De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 november 2015

UNICEF maakt kinderambtsberichten over verschillende landen. Het eerste afgeronde Child Notice van UNICEF gaat over Afghanistan.

Dit rapport is gebruikt als pilot voor dit project. 

UNICEF maakt kindspecifieke landenanalyses over Albanië, Guinee, Marokko, Soedan en Afghanistan, In 2012 is de eerste Child Notice over  Afghanistan verschenen en deze is in 2013 geactualiseerd. Dit rapport diende als pilot voor het Child Notice project en is voor een deel overgenomen in het Ambtsbericht Afghanistan van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van december 2013.
Goede informatie is onmisbaar voor een zorgvuldige afweging van het belang van het kind, een afweging waar kinderen recht op hebben. Zeker wanneer het gaat om een mogelijke terugkeer naar een complex en divers land, zoals Afghanistan, is informatie belangrijk. Op het moment is die goede informatie maar beperkt beschikbaar en is informatie specifiek over kinderen niet beschikbaar. Wij hopen dat de Child Notices hier meer handvatten voor zullen bieden. De Child Notices bevatten waardevolle achtergrondinformatie voor beleidsmakers, voor stakeholders, zoals advocaten en rechters, maar ook zeker voor andere professionals die werken met kinderen afkomstig van, of kinderen onderweg naar  Albanië, Guinee, Marokko, Soedan en Afghanistan.
De rapporten worden vertaald in het Engels en het Frans en zijn beschikbaar zijn vanaf het najaar 2015. We nodigen u uit om de Child Notices te lezen en te gebruiken in uw werk met kinderen in migratie. We horen graag uw ervaringen in dit veld alsmede uw commentaar.

http://www.unicef.nl/wat-doet-unicef/kinderrechten-in-nl/child-notices/child-notices/#

Hier vindt u ook andere landen:  http://www.unicef.nl/wat-doet-unicef/kinderrechten-in-nl/child-notices/english/Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator