De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 november 2015

Vrijdag 13 november filmpremière & debat 'Het uiterste middel - vreemdelingen in bewaring' in De Nieuwe Liefde


Aanstaande vrijdag houden ze in De Nieuwe Liefde de filmpremière van Het uiterste middel - vreemdelingen in bewaring, van Kees Vlaanderen. Voor het eerst liet het ministerie maandenlang een camera toe in een detentiecentrum voor vreemdelingen. De film geeft een onthullend beeld van het dagelijks leven binnen en van de mensen die er zijn ingesloten. De documentaire is een vervolg op Het is uw land, die recent op de Prix Europa in Berlijn een Special Commendation ontving.

Ook hebben ze een nagesprek/debat met oa Monique Schippers en Annemarie Busser. Bovendien zullen er twee hoofdpersonen uit de film (die nu dus niet meer vast zitten nog wel in NL zijn) aanwezig zijn.

via deze link is meer informatie over het programma te vinden + de trailer van de film te zien. www.denieuweliefde.com/hetuiterstemiddel


Op 15 oktober is bekend geworden dat het nieuwe, 'open' detentiecentrum Rotterdam voorlopig haar deuren sluit. De ingesloten vreemdelingen zijn overgeplaatst naar het reguliere detentiecentrum Zeist en wachten daar op hun gedwongen uitzetting.
Kees Vlaanderen
Prix Europa* en Gouden Kalf genomineerde regisseur Kees Vlaanderen kreeg als eerste filmmaker toestemming van het ministerie van Veiligheid en Justitie om maandenlang in het Rotterdamse detentiecentrum te filmen. Zijn documentaire Het uiterste middel - Vreemdelingen in bewaring, die op deze avond in première gaat, geeft een onthullend beeld van het dagelijks leven in het detentiecentrum en doorbreekt vele clichés die over het Nederlandse uitzettingsbeleid bestaan. De documentaire registreert en maakt de kijker deelgenoot van een kleine wereld die tot nu toe niet werd gezien. Een film over een omstreden maatregel, die door de recente ontwikkelingen in een nieuw licht staat.
In aanwezigheid van de regisseur, gaan we na de filmvertoning in gesprek met Annemarie Busser van Amnesty International Nederland, en Monique Schippers van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Ook zullen er deze avond twee hoofdpersonen uit de film aanwezig zijn, die tijdens het filmen nog ingesloten zaten in het detentiecentrum Rotterdam.
Onder leiding van Bahram Sadeghi kijken we naar opsluiting binnen het Nederlandse vreemdelingenbeleid. Waar is het goed voor? Wanneer wordt het ingezet? Werkt het? Waarom is het 'open' detentiecentrum gesloten? Hoe staat het met de ambitie van humanere behandeling van ingesloten vreemdelingen?
 
Annemarie Busser van Amnesty International Nederland is gespecialiseerd in migratie en deed onder andere onderzoek naar vreemdelingendetentie in Nederland en mogelijke alternatieven voor detentie.
 
Monique Schippers is plaatsvervangend directeur Gevangeniswezen/Vreemdelingenbewaring van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator