De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

06 november 2015

Cursusprogramma 2016 Buro KleurKracht


Ook in 2016 heeft Buro KleurKracht weer trainingen voor asieladvocaten ingepland! Nieuw op het programma zijn de culturele casuïstiekbespreking asielrecht (inclusief rondtafelgesprek met vreemdelingen) en de training interculturele communicatietechnieken voor advocaten.

Herhaling Masterclass Geloofwaardigheidsbeoordeling en Cultuur op 28 januari 2016

Na succesvolle bijeenkomsten op 11 en 16 september 2015, wordt de Masterclass geloofwaardigheidsbeoordeling en cultuur op donderdag 28 januari 2016 herhaald. 

Onderwerpen
•    Welke culturele verklaringen kunnen er zijn voor een ongeloofwaardig asielrelaas?
•    Hoe zijn culturele factoren te herkennen in het rapport van het nader gehoor en in de beslissing?
•    Hoe kunnen advocaten en rechtshulpverleners reageren als culturele verschillen tussen de vreemdeling de ambtenaar een rol hebben gespeeld in het nader gehoor en in de beslissing?
Tijdens de dag wordt gewerkt met sprekende casuïstiek die u zult herkennen uit uw werkpraktijk.
Het onderwerp is bijzonder actueel, vanwege de afschaffing van de POK-toets en de verruimde rechterlijke toets.

De Masterclass vindt plaats in het centrum van Utrecht van 12.30 tot 17.30 uur.

Meer informatie en inschrijven via: 
http://intercultureeldialoog.nl/masterclass-geloofwaardigheidsbeoordeling-en-cultuur/

Wie de Masterclass al gevolgd heeft, kan de verdiepingsmodule ‘Culturele casuïstiekbespreking asielrecht’ volgen.

Culturele casuïstiekbespreking asielrecht, inclusief rondetafelgesprek met vreemdelingen, woensdag 27 april 2016

De culturele casuïstiekbespreking asielrecht geeft verdiepend en concreet inzicht in de vraag hoe culturele verschillen tussen ambtenaar en vreemdeling van invloed kunnen zijn op de beoordeling van het asielverzoek, met name op de geloofwaardigheidsbeoordeling. In discussies en dialoog over het vreemdelingenrecht en de geloofwaardigheidsbeoordeling in het bijzonder wordt vaak gesproken over of namens vreemdelingen. Het rondetafelgesprek met vreemdelingen biedt de kans om met vreemdelingen van perspectief te wisselen en culturele onderwerpen in open dialoog met hen verder uit te diepen. De culturele casuïstiekbespreking asielrecht is een waardevolle aanvulling op de masterclass geloofwaardigheidsbeoordeling en cultuur, maar kan ook afzonderlijk gevolgd worden. De culturele casuïstiekbespreking asielrecht is niet alleen voor advocaten en rechtshulpverleners interessant, maar ook voor beleidsmakers, wetenschappers en adviseurs.

De bijeenkomst vindt plaats in het centrum van Utrecht van 12.30 tot 16.30 uur.
Meer informatie en inschrijven via 
http://intercultureeldialoog.nl/culturele-casuistiekbespreking-asielrecht/

Interculturele communicatietechnieken voor advocaten en rechtshulpverleners, woensdag 30 maart 2016

De training interculturele communicatietechnieken voor advocaten en rechtshulpverleners is een vaardigheidstraining gericht op het ontwikkelen van interculturele competenties.

Onderwerpen en thema's die aan de orde komen zijn:
•    met de cliënt in gesprek gaan over zijn culturele achtergrond, zodat relevante zaaksinformatie verkregen wordt
•    het voorkomen van misverstanden
•    een goede werkrelatie opbouwen en behouden
Tijdens de trainingsdag staat het oefenen en ontwikkelen van vaardigheden centraal. De sprekende casuïstiek zorgt ervoor dat er daarnaast voldoende aandacht is voor theoretische verdieping.

De bijeenkomst vindt plaats in het centrum van Utrecht van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie en inschrijven via: 
http://intercultureeldialoog.nl/advocaten-interculturele-communicatietechnieken/

Opleidingspunten voor cursussen bij Buro KleurKracht

De algemene raad van de NOvA is van mening dat de advocaat die onderwijs volgt, zelf in staat is te beoordelen of dit onderwijs bijdraagt aan zijn vakbekwaamheid en of het niveau van dit onderwijs voldoende is. Het is daarom aan de advocaat zelf om op basis van de Verordening op de advocatuur en de Regeling op de advocatuur te beoordelen of de cursus zijn vakbekwaamheid ten goede komt en aan de voorwaarden uit artikel 4.4, vierde lid, van de Verordening op de advocatuur voldoet. Het hoeft niet te gaan om een door de NOvA erkende opleidingsinstelling. Is de advocaat van mening dat de cursus die hij volgt voldoet aan de genoemde voorwaarden, dan komt het volgen van de cursus in aanmerking komt voor puntentoekenning. Volgens de genoemde regelgeving staat voor één uur onderwijs één opleidingspunt.

Met vriendelijke groet,
Marjolijn Wannet

Buro KleurKracht
Bezoekadres: 1e Middellandstraat 103 Rotterdam
T + 31 6 19411604
info@intercultureeldialoog.nl
www.intercultureeldialoog.nl


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator