De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 november 2015

Kan ik een Schengenvisum verlengen in Nederland?

 Alleen onder bijzondere omstandigheden kunt u uw Schengenvisum verlengen. Bijvoorbeeld bij ernstige ziekte. U moet dan aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo mag uw totale verblijf niet langer dan 90 dagen duren. Ook moet u genoeg geld hebben om in uw levensonderhoud te kunnen voorzien.

Voorwaarden voor verlenging Schengenvisum

Wanneer u een Schengenvisum wilt verlengen, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:
  • Uw totale verblijf duurt niet langer dan 90 dagen.
  • U moet uw verzoek om verlenging motiveren en met documenten aantonen dat u niet op tijd terug kunt naar uw land van herkomst.
  • U heeft voldoende geld (minstens € 34 per dag) om de hele periode van verblijf in Nederland in uw levensonderhoud te voorzien of er is iemand die financieel garant staat in Nederland.
  • U bent voldoende verzekerd tegen ziektekosten en/of u heeft een reisverzekering.
  • Uw paspoort is minimaal 6 maanden geldig en niet ouder dan 10 jaar.
  • Er zijn geen aanwijzingen dat u met de visumverlenging andere redenen heeft dan kort/toeristisch verblijf. Er mag geen gevaar zijn dat iemand zich blijvend vestigt.

Afspraak maken met de IND

Wilt u uw Schengenvisum verlengen? Dan kunt u contact opnemen met de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND).

Vindplaats: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/visa/vraag-en-antwoord/kan-ik-een-schengenvisum-verlengen-in-nederland


Reizen algemeen

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator