De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

06 november 2015

"Op het tweede gezicht: het vluchtelingendebat" 8 december, Rode Hoed, Amsterdam


Di 8 december

 • Toegang
  € 11,-
 • (CJP/studenten/ Stadspas/65+)
  € 10,-
 • Aanvang
  20:00 uur
 • Café open
  19:00 uur
 • Zaal
  Oosterhuiszaal
Bestel kaarten
Terug naar overzicht

Op het tweede gezicht: het vluchtelingendebat

Met onder anderen Paul Scheffer en Hilbrand Nawijn

In Op het tweede gezicht gaat Clairy Polak op zoek naar de werkelijkheid achter een vertrouwd beeld. Met Paul Scheffer (publicist), Tamar de Waal (politiek filosofe) en Hilbrand Nawijn (raadslid gemeente Zoetermeer, oud-minister, oud-IND-directeur).
Het debat over de vraag hoe we ons in Nederland tegenover de recente vluchtelingenstroom uit Syrië (willen) verhouden wordt gekenmerkt door oplopende emoties, en soms zelfs agressie. De gelegenheidsargumenten van voor- én tegenstanders vliegen ons daarbij om de oren, opportunisme en overdrijving worden niet geschuwd. Voor feiten lijkt het debat immuun geworden. Hoe houden we het debat zuiver? Wat zijn de feiten eigenlijk? Wat kunnen we in redelijkheid aan in Nederland. En onder welke voorwaarden? Nogal wat argumenten lopen door elkaar heen: nu eens gaat het over moraal, dan weer over eigenbelang, vervolgens over onmacht en ook nog over de rechtsorde sprake van een enorme vluchtelingenstroom.

Dit is de tweede aflevering van de reeks Op het tweede gezicht. De reeks staat onder leiding van Clairy Polak, die dit seizoen als gastcurator verbonden is aan de Rode Hoed. Als titel koos zij ‘Op het tweede gezicht’, als vorm het socratische gesprek en als doel de werkelijkheid bloot te leggen achter een vertrouwd beeld.Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator