Visum aanvragen: Wat kan je doen tegen de afwijzing van een visum vanwege vestigingsgevaar?

Stel u heeft een buitenlandse man of een een buitenlandse moeder en u wilt dat deze u in Nederland wilt komen opzoeken. Uw buitenlandse relatie moet daarvoor bij de Nederlandse ambassade in het land van herkomst een visum aanvragen.

Daarvoor is het nodig dat u voldoende en duurzaam inkomen verdient. U kunt op de IND site zien hoeveel dat moet zijn. Bij uw Gemeentehuis kunt u een uitnodigingsbrief laten maken die uw relatie dan naar de ambassade mee moet nemen.

Dank zij een groot aantal bezoekers van ons land die zeiden hier alleen maar op bezoek te komen maar vervolgens lekker illegaal in Nederland bleven zult u echter de IND/Visumdienst moeten zien te overtuigen dat uw buitenlandse relatie wel netjes op tijd zal teruggaan en niet van plan is ze te bedotten want anders wordt het visum afgewezen vanwege vestigingsgevaar.

Dus is handig om direct bij de aanvraag aan te voeren of aan te voeren in uw bezwaarschrift tegen de afwijzing van het visum op grond van vestigingsgevaar dat uw relatie naar het land van herkomst zal terugkeren omdat deze relatie in het land van herkomst voldoende sociale en economische banden heeft om naar terug te keren.

Waar moet u dan aan denken? Heeft u relatie een baan? Voer dat aan met kopie van het arbeidscontract of een brief van zijn baas. Heeft uw relatie daar grond of een huis? Geef dat aan  en kopieer bewijs er van. Wonen er in het land van herkomst nog gezinsleden? Voer dat aan. Het is logischer dat een moeder terug zal keren naar haar echtgenoot na u te hebben bezocht. Of uw man naar zijn goed betaalde baan of zijn kinderen uit een eerder huwelijk die bij hem in huis wonen.

Is uw relatie al eerder in Europa geweest en netjes op tijd teruggegaan, voer dat aan.

Geef aan dat u en uw relatie bereid zijn om de Visadienst tegemoet te komen om hen te overtuigen dat de visumtermijn niet zal worden overschreden. Willen ze dat u een borgsom stort? Uw relatie paspoort en ticket afgeeft bij de politie? Zich daar wekelijk meldt etc?

Mocht het visum al afgewezen zijn maak dan bezwaar en noem ook bovenstaande argumentne. U kunt dan nog toevoegen dat u vindt dat de Visadienst niet gemotiveerd heeft waarom het visum is afgewezen. U kunt ook aangeven dat u vindt dat u in de bezwaarfase gehoord wenst te worden. Het is ook handig om gelijk met vermelding van al die bovenstaande argumentne een nieuw visum aan te vragen.

Heeft u hiervoor een advocaat nodig? Nee u kunt het zelf doen maar bedenk wel dat een goede advocaat of juridisch adviseur op de hoogte zou moeten zijn van recente jurisprudentie en alles misschien net wat helderder opschrijft dan u. In de bezwaarfase kan uw relatie wellicht in aanmerking komen voor gefinancierde rechtbijstand (pro deo). Mocht u al heel wat afwijzingen voor een visum hebben gekregen kunt u dat ook voor ded aanvraag proberen te krijgen.











Law Blogs
Law blog

Reacties

Unknown zei…
Het is bij een afwijzing altijd verstandig om in bezwaar te gaan.
Vaak wordt een nieuwe aanvraag om dezelfde reden afgewezen als de eerdere.
Volgens de statistieken van de Visadienst wordt de helft van de bezwaren gegrond verklaard. In mijn praktijk worden negen van de tien zaken gewonnen.
.
Aangezien het vrijwel nooit verstandig is om advocaat in eigen zaak te spelen zou ik altijd aanraden om voor het bezwaar maken tegen een visumweigering deskundige hulp in te roepen en daarmee niet te wachten tot een eventueel beroep op de rechter.
Als die deskundige een advocaat is, bestaat vrijwel zonder uitzondering recht op gefinancierde rechtsbijstand. Die kan worden aangevraagd op naam van de (meestal niets of weinig verdienende) vreemdeling in het buitenland of op naam van de referent in Nederland (als deze een laag inkomen heeft). Er is dan slechts een eigen bijdrage van € 100. Daarop bezuinigen lijkt mij niet verstandig. Mocht je in beroep moeten dan ben je die € 100 ook kwijt terwijl beroep maar € 50 kost als je in bezwaar al € 100 betaalde. Per saldo een besparing van € 50 als je het bezwaar zelf doet (en verliest).
.
Neem in voorkomend geval gerust contact met me op voor overleg: http://link.marktplaats.nl/93265392

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Voorwaarden verlaagd salariscriterium na zoekjaar hoogopgeleiden verruimd - kennismigranten salaris

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)