De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

08 januari 2011

Visum aanvragen: Wat kan je doen tegen de afwijzing van een visum vanwege vestigingsgevaar?

Stel u heeft een buitenlandse man of een een buitenlandse moeder en u wilt dat deze u in Nederland wilt komen opzoeken. Uw buitenlandse relatie moet daarvoor bij de Nederlandse ambassade in het land van herkomst een visum aanvragen.

Daarvoor is het nodig dat u voldoende en duurzaam inkomen verdient. U kunt op de IND site zien hoeveel dat moet zijn. Bij uw Gemeentehuis kunt u een uitnodigingsbrief laten maken die uw relatie dan naar de ambassade mee moet nemen.

Dank zij een groot aantal bezoekers van ons land die zeiden hier alleen maar op bezoek te komen maar vervolgens lekker illegaal in Nederland bleven zult u echter de IND/Visumdienst moeten zien te overtuigen dat uw buitenlandse relatie wel netjes op tijd zal teruggaan en niet van plan is ze te bedotten want anders wordt het visum afgewezen vanwege vestigingsgevaar.

Dus is handig om direct bij de aanvraag aan te voeren of aan te voeren in uw bezwaarschrift tegen de afwijzing van het visum op grond van vestigingsgevaar dat uw relatie naar het land van herkomst zal terugkeren omdat deze relatie in het land van herkomst voldoende sociale en economische banden heeft om naar terug te keren.

Waar moet u dan aan denken? Heeft u relatie een baan? Voer dat aan met kopie van het arbeidscontract of een brief van zijn baas. Heeft uw relatie daar grond of een huis? Geef dat aan  en kopieer bewijs er van. Wonen er in het land van herkomst nog gezinsleden? Voer dat aan. Het is logischer dat een moeder terug zal keren naar haar echtgenoot na u te hebben bezocht. Of uw man naar zijn goed betaalde baan of zijn kinderen uit een eerder huwelijk die bij hem in huis wonen.

Is uw relatie al eerder in Europa geweest en netjes op tijd teruggegaan, voer dat aan.

Geef aan dat u en uw relatie bereid zijn om de Visadienst tegemoet te komen om hen te overtuigen dat de visumtermijn niet zal worden overschreden. Willen ze dat u een borgsom stort? Uw relatie paspoort en ticket afgeeft bij de politie? Zich daar wekelijk meldt etc?

Mocht het visum al afgewezen zijn maak dan bezwaar en noem ook bovenstaande argumentne. U kunt dan nog toevoegen dat u vindt dat de Visadienst niet gemotiveerd heeft waarom het visum is afgewezen. U kunt ook aangeven dat u vindt dat u in de bezwaarfase gehoord wenst te worden. Het is ook handig om gelijk met vermelding van al die bovenstaande argumentne een nieuw visum aan te vragen.

Heeft u hiervoor een advocaat nodig? Nee u kunt het zelf doen maar bedenk wel dat een goede advocaat of juridisch adviseur op de hoogte zou moeten zijn van recente jurisprudentie en alles misschien net wat helderder opschrijft dan u. In de bezwaarfase kan uw relatie wellicht in aanmerking komen voor gefinancierde rechtbijstand (pro deo). Mocht u al heel wat afwijzingen voor een visum hebben gekregen kunt u dat ook voor ded aanvraag proberen te krijgen.Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator