De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

23 januari 2011

Zorgen over homo-gezinshereniger

In het Kamerdebat over gezinshereniging heeft de oppositie grote zorgen geuit over de positie van homoseksuele en lesbische asielzoekers.

Zo meldde PvdA-kamerlid Martijn van Dam dat hij erg bezorgd is over hun positie als de kabinetsplannen voor gezinshereniging doorgaan. CDA-minister van Immigratie Gerd Leers (foto) is van plan partners van migranten alleen te laten overkomen indien ze met hun partner gehuwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben.

Van Dam wijst er op dat dit voor veel homo's in derde wereld landen volstrekt onmogelijk is, homoseksualiteit is daar vaak nog strafbaar, laat staan dat er voor hen gelijke relatierechten zijn. Hij spreekt in dat verband van rechtsongelijkheid.

In een reactie liet Leers, lid van de adviesraad van de Stichting Vrienden van de Gay Krant, weten dat hij bereid is om te kijken naar een oplossing. Hij heeft op 31 januari een gesprek met het COC, waarbij hij onder meer hierover zal praten

Bron: http://www.gk.nl/index.php?id=9&a=bericht&bericht=8682

Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator