen toelichting of specificatie.
Het stond er zo maar plompverloren, kort door de bocht.
Ik dacht: dit kan niet waar zijn, want zelfs Wilders gelooft dat niet. Anders was hij er al lang op ingesprongen. Dat zette mij toch even aan het rekenen.

146.000 euro
Eén persoon kost dus op jaarbasis gemiddeld 36.500 euro (in een schrikkeljaar honderd euro meer). Een koppeltje kost dan gemiddeld 73.000 euro. En een knus gezinnetje van man, vrouw met twee bloedjes van kinderen kost de gemeenschap dan dus slechts 146.000 euro. Die bedragen zijn allemaal netto!
Stel u nu eens voor dat een asielzoeker daadwerkelijk een besteedbaar bedrag zou krijgen van zo'n 3.000 euro netto per maand per gezin. Dat gezin zou zo maar in de vrije sector een huis kunnen huren en verder in zijn levensonderhoud kunnen voorzien, inclusief premies voor de zorgverzekering. Ik kom dan nog maar aan 36.000 euro per gezin of 9.000 euro per persoon. Er blijft dan nog zo'n 27.000 euro per persoon over, die dus niet ter beschikking van de asielzoekers komen maar wel aan hen ten laste worden gebracht.
Op basis van dit rekenwerk concludeer ik, op mijn beurt ook maar even kort door de bocht, dat voor elke euro die een asielzoeker krijgt, 3 euro betaald wordt aan de mensen die zich bezighouden met de opvang van de asielzoekers! Of je zou, alweer kort door de bocht, kunnen stellen dat op elke twee asielzoekers een begeleidend persoon wordt ingezet met een gemiddeld salaris van 54.000 euro bruto (netto vergelijkbaar met het inkomen van het asielzoekersgezin).

Banen 
Ik reken nog even verder. Stel er komen 100.000 asielzoekers naar Nederland. Dat levert dus een primaire werkgelegenheid op van liefst 50.000 personen! Die mensen én de asielzoekers gaan dat geld allemaal weer besteden en daar krijgen weer anderen een baan en inkomen uit die dat inkomen ook weer besteden enz. Al die mensen betalen weer belasting (btw, inkomstenbelasting, etc.) terwijl de uitkeringen afnemen. Per saldo kost het de staat, de gemeenschap, dus niets, hebben we 100.000 asielzoekers geholpen en meer dan 100.000 banen geschapen.
Die asielzoekers binnenlaten lijkt, rekenkundig, zo gek nog niet! Kort door de bocht allemaal? Kan iemand uitzoeken hoe dit echt in elkaar zit? Kan iemand ons goed informeren zodat we iets minder met onze onderbuik nadenken?

 Hier gevonden in het Eindhovens Dagblad: http://www.ed.nl/mening/opinie-wat-kost-een-asielzoeker-echt-1.5475791


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator