De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

10 januari 2011

Asielzoekers dreigen te worden uitgezet

Aalden - In Aalden dreigt een drama. Een asielzoekersgezin dreigt te worden uitgezet ondanks een eerdere actie van basisschool De Anwende en het dorp. De resultaten van die actie alsmede een kinderrapportage van Defense for Children zijn totaal niet meegenomen in de besluitvorming door de minister. 'Dit is voor de school en het dorp onbegrijpelijk en onacceptabel en zij komen wederom in actie, want het gezin moet blijven,' aldus schooldirecteur Dick de Jeu.

In een brandbrief staat de tekst: 'Het gezin Qadiri woont al vanaf begin 2001 op het AZC van Aalden. Vader en moeder hebben er al die jaren van alles aan gedaan om een definitieve verblijfsvergunning te krijgen. Steeds echter liepen zij tegen problemen aan. Beide kinderen kregen op de asielzoekersschool een prima basis mee. Uiteindelijk zijn beide kinderen overgegaan naar het reguliere basisonderwijs en wel obs De Anwende. Zij doen het daar uitstekend. Amina in groep 5 en Dawud in groep 7. Zij beheersen onze taal en participeren ook binnen het verenigingsleven van het dorp. De ouders spreken ook onze taal en zijn erg betrokken bij de school. Vader is moslim uit Afghanistan en moeder is christen en afkomstig uit Tadzjikistan. Waar moeten zij naar toe? Niemand kan dat zeggen.

Begin oktober hebben de school en het dorp actie ondernomen. Alle schoolkinderen hebben hieraan hun bijdrage geleverd en er zijn meer dan zevenhonderd handtekeningen verzameld in het dorp. Dit alles is gebundeld in een grote ordner. Via de advocaat van de familie is het naar Den Haag verzonden. Nu blijkt dat deze map met steunbetuigingen totaal niet is ingezien door de verantwoordelijke bewindslieden. Ook een kinderrapportage van Defense for Children is volledig buiten schot gebleven. Dit is voor allen binnen het dorp onbegrijpelijk en iedereen voelt zich miskend door Den Haag.

Nu gaat de tijd dringen. Als laatste redmiddel gaat de school met het dorp een actie houden op donderdag 13 januari om 10.00 uur. Hiermee willen de school en het dorp bereiken dat het gezin alsnog een verblijfsvergunning krijgt. Dawud en Amina en hun ouders moeten hier blijven. Zij wonen al zo lang in ons land en hebben alles in het werk gesteld; dit gezin kan niet meer terug. Na tien jaar nog terug? Nee, dat kan toch niet ! Zij horen hier thuis. Degenen die de actie op donderdag 13 januari willen steunen zijn van harte welkom,' besluit de brandbrief.

Bron: http://www.coevordenhuisaanhuis.nl/index.php?n_id=177051&s_id=563&autostart=1

Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator