De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 november 2015

Hoe kan ik als EU-burger langer dan 3 maanden in Nederland verblijven?

Bent u EU-burger en verblijft u langer dan 3 maanden in Nederland? Dan heeft u geen verblijfsvergunning nodig. U hoeft zich ook niet meer te melden bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Deze regels gelden ook voor burgers uit de Europese Economische Ruimte of Zwitserland.

Bewijs van rechtmatig verblijf

Het paspoort (of de ID-kaart) van het land waarvan u de nationaliteit heeft, is het bewijs dat u rechtmatig in Nederland verblijft. U hoeft zich niet meer te melden bij de IND. U kunt bij de IND ook niet meer een bewijs van rechtmatig verblijf aanvragen, zoals een verblijfsdocument (pasje) of een sticker in uw paspoort.

Inschrijving bij gemeente

Blijft u langer dan 4 maanden in Nederland, dan moet u zich inschrijven bij de Basisregistratie Personen (BRP) in uw woonplaats. Meer informatie over inschrijving in de BRP kunt u krijgen bij uw gemeente.

Geen tewerkstellingsvergunning meer voor Roemenen en Bulgaren

Sinds 1 januari 2014 hoeven werkgevers voor Roemenen en Bulgaren geen tewerkstellingsvergunning (TWV) meer aan te vragen.

Kroaten wel tewerkstellingsvergunning

Kroaten hebben nog geen vrije toegang tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Voor hen is meestal wel een tewerkstellingsvergunning nodig.

 bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/immigratie/vraag-en-antwoord/moet-ik-mij-als-eu-onderdaan-inschrijven-bij-de-ind-bij-verblijf-in-nederland

DVD algemeen

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator